Äkta Kolostrum
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Äkta Kolostrum i gruppen Naturliga Kosttillskott / Immunförsvar hos ClearLife.se (10158)
Äkta Kolostrum
Äkta Kolostrum
Äkta Kolostrum

Äkta Kolostrum

495 kr
Kolostrum; även kallat råmjölk, är den första näringen som produceras av kon inom 24 timmar efter kalvens födsel. Det har visat sig vara en mycket näringsrik superfood. 200 grams pulver av rent sex-timmars kolostrum utan tillsatser.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10158
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Råmjölk / Immunmjölk / Kolostrum / Colostrum


Kolostrum, eller "råmjölk", tillverkas av alla däggdjur de första timmarna före och efter födseln. Denna naturens "första mat" innehåller ett stort antal immun- och tillväxtfaktorer, som tillsammans stödjer immunförsvar, matsmältning, muskeltillväxt och regeneration av vävnader hos den nyfödde kalven.


AliveFoods Kolostrum mjölkas inom sex timmar efter födseln - då den är som mest potent - men först efter det att den nyfödda kalven druckit sig mätt. Detta är mycket viktigt då de mesta av råmjölken är borta vid andra mjölkningen. En ko producerar ungefär 50 liter kolostrum det första dygnet, av vilken kalven dricker ca 20 liter, om resterande inte mjölkas återgår den till moderns cirkulation. Kolostrum från kor har visat sig fungera bra för människor att äta, och har inga kända oönskade bieffekter.

De biologiskt aktiva komponenterna i Kolostrum kan delas in i tre huvudkategorier:

1. S.k. immunologiska faktorer. Några av dem är:

 • Prolin-rik Polypeptid (PRP)
 • Alla 5 Immunglobuliner (IgA, IgM, IgE, IgD & IgG)
 • Laktoferrin


  2. Naturliga tillväxtfaktorer.


      3. Övriga näringsämnen: Kolostrum innehåller även en rad grundläggande näringsämnen som är mycket stärkande i sig själva. Dessa är:

      • Alla essentiella aminosyror - kroppens byggstenar.
      • Viktiga fettsyror, bl.a. mellankedjade triglycerider.
      • Alla essentiella glyconutrienter (komplexa sockerarter).

        Rekommenderad dagsdos:


        Vuxna: 2-3 tsk, 1-3 gånger per dag. Går bra att äta direkt på fastande mage med vätska eller så kan du tillföra det i mat, tex: i en smoothie, fil eller yoghurt, göra colostrumglass eller ha det i raw chokladmousse. Colostrum bör inte värmas upp, utan skall intas i sin råa form.

        Barn:
        1 tsk per dag. Barn med atopiska besvär och allergi får ofta hjälp av kolostrum. Om man ej kunnat amma är det ett mycket värdefullt stöd.


        Innehåller: 200 gram 100% rent (ej avfettat) Kolostrum från den första mjölkningen dvs från råmjölk inom 6 timmar efter kalvning (kalven får sitt först). Märk: Detta är mycket viktigt då de mesta av råmjölken är borta vid andra mjölkningen.

        Detta kolostrum är inte märkt som ekologiskt. Detta är för att en del av de över 1000 gårdar som levererar kolostrum ej har denna certifiering. Spridningen av gårdar behöver vara stor eftersom kolostrum inte produceras i stora mängder av en enskild gård. Däremot så får korna en specialanpassad, naturlig och näringsberikad kost under sin dräktighetstid för att optimera deras och kalvens hälsa för att skapa ett så rent och potent kolostrum som möjligt. 

        Hur tillverkas Alive Foods Kolostrum?

        Kolostrumet samlas in inom 6 timmar efter födsel. Alive Foods kolostrum samlas bara in vid den första mjölkningen efter födseln av en kalv. Redan vid den andra mjölkningen så är ca 80% utav kolostrumet borta och detta kallas för ”övergångsmjölk” och är inte 100% rent kolostrum. Sedan fryser man ner detta som sedan anländer till produktionen där det tinas upp. Man testar givetvis kolostrumet för tungmetaller, kemikalier, bakterier, virus och för graden av bioaktiva ämnen. Sedan snabbpastöriseras råmjölken i ca 60 grader runt 12 sekunder. Därefter spraytorkas det till ett pulver. Efter att det har producerats till ett pulver så testar man igen efter bioaktiva näringsämnen. När allt är klappat o klart så går det vidare till lagret.

        Korna kommer från en utvald mängd små gårdar inom 25km från varandra i USA. Många av dessa kobesättningar är små, med mellan 35-60 st kor per besättning. Korna kommer från små familjejordbruk och behandlas med kärlek och omsorg. Bönderna som driver dessa små gårdar tar kornas hälsa och välbefinnande på stort allvar. Detta kolostrum kommer inte ifrån mjölkgårdar som är kopplade till några stora jordbruksföretag. Det finns 5 st vattenkällor i en 8km area runt gårdarna så korna kan dricka källvatten hela dagen. De är ute på bete och äter gräs så länge vädret tillåter. Under vintermånaderna ges korna foder, eftersom de inte kan äta genom snö. Korna ges även tillskott med vitaminer och mineraler under perioderna då dom inte kan beta gräs.


        Kan jag äta Kolostrum om jag är laktosintolerant?

        Kolostrum innehåller väldigt låga nivåer av laktos, så de flesta klarar av att äta det, men vissa kan få mindre symptom. Är det så kan man ta en laktosnedbrytande enzym. Det tar cirka 80 milligram (mg) av laktos för att orsaka en reaktion hos de mest känsliga individer. Mängden råmjölk som krävs för att innehålla denna mängd laktos av Alive Foods Kolostrum är 0,67 gram eller ½ tesked. Innehåller Kolostrum kasein? Ja, det gör det.


        Leverantör:
        Alive Foods, Sverige.

        Ursprungsland: USA.

        Se fler varor

        Ekologisk Spirulina Alive Foods
        Ekologisk och garanterat ren spirulina. Spirulina är kanske den mest kända superfood som...
        165 kr
        RAW Chia Seeds/Chiafrön 1kg
        Chia är ett litet frö som har liknande egenskaper som linfrö, men är ännu...
        189 kr
        RAW Schisandra 10:1 Extrakt 100 gram
        Schisandra - kallas ofta för "kvintessensen av kinesiska örter". Schizandra är en k...
        139 kr
        Ekologiskt Acai Extrakt 100 gram
        Acai är ett verkligt superbär från Amazonas som är känt i hela värld...
        229 kr