Biosnacky Pappersfilter till groddning
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Biosnacky Pappersfilter till groddning i gruppen Köksutrustning / Groddningsutrustning hos ClearLife.se (10382)
Biosnacky Pappersfilter till groddning
Biosnacky Pappersfilter till groddning
Biosnacky Pappersfilter till groddning

Biosnacky Pappersfilter till groddning

59 kr
Praktiska papper man kan lägga i botten av varje våning av ett groddtorn så de minsta fröna ej fastnar i de små hålen som är tilltänkta för att vattnet ska rinna av. 25 st papper av cellulosafiber.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10382
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Papper till groddtorn för små frön


I ett groddtorn kan man grodda 2-3 olika sorter samtidigt och även långa groddar. Ibland är groddfröna så små att de fastnar i de små hålen som är tilltänkta för vatten avrinning. Då är dessa pappers ark mycket behändiga. Lägg pappret i botten på en groddtorns våning och strö över fröna i ett tunt lagrer.


Material: Cellulosafiber (ej blekta med klor).

Innehåll: 25 stycken papper till groddtorn.

Hur gör man groddar?

1. Blötläggning:


Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 2 matskedar groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 2-12 timmar beroende på frö (se fröpåse). Efter detta steg palcera groddfröna i groddtornet, se till att fröna ej ligger för tätt.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 3-8 dagar beronde på frö. Efter en groddomgång, diska allt och låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

6. Rengöring:

När alla groddar skördats måste groddlådan diskas ordentligt. Groddlådan tål att diskas i diskmaskin, men vi rekommenderar att den i så fall placeras uppe i maskinen, då mer värme utsöndras med nertill i en diskmaskin. Den går även att diska för hand.
 

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.


Tillverkare:
A Vogel, Tyskland.

Se fler varor

Biosnacky Groddtorn - platt lock
Ett riktigt bra val både för nybörjaren och för den vana groddodlaren. Tornet...
229 kr
Groddburk i glas
Biosnacky groddburk är en behändig, lutande groddburk av glas som är idealisk f...
69 kr