Algsallad
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Algsallad i gruppen Raw Food & Superfood / Sjögräs hos ClearLife.se (10245)
Algsallad

Algsallad

39 kr
Alger är en näringsrik föda. Alger är rikt på enzymer och mineraler, en del säger att det är det bästa naturliga mineral tillskottet som finns. Alger används flitigt både inom Raw Food kulturen och LCHF. 20 grams påse med en mix av alger (wakame, agar agar, kombu och gigartina röd) som ger 200 gram vid blötläggning. Lätt att tillaga.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10245
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Algsallad


Algerna skördas utanför Koreas kust varje vinter, därefter så torkas algerna i en varmluftsmaskin som har en skonsam temperatur på ca 40 grader. Torkningsprocessen pågår i ca 12 timmar och därefter packas algerna i påse.

Alger är rikt på enzymer och mineraler, en del säger att det är det bästa naturliga mineral tillskottet som finns.

  • Wakame har högt kalcium- och kaliuminnehåll.
  • Kombu har högt jod- och kaliuminnehåll. Sägs kunna hjälpa mot magproblem.
  • Gigartina röd alg anses vara ett starkt stöd för immunförsvaret.


Hur gör man?


Töm påsens innehåll i en djup skål. Tillsätt vatten och låt algerna dra i 5 minuter. Häll av vattnet och använd hushållspapper för att torka bort överflödigt vatten. Servera algerna i en varm soppa eller tillsammans med andra grönsaker i en sallad som du smaksätter med din favoritdressing. Man kan tex. göra en dressing med ingefära, tamari, chili, sesamolja och sesamfrön.

Innehåll: Fyra sorters alger - wakame, agar agar, kombu och gigartina röd.
20 grams påse = 200 gram efter blötläggning = ca 4 portioner.


Näringsvärde per 100g:
Energi 126Kj/30kcal
Kolhydrater 4g
Protein 4g
Fibrer 60g
Natrium 340mg
Kalcium 2200mg
Järn 22mg


Leverantör: Risberg Import, Sverige.


Ursprungsland: Korea.

Se fler varor

Kelpnudlar/Sjögräsnudlar
Kelpnudlar/Sjögräsnudlar är inte nudlar alls men ser ut och smakar ungefär som...
29 kr