Algamar Raw Ekologisk Nori 50 g
89 kr
Nori är en av de mest kända algerna. I Spanien skördas den vild, vid lågvatten och mals sedan till flingor. Den har en stark smak och kan ätas rå eller lätt rostad för att strös på maten. Nori är rik på proteiner, vitamin A och vitamin B12. Den kan ätas både rå eller lagad och dess smak gör den till en mycket populär alg. 50 gram alger / ca 10 portioner.





Info | Lämna omdöme | Tipsa en vän | Dela |
Algamar Nori
Nori är en av de mest kända algerna. I Spanien skördas den vild, vid lågvatten och mals sedan till flingor. Den har en stark smak och kan ätas både rå eller lätt rostad för att strös på maten. Nori är rik på proteiner, mineraler och vitaminer som A, C och vitamin B12. Dess smak gör den till en mycket populär alg.
Algamar´s alger växer vilda och skördas för hand i Atlantens renaste vatten och torkas vid låga temperaturer, <42 ° C, för att bevara det maximala näringsvärdet. Sjögräs är "biotillgänglig" för kroppen för användning i viktiga kroppsfunktioner. Sjögräs har visat sig hjälpa kroppen att eliminera gifter.
Användning:
Rå: Blötlägg i 20 minuter och använd i sallader.
Rostad: Utan blötläggning, rosta i 2 minuter i ugnen eller i en hetpanna. Strö på sallader, soppor, ris, qunioa, grönsaker etc.
Kokt eller ångad: Laga i 15 minuter med tex. ris eller grönsaker.
Lätt stekt: i omelett, grönsaker, bönor etc.
I ugnen: som fyllning i pajer, moussaka, gratänger etc.
Ingredienser: Nori (Porphyra). Algamar´s alger är vilda och skördas för hand i Atlantens renaste vatten och torkas vid låga temperaturer, <42 ° C, för att bevara det maximala näringsvärdet. 50 gram.
Ursprungsland: Norra Atlanten.
Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi: 233 kcal
Fett: 2.7 g
Kolhydrater: 4.8 g
Varav sockerarter: <0.5 g
Fiber: 40 g
Protein: 27.3 g
Salt: 1.85 g
Nori är en av de mest kända algerna. I Spanien skördas den vild, vid lågvatten och mals sedan till flingor. Den har en stark smak och kan ätas både rå eller lätt rostad för att strös på maten. Nori är rik på proteiner, mineraler och vitaminer som A, C och vitamin B12. Dess smak gör den till en mycket populär alg.
Algamar´s alger växer vilda och skördas för hand i Atlantens renaste vatten och torkas vid låga temperaturer, <42 ° C, för att bevara det maximala näringsvärdet. Sjögräs är "biotillgänglig" för kroppen för användning i viktiga kroppsfunktioner. Sjögräs har visat sig hjälpa kroppen att eliminera gifter.
Användning:
Rå: Blötlägg i 20 minuter och använd i sallader.
Rostad: Utan blötläggning, rosta i 2 minuter i ugnen eller i en hetpanna. Strö på sallader, soppor, ris, qunioa, grönsaker etc.
Kokt eller ångad: Laga i 15 minuter med tex. ris eller grönsaker.
Lätt stekt: i omelett, grönsaker, bönor etc.
I ugnen: som fyllning i pajer, moussaka, gratänger etc.
Ingredienser: Nori (Porphyra). Algamar´s alger är vilda och skördas för hand i Atlantens renaste vatten och torkas vid låga temperaturer, <42 ° C, för att bevara det maximala näringsvärdet. 50 gram.
Ursprungsland: Norra Atlanten.
Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi: 233 kcal
Fett: 2.7 g
Kolhydrater: 4.8 g
Varav sockerarter: <0.5 g
Fiber: 40 g
Protein: 27.3 g
Salt: 1.85 g
Ursprungsland: Spanien.
Tillverkare: Algamar, Spanien.
Se fler varor
Sea Vegetables är en blandning av tre stycken alger; dulse, wakame och nori, perfekt för...
129 kr
Denna stora, brun-grå alg växer på ett genomsnittligt djup på 12 meter. Den ...
79 kr
Namnet på denna bruna alg kommer från dess smala, långsträckta form. Sjö ...
79 kr