Bourbon Vanilj
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Bourbon Vaniljpulver 10g i gruppen Raw Food & Superfood / Naturlig Smaksättning hos ClearLife.se (10293)
Bourbon Vaniljpulver 10g

Bourbon Vaniljpulver 10g

99 kr
Äkta ekologiskt bourbon vaniljpulver gjord av malda vaniljstänger. Mycket fin smak av vanilj. Passar till desserter, bakverk, smoothies, i din hemmagjorda choklad, på gröten, i muslin eller i allt du vill ha en naturlig vaniljsmak på. Blanda med lite kokospalmsocker så har du ett nyttigare vaniljsocker. 10 grams glasburk i kartong.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10293
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Ekologiskt vaniljpulver från Bourbon vaniljstång

En av de vanligaste förekommande vaniljsorterna kommer från vaniljorkidéen från Madagaskar.

Detta vaniljpulver tas fram genom att ekologiskt odlade vaniljstänger mals till ett fint pulver. Pulvret har en djup och varm arom som sägs vara lugnande och även koncentrationsfrämjande. Eftersom det är KRAV- märkt kan du vara säker på att de som jobbar med att ta fram pulvret har schyssta arbetsförhållanden.


Vaniljstänger är fruktkapslarna från den klättrande orkidéväxten Vanilla planifolia. Skidorna plockas näst intill mogna när de skiftar färg från gult till grönt. De gröna stängerna doppas i 65 ° C varmt vatten under några minuter för att stoppa upp mognadsprocessen, ta bort skadedjur och mögelsvampar. Stängerna får efter badet en ljusbrun färg. Därefter börjar jäsningsbehandlingen med svettning i ylletyg på nätterna och soltorkning på dagarna. Jäsningen syns som en mörkfärgning som växer uppåt och i samma takt kommer vaniljlukten. De färska kapslarna har i princip ingen smak, utan smakämnena frigörs genom denna process. Det är denna långa behandling som gör vanilj till den dyraste kryddan efter saffran och kardemumma.


Dosering: 1/2 tsk istället för 1 tsk vaniljsocker eller enligt recept. 3 g vaniljpulver är ca 1 vaniljstång. 15 g är således ca 5 malda vaniljstänger.


Passar till desserter, bakverk, smoothies, i din hemmagjorda choklad, på gröten eller i muslin.  Blanda med lite kokospalmsocker så har du ett nyttigare, underbart vaniljsocker. Används även ofta i ekologisk hudvård.


Innehåll: 100% ekologiskt vaniljpulver från Madagascar (vanilla planifolia). Den innehåller inget socker, inga färgämnen, inga tillsatser eller konserveringsmedel (ej raw då den doppas i hett vatten). 10 gram är 5 stycken vaniljstänger.


Näringsinnehåll per 100 gram:
energi: 790,00 kJ
fett: 6,20 g
- varav enkelomättat fett: 0,70 g
- varav fleromättat fett: 4,40 g
- varav mättat fett: 1,00 g
kolhydrat: 8,00 g
- varav sockerarter: 7,20 g
fiber: 45,90 g
protein: 7,00 g
motsvarande salt: 0,04 g

Ursprungsland: Madagaskar.

Leverantör: Khoisan, Sydafrika.


Den vackra orkidéväxten Vanilla Planifolia:Spara

Se fler varor

Bourbon Vaniljextrakt 50 ml
Ekologiskt bourbon vaniljpextrakt är ett koncentrat av vanilj som är enkel att anvä...
119 kr