Biosnacky Groddtorn med ventilation
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Biosnacky Groddtorn - platt lock i gruppen Köksutrustning / Groddningsutrustning hos ClearLife.se (10358)
Biosnacky Groddtorn - platt lock
Biosnacky Groddtorn - platt lock
Biosnacky Groddtorn - platt lock
Biosnacky Groddtorn - platt lock

Biosnacky Groddtorn - platt lock

229 kr
Ett riktigt bra val både för nybörjaren och för den vana groddodlaren. Tornet är lätt att rengöra och du kan ha 3 sorters groddar samtidigt. Ett groddtorn kan även användas till vetegräs, krasse och andra s.k. microgreens. Väldigt små frön kräver papper i botten av groddtornet, det hittar du här. Tillverkad av miljövänlig akryl fri från bisfenol A. 15,5 cm högt och 20 cm i diameter. Går att diska i maskin.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10358
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Biosnacky Germinator - Groddtorn med platt lock och ventilation


Praktiskt groddtorn som är enkelt att använda. I ett groddtorn kan man grodda 2-3 olika sorters groddar samtidigt . Ett groddtorn kan även användas till vetegräs, krasse och andra s.k. microgreens där man skördar utväxten men lämnar fröet.

Material: Tillverkad av miljövänlig akryl utan kadmium eller formaldehyd samt fri från bisfenol A. Rengörs med milt diskmedel och diskborste eller i diskmaskin upp till 85 grader.

Mått:
15,5 cm högt och 20 cm i diameter.

Groddfrön hittar du här.

Hur gör man groddar i detta groddtorn?

1. Förberedelse

Skölj din BioSnacky i kallt vatten. Torka inte insidan av groddlådan. De röda ventilationshattarna ska sitta noggrant men inte för fast på utloppsröret. Skölj fröerna ordentligt under rinnande vatten.

2. Sådd

När man sår mycket små frön, lägg en bit fuktigt fröpapper på hyllan. Fördela fröerna enligt riktlinjerna som anges på fröpåsen. Det behövs inget fröpapper om fröna är större. Se till att fröna inte ligger alltför tätt. Du kan antingen grodda frön på endast en hylla eller på flera hyllor samtidigt. För att kunna skörda färska groddar varje dag rekommenderar vi att fröerna odlas i tidsintervaller. Efter sådden staplas lagren så att de röda ventilationshattarna inte hamnar direkt ovanpå varandra utan att de är lite förskjutna mot varandra.

3. Vattning

Vattna enligt rekommendationerna på fröpåsen. Vattna gör du antingen genom att placera hela behållaren, med öppet ventillock under rinnande ljummet vatten eller genom att vattna varje hylla var för sig. Häll i vattnet i den övre skålen tills de röda ventilationshattarna är helt täckta - minst 5 dl och tills vattnet börjar rinna av. Nu vattnas alla våningar automatiskt. Skölj väl de groddar som ännu ej har börjat grodda, men så snart de har gjort det så se till att nedre hyllan hålls fuktig.

Eventuellt överskottsvatten kommer att rinna ut genom ventilerna på nedersta hyllan ner till bottenplattan. Vattennivån kan minskas genom att luta hela behållaren och detta förhindrar också översvämning. Se till att inget överskottsvatten står i behållaren. Beroende på odlingsförhållandena så kan mognadsprocessen variera från vad som står på fröpåsen. De groddar som har utvecklats och fått tydlig blank yta behöver bara sprayas med färskt vatten.

4. Ljus

Placera groddlådan ljust men inte i direkt solljus.

5. Temperatur

Den ideala temperaturen ligger mellan 18-22 grader. Högre eller lägre temperatur kan antingen förlänga alternativt förkorta groddningstiden.

6. Skörd

Beroende på vilken typ av frö som såtts, rumstemperatur, ljustillgång och varje frös speciella behov, kan du skörda groddar inom 3-8 dagar. För att skörda - dra varsamt upp groddarna så att du inte förstör rötterna, eller klipp av dem från fröpappret.

7. Rengöring

När alla groddar skördats måste groddlådan diskas ordentligt. Groddlådan tål att diskas i diskmaskin, men vi rekommenderar att den i så fall placeras uppe i maskinen, då mer värme utsöndras med nertill i en diskmaskin.

8. Att tänka på

Fröerna kommer inte att gro om:

-fröerna placeras för tätt
-fröerna inte sköljs noga
-rumstemperaturen är för hög eller för låg, optimal temperatur ligger mellan 18-22 grader.

Ogynnsamma förhållanden, såsom för mycket vatten runt fröerna, fel temperatur eller mängd ljus kan leda till att mögel bildas. Mögel har en unken lukt och ska inte förväxlas med de tunna rötter som kan bildas.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.


Tillverkare:
A Vogel, Tyskland.

Se fler varor

Biosnacky Pappersfilter till groddning
Praktiska papper man kan lägga i botten av varje våning av ett groddtorn så de mins...
59 kr
Groddburk i glas
Biosnacky groddburk är en behändig, lutande groddburk av glas som är idealisk f...
69 kr