RAW Ekologisk Dulse
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Ekologisk Dulse i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10252)
RAW Ekologisk Dulse

RAW Ekologisk Dulse

89 kr
Dulse är en känd alg från Nordatlanten och dess mångsidighet och användarvänlighet gör den till ett populärt val för en mängd olika rätter. Dulse är rik på protein och mineraler som järn och magnesium. Dulse har en lila-röd färg och en lite kryddig smak. Dulse tvättas, blötläggs, klipps och läggs sedan till soppor och sallader. Algerna går även att torrosta och sedan smula som garnering eller krydda. 30 gram alger. Utgått, köp gärna Algamar dulse istället, klicka här.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10252
Info Omdöme Tipsa en vän Dela
Dulse Alger

Dulse är en känd alg från Nordatlanten och dess mångsidighet och användarvänlighet gör den till ett populärt val för en mängd olika rätter. Dulse har en lila-röd färg och en lite kryddig smak. Dulse används ofta i Nordirland, Island och nordöstra USA som både mat och medicin.

Dulse är mycket näringsrik och anses vara en av de mest utsökta algerna med sin något salta smak och sega konsistens. Det innehåller höga nivåer av protein, till och med högre än kikärter, mandlar och sesamfrön. Dulse är även rik på vitaminer, framförallt A-vitamin, B1, B2, B3, B6, B12 (inaktivt), C, E, mineraler som kalcium, magnesium, fosfor, krom, zink och spårämnen. Så som andra alger, innehåller den även mycket jod och en hel del järn.

Sjögräs förekommer i en kelaterad, kolloidal form som gör den "biotillgänglig" för kroppen för användning i viktiga kroppsfunktioner. Sjögräs har visat sig hjälpa kroppen att eliminera gifter.

Användning: Dulse ska tvättas noggrant och klippas och kan sedan läggas till soppor och sallader. De går även att torrosta och sedan smula som garnering eller krydda över maten. Det är en väldigt mångsidig ingrediens, och kan även ätas stekt eller kombineras med tomat och sallad för att ge en välsmakande smörgås.

Ingredienser: Dulse (Palmaria palmata). Clearsprings dulse är en produkt av högsta kvalitet från dedikerade leverantörer som sätter sitt hjärta och själ i skörden av dessa alger. Hålllbart skördade i vilt tillstånd. På grund av produktens naturlighet kan de innehålla spår av fisk, blötdjur och / eller kräftdjur. 30 gram.

Ursprungsland: Norra Atlanten.

Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi: 593 kJ / 147 kcal
Fett: 0,4 g
Kolhydrater: 2,3 g
Varav sockerarter: 0,1 g
Protein: 3,6 g
Salt: 0,31 g
Fiber: 29,6 g
Övriga näringsämnen:
Kalcium 140 mg
Järn 7,3 mg
Magnesium 222 mg
Jod 1,748 mg


Ursprungsland:
Spanien, Porto Muinos.

Tillverkare:
Clearspring, England.

Se fler varor

Ekologiska Nori Crispies
Nori Crispies är tunna, krispiga och rostade nori-blad. Nori och havssalt rostas några s...
45 kr
RAW Ekologisk Sea Salad
Sea Salad är en torkad blandning av tre stycken alger; dulse, havsallad och nori. Blandningen...
99 kr
Hokkaido Kombualger
Kombu är en japansk kelp med uttalad kulinarisk status. Medan många japanska kombu odlas...
99 kr