Äkta vaniljpulver 50g
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Äkta vaniljpulver 50g i gruppen Raw Food & Superfood / Naturlig Smaksättning hos ClearLife.se (10294)
Äkta vaniljpulver 50g

Äkta vaniljpulver 50g

199 kr
Äkta ekologiskt vaniljpulver från vaniljstång, omsorgsfullt odlad på smågårdar i Indonesien. Detta aromatiska vaniljpulver har en intensiv, god smak som lämpar sig utmärkt till allt från desserter och bakverk, till smoothies, såser, eller i hemmagjord nötmjölk. Blanda med lite kokospalmsocker så har du ett nyttigare, underbart vaniljsocker. 50 grams påse.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10294
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Ekologiskt Vaniljpulver 50 gram


Äkta ekologiskt vaniljpulver från vaniljstång,
omsorgsfullt odlad på smågårdar i Indonesien. Detta aromatiska vaniljpulver har en intensiv, god smak som lämpar sig utmärkt till allt från desserter och bakverk, till smoothies, såser, eller i hemmagjord nötmjölk.

Vaniljstång är frukten från en klättrande tropisk orkidé vid namn Vanilla planifolia, som kan bli upp till 15 meter lång. Växtens fröbaljor blir 20-30 cm långa och innehåller svarta frön, som sedan används som krydda. Aztekerna i Mexiko använde tidigt vaniljen för att smaksätta choklad och sedan förde spanjorerna kryddan till Europa på 1500-talet.Vanilj ersätts ofta med det vita syntetiskt framställda vanillin. De har dock inte riktigt lyckats återskapa den fantastiska smaken av äkta vanilj.


Hur utvinns vaniljpulver?

Skidorna från orkidén plockas innan mognadsprocessen är färdig, när baljorna fortfarande är gul-gröna. Stängerna doppas i 65°C varmt vatten under några minuter för att stoppa upp tillväxts- och mognadsprocessen, samt ta bort eventuella skadedjur och mögelsvampar. Stängerna får efter badet en ljusbrun färg. Därefter påbörjas en process av ”svettning”, där vaniljen förvaras i ylletyg på nätterna och soltorkas på dagarna. Detta förlopp ger en mörk färgförändring, och i takt med denna ombildning kommer även vaniljlukten fram. De färska skidorna har i princip ingen smak eller doft, utan smakämnena frigörs genom denna process. Det är denna långa behandling som gör vanilj till den dyraste kryddan i världen, näst efter saffran.


Dosering: 1/2 tsk istället för 1 tsk vaniljsocker eller enligt recept. 3 g vaniljpulver är ca 1 vaniljstång. En påse (50 gram) motsvarar cirka 25 teskedar.


Passar till desserter, bakverk, smoothies, i din hemmagjorda choklad, på gröten eller i muslin.  Blanda med lite kokospalmsocker så har du ett nyttigare, underbart vaniljsocker. Används även ofta i ekologisk hudvård.


Innehåll:
100% ekologiskt vaniljpulver. Den innehåller inget socker, inga färgämnen, inga tillsatser eller konserveringsmedel. 1 påse innehåller ca 25 tsk.


Ursprungsland: Odlas ekologiskt i Indonesien.


Leverantör: Alivefoods, Sverige.

SparaSpara

Se fler varor

Cordyceps CS-4 10:1 Extrakt 100 gram
Detta är ett pulverextrakt gjort på cordycepsmycel som får växa i närin...
295 kr
RAW/Orostat Kakaopulver 300 gram
Kakaopulver av högsta kvalitet och smak som är rikt på antioxidanter och mineraler....
119 kr
Duanwood Reishi Extrakt 100 gram
Denna produkt är ett extrakt av Duanwood Reishi fruktkropp, vilken enligt många är...
239 kr
RAW Macapulver 400 gram
Maca är en mycket näringsrik och mineralrik rot från Peru, som ser ut som en liten ...
129 kr