Atlantic Kitchen Raw Ekologisk Dulse 40 g
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Atlantic Kitchen Raw Ekologisk Dulse 40 g i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10527)
Atlantic Kitchen Raw Ekologisk Dulse 40 g
Atlantic Kitchen Raw Ekologisk Dulse 40 g

Atlantic Kitchen Raw Ekologisk Dulse 40 g

79 kr
Dulse är rik på protein, vitaminer och mineraler. Dulse är en omtyckt alg som är röd i färgen, seg i konsistensen och har en fin smak. Dulse är den alg som är lättast att äta rå. Dulse tvättas, blötläggs, klipps och läggs sedan till soppor och sallader antingen rå eller lagad. 40 gram alger / ca 8 portioner från Norra Atlanten.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10527
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela
Dulse Alger

Dulse är ett sjögräs från Nordatlanten och dess mångsidighet och användarvänlighet gör den till ett populärt val för en mängd olika rätter. Dulse anses vara en av de mest utsökta algerna med sin salta, lite rökta smak men samtidigt en lätt omtyckt smak med seg konsistens.

Dulse är mycket näringsrik och innehåller höga nivåer av protein, är rik på vitaminer, framförallt A-vitamin, B1, B2, B3, B6, B12 (inaktivt), C, E, mineraler som kalcium, magnesium, fosfor, krom, zink och spårämnen. Så som andra alger, innehåller den även mycket jod och en hel del järn.

Atlantic Kitchen´s alger växer vilda och skördas för hand i Atlantens renaste vatten och torkas vid låga temperaturer, <42 ° C, för att bevara det maximala näringsvärdet. Sjögräs är "biotillgänglig" mat för kroppen för användning i viktiga kroppsfunktioner.

Användning:
Okokt: Klipp i bitar och blötlägg i några minuter, lägg till i sallad.
Kokt: Skölj algen, blanchera eller lägg till i slutet av matlagningen i tex. en gryta, soppa, på grönsaker, i nudlar, quinoa, omeletter, polenta, hirs m.m.

Ingredienser: Dulse (Palmaria). Algerna är vilda och skördas för hand i Atlantens renaste vatten och torkas vid låga temperaturer för att bevara det maximala näringsvärdet. 50 gram.

Ursprungsland: Norra Atlanten.

Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi: 703 kJ / 168 kcal
Fiber: 28,9 g
Kolhydrater: 21,8 g
varav sockerarter <0,5
Protein: 18.1 g
Fett: 1,4 g
Salt: 3,9 g


Ursprungsland:
Spanien, Irland eller Frankrike.

Tillverkare:
Atlantic Kitchen, England.