Spirulina: Köp Ekologist Spirulinapulver - Clearlife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Ekologisk Spirulina Alive Foods i gruppen Raw Food & Superfood / Naturlig Smaksättning hos ClearLife.se (10268)
Ekologisk Spirulina Alive Foods
Ekologisk Spirulina Alive Foods

Ekologisk Spirulina Alive Foods

99 kr
Ekologisk och garanterat ren spirulina. Spirulina är kanske den mest kända superfood som finns, av goda skäl. Det är nämligen en utmärkt källa till protein, mineraler och vitaminer. Denna spirulina är ekologiskt odlad i tankar med rent källvatten. Vi använder själva denna spirulina i såser, dressingar, smoothies, soppor etc. Spirulina är ett ypperligt sätt att boosta måltiden med extra näring och protein. 120 gram i påse.

SparaSpara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10268
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Ekologisk Spirulina 120 gram


Spirulina är en sötvattensväxande mikroalg. Spirulina är en av de första livsformerna på jorden och är otroligt rik på näring. Den kallas blå-grön alg, tack vare närvaron av klorofyll och fykocyanin. Klorofyll är det som gör växter gröna och är känt för att hjälpa till med tillväxt och reparation av vävnad, att ha antioxidativa egenskaper och att optimera kroppens upptag av många vitaminer och mineraler.


Spirulina
ger ett brett spektrum näringsämnen med många fördelar. Dess cellväggar innehåller ingen cellulosa vilket gör att dess näring lätt passerar tarmväggen och kan komma till nytta i våra celler. Spirulinans imponerande näringsinnehåll är således lättupptagligt. Spirulina innehåller protein (alla essentiella aminosyror), kolhydrater, mineraler, vitaminer (ej C och D), gamma linolensyra, klorofyll, fykocyanin och antioxidanter. Det är ett komplett protein och lättsmält för kroppen.


Spirulinas Historia
:

Spirulina är en av jordens äldsta livsformer, en alg. I de gamla Maya och Aztek-kulturerna värdesattes den högt för sina läkande och stärkande effekter och det användes flitigt som ett komplement till kosten. Man ansåg att denna "gudarnas mat" gav snabbt energi och ökade kroppens motståndskraft och styrka. Även i Afrikanska Knembus har Spirulina använts som näringskälla sedan urminnes tider

Idag är spirulina känt över hela världen och används av miljontals människor. Modern vetenskap har funnit att det är en sann superfood, och den japanska regeringen klassificerar det som ett funktionellt livsmedel i sin egen rätt.

Dosering vuxna: Ta 1/2 - 2 tsk max per dag (gärna 30 min före måltid); i ett glas vatten, i smoothie, i dressing eller på annat sätt. Börja med en mindre dos och bygg upp till en konsumtion som känns bra för dig. Atleter och andra högpresterande personer kan experimentera med ännu högre doser för optimal effekt. Vi använder den själva i såser, dressingar, smoothies, soppor etc.


Dosering barn: Om du vill dölja "fisksmaken" och ge till vuxna som ej gillar smaken eller till barn i tex. en grön smoothie så söta med lite färsk äppeljuice eller banan, detta fungerar oftast. Barn kan äta 1/4 - 1/2 tesked.


Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


En påse innehåller: 120 gram ren ekologisk spirulina i pulverform (Arthrospira platensis). Spirulinan odlas i tankar med rent källvatten. Räcker i 1-3 månader beroende på dosering. Inget annat tillsatt. Paketeras i samma lokal som nötter.


Förvaring: Ha öppnad påse i kylskåp för bästa hållbarhet.Ursprungsland:
Taiwan. Spirulinan odlas i tankar med rent källvatten. 


Tillverkare:
Alive Foods, Sverige.
SparaSpara

Se fler varor

RAW Schisandra 10:1 Extrakt 100 gram
Schisandra - kallas ofta för "kvintessensen av kinesiska örter". Schizandra är en k...
139 kr
Slowroast Kakaopulver 150 gram
Kakaopulver av högsta kvalitet och smak som är rikt på antioxidanter och mineraler...
69 kr
RAW sötade Kakaonibs 150 gram
Chokladens ursprung: den råa, obearbetade kakaobönan. Du kan äta det direkt ur p&a...
79 kr
RAW Ekologiskt Ashwagandha pulver 100 gram
Ashwagandha räknas som den mest framstående adaptogena örten inom Ayurveda. Den ka...
85 kr