Ghee - Ekologiskt | ClearLife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Ekologisk Ghee 420 gram i gruppen Raw Food & Superfood / Kallpressade Oljor hos ClearLife.se (20431)
Ekologisk Ghee 420 gram

Ekologisk Ghee 420 gram

259 kr
Ghee värderas högt inom Ayurveda. Detta autentiska Ghee är tillverkat med stor omsorg på en lokal gård i England. Den är gjord med ekologiskt mjölk från frigående och mellan mars och november, "gräsätande kor”, dvs de går då ute och betar gräs. Ghee är idealisk i matlagning då den tål höga temperaturer. 420 gram i glasburk.SparaSpara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20431
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Ekologiskt Ghee

Ekologiskt Ghee (skirat smör) värderas högt inom Ayurveda, det är placerat på toppen av listan av fet mat som en viktig del av en balanserad kost.

Detta autentiska Ghee är tillverkat med stor omsorg på en lokal gård i Cotswold Hills i South West of England. Den är gjord med färskt, ekologisk mjölk från frigående och, mellan mars och november, "gräsätande kor”, dvs de går ute och betar gräs. Mellan december och februari matas korna med ekologiskt foder vilket består av hö, aldrig av spannmål.

Ghee framställs genom att små partier av traditionellt kärnat smör smälts och vätskan kokas bort och den proteinrika smörmassan skummas av och tas bort. Ghee "kokas" långsamt i 6-8 timmar för att få bort eventuella föroreningar. Detta resulterar i en rent skirat smör med en vacker doft och färg. Den innehåller inte några tillsatta aromer, konserveringsmedel eller färgämnen.

Ghee har en rik, söt, nötaktig och smörig smak, det är en "premie" matolja på grund av den tål höga temperaturer. Ghee är en viktig ingrediens i bla. indiska rätter.

Användning: Idealisk i matlagning då den tål höga temperaturer och inte skapar transfetter. Använd ca 1 matsked per dag istället för din matolja. Använd ghee som alternativ till smör. Rör ner i ris, ångade grönsaker eller använd till stekning.

Förvaring: Ghee består nästan helt av fett och har en lång hållbarhet jämfört med smör. Endast för internt bruk. Förvara i kylskåp när burken öppnats. När Ghee öppnas den har vanligen en hållbarhet på cirka 12 månader.

Ingredienser: 100% Ghee som är ekologiskt certifierad av Soil Association och producerat i små kvantiteter från ekologiskt engelskt smör av hög kvalité.

Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi 3644 kJ / 886 kcal
Kolhydrater 1,6 g
- varav sockerarter 0 g
Protein 0,4 g
Fett 97,5 g
- varav mättat fett 64,2 g
- varav enkelomättat fett 23,4 g
- varav fleromättat fett 0 g
Salt 0 g


Vanliga frågor om Ghee:

Är ghee en mejeriprodukt ?

Ghee klassas som en mejeriprodukt som är tillverkad av mjölk. Men de flesta människor som inte tål mejeriprodukter, upptäcker oftast att de kan konsumera ghee.

Innehåller det kasein och laktos?

Det mesta av laktosen och kasein avlägsnas under tillverkningsprocessen, men det är möjligt att små mängder fortfarande kan finnas kvar. Därför ska individer som är mycket känsliga undvika det.

Vad för konsistens ska ghee ha?

Det är helt normalt för ghee att vara flytande, fast eller en kombination av båda. Det beror på förvaringstemperaturen.Ghee liknar kokosolja i den meningen att det smälter när det är över 20 grader C. Detta är helt normalt och äventyrar inte kvaliteten. Den kommer att återvända till en halvfast konsistens när temperaturen sjunker.

Varför kan ghee har en kornig konsistens?

Det är helt naturligt för ghee för att ha en kornig textur. Ghee smälts under en låg temperatur innan den hälls upp i burkar, vilka därefter placeras i kyl för att stelna. Denna plötsliga förändring av temperaturer kan skapa en kornig textur.

Vilka är fördelarna med att använda ghee?

Ghee innehåller en kombination av både mättade och omättade fetter och innehåller kortkedjiga fetter som gör det lätt att smälta. Det är oerhört rik på smörsyra, en kortkedjig fettsyra som är till nytta när det gäller att bibehålla hälsan hos de celler som klär magtarmkanalen.

Dessutom har den en hög värmepunkt (ca 248 C), vilket gör det till ett utmärkt val för stekning.


SparaSpara

Se fler varor

Kalahari Melonolja - Vildskördad & Kallpressad
Ekologisk, kallpressad Kalahari melonolja. Kalahari melonolja härstammar från den torra...
259 kr
Eterisk olja Bergamott från Fushi
Fin ekologisk, eterisk Bergamottolja. Bergamott kommer från Italien och är en slags cit...
159 kr
Nyponrosolja - Ekologisk & Kallpressad
Ekologisk, kallpressad rosa nyponfröolja. Nyponfröolja är en mycket näringsrik...
229 kr
Kameliaolja - Ekologisk & Kallpressad
Ekologisk, kallpressad Kameliaolja. Kameliaolja är känd för att vara en effektiv un...
169 kr