Hokkaido Kombu
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Hokkaido Kombualger i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (11245)
Hokkaido Kombualger

Hokkaido Kombualger

99 kr
Kombu är en japansk kelp med uttalad kulinarisk status. Medan många japanska kombu odlas, skördas Clearspring´s kombu i vilt tillstånd i det kalla vattnet från Hidaka i Hokkaido, Japans nordöstra ö. Kombu är gott i soppor, nudelbuljonger och grytor och ger det där extra "umami". Alger är ett bra sätt att få i sig mineraler som jod och vitaminer. 50 gram alger, ca 10 portioner.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
11245
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela
Hokkaido Kombu

Kombu är en japansk kelp med uttalad kulinarisk status. Medan många japanska kombu odlas, skördas Clearspring´s kombu i vilt tillstånd i det kalla vattnet från Hidaka i Hokkaido, Japans nordöstra ö.

Vild Hokkaido kombu anses vara av högsta kvalitet som värdesätts både för sin mildhet samtidigt som den har en tydlig smak och ger "umami" till matlagningen.

Kombu är rikt på mineraler som kalium, jod och zink. Befolkningsstudier visar att personer som regelbundet äter sjögräs inte har mineralbrist. Sjögräs har traditionellt konsumeras i måttliga mängder och på en regelbunden basis för att ge ett balanserat intag av mineraler. Sjögräs förekommer i en kelaterad, kolloidal form som gör den "biotillgänglig" för kroppen för användning i viktiga kroppsfunktioner.

Användning: Kombu används ofta för att förbereda "Dashi", en umami-rik Japansk buljong - en utmärkt bas i soppor, grytor och såser.

Göra Dashi: blötlägg en ca 5-7 cm lång remsa av kombu i 1 liter vatten i 20-30 minuter. Koka sedan långsamt upp och låt småputtra i 5 minuter. Ta bort kombun, nu är buljongen klar. Tillsätt tex miso, mirin eller umebushi.

Andra sätt: Baka i 5 minuter vid 200 ºC utan att blötlägga. Eller koka 1 timme tillsammans med baljväxter. En remsa av kombu kokad med bönor hjälper till att göra bönorna mer lättsmälta för de som har problem med att äta bönor.

Märk: Kombu ska inte konsumeras i torkat tillstånd.

Ingredienser: Torkad Kombu (Laminaria japonica,) hållbart, vilt skördad och torkad i Japan. På grund av produktens naturlighet kan de innehålla spår av fisk, blötdjur och / eller kräftdjur.

Ursprungsland: Japan.

Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi: 7,1 kJ / 2 kcal
Fett: 0,1 g
Varav mättat fett: 0,04 g
Kolhydrater: 0,2 g
Varav sockerarter: 0,1 g
Protein: 0,1 g
Salt: 0,02 g
Övriga näringsämnen:
Jod 371 µg*

*Jod bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormoner och till normal sköldkörtelfunktion. Jod bidrar till normal energiomsättning. Jod bidrar till nervsystemets normala funktion. 

Märk: Människor som är känsliga för jod rekommenderas att rådfråga läkare innan de konsumerar denna produkt.


Tillverkare:
Clearspring, England.

Se fler varor

Clearspring Ekologiska Wakamealger 25 g
Clearspring Wakame är Undaria pinnatifida, en brun tång, odlad och torkad i Japan som b...
59 kr
RAW Ekologisk Sea Salad
Sea Salad är en torkad blandning av tre stycken alger; dulse, havsallad och nori. Blandningen...
99 kr
Clearspring Vildskördade Aramealger
Arame har en något söt smak som gör den till ett populärt sjögräs s...
79 kr