Aritha Schampopulver från Akamuti
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Aritha Schampopulver från Akamuti  i gruppen Hårvård / Lerschampo/Lertvätt hos ClearLife.se (20577)
Aritha Schampopulver från Akamuti

Aritha Schampopulver från Akamuti

89 kr
Aritha pulver kommer från det fantastiska Soapnut trädet. Fruktköttet innehåller en hög nivå av saponiner som fungerar som naturligt miljövänligt skummedel. Detta pulver kan användas för att tvätta känslig hud, känsligt hår och hårbotten. Man blandar lätt själv med vatten. 100 gram pulver i burk.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20577
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Aritha pulver - Tvålnötspulver/Reetha pulver


Såpnötsträdet producerar nötter/kapslar som är höga i saponiner och ger ett mycket naturligt skummande medel för schampo och för kroppen. Traditionellt används det i Indien som ett naturligt schampo. Det påminner om Rasullera fast det är ett pulver, så om du prövat det vet du hur det fungerar. Det lämnar inte någon "kletig" känsla utan ger en ren hårbotten och rent hår.

Aritha pulver går att använda för att schamponera håret eller som rengöring till ansiktet. Det är ett miljövänligt, helt biologiskt nedbrytbart rengöringsmedel.


Användning: Tillsätt lite vatten till pulvret för att göra en rinnande "pasta". Massera pastan i hårbotten och genom håret och låt verka i upp till 5 minuter. Skölj grundligt med vatten. Denna metod kan kännas konstigt till en början eftersom det inte finns någon lödder alls men med tålamod blir man van. Observera att naturliga tvättnötter (Aritha Pulver) har en mild men speciell doft. Denna lukt överförs inte till ditt hår. Använd sedan ett naturligt balsam. Efteråt kan man även skölja håret med äppelcidervinäger för att balansera Ph värdet i hårbotten.

Dosering:
Kort hår:
ca 2 tsk pulver.
Långt hår: ca 3 tsk pulver.
Tips!
Desto rinnigare din "pasta" är desto lättare blir det att få det jämt i håret.


Märk:
Pulvret kan innehålla små hårda "smulor" som är små mini bitar av skalet från tvättnöten. Det är inget onaturligt men det kan svida om man får pulvret i ögonen så undvik det!


Aritha Pulver går även att blanda med ekologiskt te för hårtvätt.
Lägg 1 msk Aritha Pulver till en kopp kokande vatten. Låt det vara i 10 minuter. Kyl och sila teet för användning som ett hår tvätt eller milt rengöringsmedel. Teet skall förvaras kylt och användas inom 4 dagar.

Innehåll/INCI:  100% Aritha pulver (Sapindus laurifolia). 100 gram pulver i burk.


AKAMUTI säljer bara naturliga och ekologiska varor. Det betyder inga kemikalier, konserveringsmedel eller tillsatser. Det betyder också sökande efter så många etiska och rättvist tillverkade ingredienser som möjligt eftersom de tror starkt på ansvar och hållbarhet. De gör allt för att handla ingredienser direkt från producenten så att en hållbar handel kan öka livskvaliteten och säkra överlevnaden hos små byar runt om i världen. Varje produkt är handgjord.


Såpnötsträdet:


Se fler varor

Eterisk Pepparmyntsolja från Akamuti
Fin ekologisk, eterisk Pepparmyntsolja. En riktigt "pick me up" olja, med härlig, upplyftande...
109 kr
Läppbalsam Citrus från Akamuti
Ett härligt, närande och mjukgörande läppbalsam, bra för allas läppa...
69 kr
Ekologisk kallpressad Kokosolja från Akamuti
Denna kokosolja luktar helt underbart. 100% naturlig och kallpressad, den har en ren vit färg...
129 kr
Tea Tree Ansiktsvatten från Akamuti
Tea Tree vatten fungerar som ett renande och antiseptisk ansiktsvatten på oren hy, fet hy oc...
139 kr