Astragalus 10:1 Extrakt 100 gram
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Astragalus 10:1 Extrakt 100 gram i gruppen Raw Food & Superfood / Adaptogener hos ClearLife.se (10198)
Astragalus 10:1 Extrakt 100 gram
Astragalus 10:1 Extrakt 100 gram

Astragalus 10:1 Extrakt 100 gram

185 kr
Detta är ett pulverextrakt gjort på roten från växten Astragalus Membranaceus som odlas ekologiskt enligt Di Dao principen i nordvästra Kina. Astragalus är en uppskattad, traditionell kinesisk medicinalväxt som anses vara mycket välgörande. Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 10:1 = 10 gånger starkare än pulveriserad rot. 100 grams pulver i påse. En av Clear Life's favoriter.

Spara

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10198
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Astragalus extrakt i pulverform
 
Astragalus är en uppskattad, traditionell kinesisk medicinalväxt som anses vara mycket välgörande och har varit en av de mest populära örterna i över 2000 år.

Alive Foods astragalus är ett pulverextrakt gjort på roten från växten Astragalus Membranaceus som odlas ekologiskt enligt Di Dao principen i nordvästra Kina. Den görs till ett extrakt med koncentrationen 10:1 (10 gånger starkare än hel rot).

Astragalus aktiva ämnen är saponiner (astragalosider), flavonoider, isoflavonoider och polysackarider. Astragalus är en antioxidant samt en adaptogen*.

*Adaptogener är örter/växter som verkar för att öka kroppens förmåga att anpassa sig till olika former av fysisk, psykisk, kemisk eller biologisk stress och föränderliga situationer. Adaptogener bidrar till att skapa ett tillstånd av balans i kroppen och gör kroppen mer anpassningsbar.


Dosering vuxna: 1-2 tsk 1-2 ggr per dag i varmt vatten, kaffe eller i en smoothie. Detta är ett extrakt vilket betyder att det har koncentrationen 10:1 = 10 gånger starkare än pulveriserad rot.

Kontraindikationer: Kan minska effekten av cyklofosfamid (immunsupprimerande läkemedel). Märk: Använd ej under graviditet och amning.


Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


Innehåll: 100 gram Astrgalusextrakt. Alive Foods astragalus är ett extrakt i pulverform gjort på roten från växten Astragalus Membranaceus som odlas ekologiskt. Denna ört är framtagen enligt ”Di Dao” principen. En di dao ört är en premium ört för att den produceras på specifika geografiska områden med en särskild uppmärksamhet på odlings- och bearbetningstekniker sedan Tangdynastin (618-907).

Koncentration:
10:1. 

Ursprungsland: Kina


Leverantör:
Alive Foods, Sverige.


Traditionell Funktion inom Kinesisk Medicin:
Tonifierar Qi* och bygger blod samt är en adaptogen.

*Inom traditionell kinesisk medicin (TCM) talar man om "De 3 Skatterna" som centrala begrepp för vårt välbefinnande - ett långt och lyckligt liv.


De 3 Skatterna är:
Jing - vår ursprungliga energi.
Qi - energin som cirkulerar och används i det dagliga livet.
Shen - vår själ eller "visdomssinne".

När dessa tre är starka och i harmoni sägs människan befinna sig i "hälsa bortom fara" och vara på god väg att leva ett långt, vist och lyckligt liv. Detta är grunden, enligt Taoisterna, för att kunna uttrycka vår fulla potential som människa.

Ett sätt att se på det är att likna vårt varande vid ett stearinljus;

Jing är själva stearinet - grundenergin som ger näring till de andra två.
Qi är veken - det som gör det möjligt för ljuset att brinna.
Shen är själva ljuset eller elden; det som lyser upp, sprider ljus och värme runtomkring sig samt hur starkt det brinner.

Se fler varor

RAW Kakaosmör 100% 250 gram
Detta kakaosmör är den rena gyllene oljan från Theobroma kakaobönor. Kakaosm&...
125 kr
Chaga 10:1 Extrakt 100 gram
Detta chagapulver extraheras från chaga (sprängticka) som växer vilt i nordös...
239 kr
RAW Skalade Hampafrön 1 kg
Hampafrö är ett litet men mycket närings- och smakrikt frö. Det innehåll...
395 kr
Raw, Ekologiskt & Stenmalet Mandelsmör
Underbart stenmalet och ekologiskt mandelsmör tillverkat för hand i Vänersborg. Til...
159 kr