Varukorg

MENY
Varumärken
Trustpilot
RAW Maca pulver 300 gram i gruppen Raw Food & Superfood / Adaptogener hos ClearLife.se (10104)
RAW Maca pulver 300 gram
RAW Maca pulver 300 gram

RAW Maca pulver 300 gram

159 kr
Maca är en mycket näringsrik och mineralrik rot från Peru, som ser ut som en liten kålrot eller en rättika. Den är också känd som Peruansk Ginseng eller Amazonas Ginseng, men är inte relaterad till ginseng botaniskt sett. Den sägs vara stärkande och balanserande för hela kroppen. Maca används för att bekämpa stress, öka uthållighet och ge allmän stärkt hälsa. Vegan. 300 grams påse. BRISTVARA - KOMMER IN IGEN I AUGUSTI 2015.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10104
Info Ge ditt omdöme Tipsa en vän

Rå ekologisk Maca

Detta Maca pulver odlas på hög höjd i de peruanska Anderna. Näringsämnena är koncentrerade i roten och nedre skaftet. Under en lång växtsäsong i flera månader när detta näringsinnehållet når en topp, skördas Macan. Att producera Maca pulver är en enkel process där rötterna rengörs, bryts i små bitar och torkades gradvis i det fria. Denna torkade produkt mals därefter till pulver. Macan är en guld-gul sort och är certifierad ekologisk samt rå (ej uppvärmd).


Maca ger inga kända negativa biverkningar. Flera studier har visat macapulvers mångsidiga fördelar som ett hälsofrämjande och stärkande tillskott. Dess främsta egenskaper verkar vara:


 • Ökad fysisk styrka och uthållighet.
 • Balanserande verkan på hormonsystemet.
 • Ökad förmåga att hantera stressorer - både fysiska och psykiska.
 • Ökning av libido (sexuell lust och förmåga).

Vad är så speciellt med maca?

Maca klassas som en s.k. adaptogen en ört eller växt som stärker kroppens förmåga att hantera påfrestningar och stress. Dessa växter sägs vara allmänt stärkande för kroppens homeostas (= inre balans eller jämnvikt).

Maca är en mycket näringsrik mat som innehåller stora mängder av vitaminer, mineraler, enzymer och samtliga essentiella aminosyror (ofta svårt att från en enda växt-källa). Aminosyra-innehållet i Macapulver ger en genomsnittlig biotillgänglig proteinhalt på ca 14 viktprocent.

Enligt David Wolfe - författare till bl.a. "Superfoods - Food and Medicine of the Future" - kan Macapulver ge samma fördelar som en hög-proteindiet p.g.a. sitt höga innehåll av hormonföregångare och aminosyror, utan att påfresta njurarna på samma sätt som höga mängder animaliskt protein kan göra.

Macapulver har en imponerande samling lättupptagliga mineraler; bland annat kalcium, magnesium, järn, zink och jod m. fl.. De flesta människor äter idag mat som innehåller mycket mindre mineraler än de vilda livsmedel våra förfäder levde av. Macas höga mineralhalt kan hjälpa oss att fylla på dessa mineraldepåer. Maca är även rikt på vitaminerna B1, B2, C och E.

Det finns en stor samling av aktiva fytokemikalier (växt-kemikalier) i Maca, inklusive den legendariska macamid och macaenes, som varit ämne för mycket forskning särskilt bland traditionell kost för ursprungsbefolkningarna i Peru - där den använts traditionellt för att stärka fruktsamhet och styrka.

"When Maca is consumed the spirits are close - Maca draws in spirits to the birthed"
-Andiska Shamaner

Hur använder jag maca?

Maca har en distinkt smak och är mycket mångsidig. Man kan tex. strö det på frukostflingor och gröt, blanda med yoghurt, lägga till smoothies, använda som bakning ingrediens i tex kakor, i choklad eller i nötmjölk. Maca ger protein, kolhydrater, kostfiber, flera viktiga mineraler inklusive selen och kalcium samt aminosyror.


Maca shot:

 • 1 dl vatten
 • 1 tsk macapulver
Rör ut macapulvret i vatten. Drick och känn energin komma tillbaka.

Gömd maca: Recept från Erica Palmcrantz.
Cirka 10 stycken supersnacks med maca och kakao.

 • 3 dl mandlar
 • 2 msk kokosolja, flytande
 • 3 msk kakaopulver
 • 1 msk macapulver
 • 5 dadlar eller annat sötningsmedel som lite kokosocker.


Kör mandlar till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt kakao- och macapulver, kör igen. Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad. Tillsätt kokosolja och kör igen. Tillsätt dadlar och kör igen. Forma till bollar eller bred ut i en form och skär i mindre fyrkanter. Förvara i kylen så att bollarna "stelnar".

Frozen Berry Shake:

 • 2 tsk Macapulver
 • 1 msk Acai
 • 2 tsk honung
 • 1 msk Chia
 • 1 Banan
 • 2.5 dl Frysna bär
 • En nypa salt


Blanda allt i mixer och njut! Ger både energi, kraft och lycka! =)


Dosering Maca vuxna: 1 tsk till 1 msk per dag. Maca rekommenderas ej till barn under 12 år.


Innehåll:
100% ekologiskt Macapulver (Lepidium Meyenii).


Näringsinnehåll per 100 gram:
Kalorier: 325 kcal
Kostfibrer 8,5 g
Kolhydrater 70 g
Fett 2,2 g
Protein 14 g


Leverantör: Green Origins, England.


Ursprungsland: Peru.
Denna Maca odlas i Peru, på hög höjd (över 4000m). Vegetationsperioden är åtta månader, vilket ger tid för näringsprofilen att utvecklas fullt ut. Ytterligare tre månader ges till en naturlig, utomhus torkning. De torkade rötterna rengörs och bryts i små bitar, vilka sedan mals till pulver. Pulvret packas i väntan på transport.Bra att veta: Maca är en Adaptogen. Adaptogener är örter/växter som verkar för att öka kroppens förmåga att anpassa sig till olika former av fysisk, psykisk, kemisk eller biologisk stress och föränderliga situationer. Adaptogener bidrar till att skapa ett tillstånd av balans i kroppen och gör kroppen mer anpassningsbar. De ger helt enkelt styrka, uthållighet och skyddar mot stress. Vi rekommenderar att äta/dricka minst en Adaptogen om dagen.

Se fler varor

Ekologiskt Vetegräs 200 gram
Ekologiskt, rent vetegräspulver som innehåller mängder med klorofyll, vitaminer och...
159 kr
Gelatiniserat Maca pulver 300 gram
Maca är en mycket näringsrik och mineralrik rot från Peru, som ser ut som en liten ...
135 kr
Ekologisk Spirulina 250 gram
En ekologisk, emeraldgrön och garanterat ren spirulina av högsta kvalitet. Spirulina ...
129 kr

Andra köpte även:

Opti3 Complete Omega 3
Opti3 är en 100% naturlig, växtbaserad och koncentrerad källa till de långkedj...
229 kr
Ekologisk Spirulina 250 gram
En ekologisk, emeraldgrön och garanterat ren spirulina av högsta kvalitet. Spirulina ...
129 kr
RAW Chiafrön 300 gram
Chia är ett litet frö som har liknande egenskaper som linfrö, men är ännu...
99 kr
Gelatiniserat Maca pulver 300 gram
Maca är en mycket näringsrik och mineralrik rot från Peru, som ser ut som en liten ...
135 kr