Köp Sheasmör - Oraffinerat och Ekologiskt - ClearLife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 160 g i gruppen Kroppsvård / För Hud & Händer / Krämer & Lotions hos ClearLife.se (20405)
Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 160 g

Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 160 g

129 kr
Köp 2 st eller fler för 112 kr/st
Köp 3 st eller fler för 105 kr/st
Härligt Sheasmör som är ekologiskt, vildskördat, oraffinerat, oblekt och fairtrade. Sheasmör är som krämig "mat" för huden, det gör huden len och återfuktad på ett naturligt sätt. Doften i smöret kommer naturligt: det är en frisk, lätt nötig doft. Inget doft eller annat tillsatt. Sheasmör passar alla hudtyper och är speciellt bra för torr och kliande hud med tendens till eksem. För alla åldrar och hela kroppen. 160 gram burk.SparaSparaSpara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20405
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Sheabutter Virgin Wildcrafted

Detta sheasmör är ekologiskt, vildskördat, oraffinerat, oblekt och rättvist inhandlat. Sheasmör är som krämig "mat" för huden, det gör huden len och återfuktad på ett naturligt sätt.

  • Sheasmör är ett fylligt smör fullt av vitaminer som A, E och F.
  • Det tillför huden mycket fukt och passar alla hudtyper, även mycket torra.
  • Idealiskt för svedd, röd hud, hård och torr hud, solbränna, kliande hud, insektsbett, eksem och röda babystjärtar.
  • Går bra att blanda med lite ekologisk olja om du vill göra den mer "flytande".
  • Passar bra till torra armbågar, hälar och läppar.
  • Bra för ömma muskler och för att förhindra bristningar och rynkor.
  • Säg även vara bra för nästäppa, ta helt enkelt lite i näsan.
  • Går bra att blanda med tex. kokosolja eller en favoritolja om man vill ha det lite mer flytande.


Sheasmör är ett fast smör och blir hårdare under vintermånaderna därför förvaras den bäst i rumstemperatur. Om det är hårt, mjuka upp det mellan händerna innan det smörjes på kroppen.


Tips; Innan du lägger dig; smörj in fötterna (sätt på dig strumpor, blir kladdigt annars) så har du mjuka, återfuktade fötter när du vaknar.


Ingredienser/INCI: 100% ekologiskt och fairtrade Sheasmör/Butyrospermum parkii - oraffinerat och oblekt. Inget annat! Sheasmör innehåller naturligt en substans vilken liknar latex, så om du är latexallergiker bör du undvika detta smör. 160 gram i burk.


Var kommer sheasmör ifrån?


Sheasmör är fettet från nötterna från det vilda Sheaträdet/Karite Nut Tree (Vitellaria paradoxa) som finns i halvtorra savanner i västra och centrala Afrika där det finns en uppsjö av lokal och traditionell kunskap om hur man tillverkar och använder sheasmör. Trädet kan bli upp till 300 år gammalt. Nästan alla delar av trädet har någon praktisk användning. Invånarna själva kallar sheaträdet för "livets träd". 


Blomknippen på trädet utvecklas till fruktknippen och de mogna frukterna trillar ner på marken. Innanför ytterskalet finns fruktkärnan (sheanöten). Traditionellt är det kvinnorna som samlar in frukten och gör det tidskrävande arbetet med att extrahera fettet från nötterna. Processen att göra sheasmör är lång.
Först ska det yttre fruktköttet avlägsnas, sedan kokas nötterna, sedan krossas nötterna, sedan soltorkas de och slutligen blir de rostade och malda och sedan ska det bli smör.

Vårt sheasmör (Akamuti) kommer från Ghana i västra Afrika och är producerad av ett kvinnokooperativ.


Det är vildskördat dvs; de använder skörde- och tillverkningstekniker som har använts i många tusen år. Sheasmöret är en värdefull inkomstkälla för dessa människor och fairtradepriset gör att de kan bygga bättre bekvämligheter för sina samhällen och finansiera projekt för förnybar energi. I samhällen där kvinnor annars har mycket små möjligheter att tjäna sin egen inkomst, är detta mycket viktigt både för deras egen värdighet och deras ställning i samhället. Därför kallas ofta sheasmöret: "Kvinnans guld".


Vad är skillnaden på raffinerat och oraffinerat Sheasmör?


Behandlat Sheasmör har oftast extraherats med hexan eller andra lösningsmedel som är petroleumprodukter. Den extraherade oljan kokas för att driva bort de toxiska lösningsmedel och sedan raffineras den. Raffinering kan omfatta filtrering, deodorisering med het vattenånga, rening med syror och alkalier, blekning med uppsugande pulver, rensning från vaxrester med kyla. Särskilt lukten tas bort.


Sheakräm som utvinns på detta sätt innehåller fortfarande oönskade lösningsmedelsrester och dess helande effekter är såklart betydligt mindre eller kanske inte kvar alls.
Slutresultatet blir ett luktfritt, vitt smör som kanske är estetiskt tilltalande, men saknar de fuktgivande, läkande och närande egenskaper som finns hos det oraffinerade, ekologiska sheasmöret.


Dessutom är det inte mjukt och krämigt som rent, oraffinerat sheasmör. Så det är lätt att välja eller hur?


AKAMUTI säljer bara naturliga och ekologiska varor. Det betyder inga kemikalier, syntetiska konserveringsmedel eller tillsatser. Det betyder också sökande efter så många etiskt och rättvist tillverkade ingredienser som möjligt eftersom de tror starkt på ansvar och hållbarhet. De gör allt för att handla ingredienser direkt från producenten så att en hållbar handel kan öka livskvaliteten och säkra överlevnaden hos små byar runt om i världen. Varje produkt är handgjord.


SparaSparaSpara

Se fler varor

Nattkräm från Akamuti / Olive & Avocado Night Cream
Helt naturlig dryg, tjock nattkräm för ansiktet baserad på hasselnötsolja, ol...
169 kr
Akamuti flytande Afrikansk tvål utan doft
En underbart krämig och naturligt flytande tvål som ser ut och känns som smält...
139 kr
Lavendel Roll On från Akamuti
Roll on "parfym" gjord av aprikoskärnolja och eteriska oljor. Inget annat. Rolla lite på...
89 kr
Eterisk Tea Tree olja från Akamuti
Tea Tree är en berömd naturlig antiseptisk olja som är effektivt mot bakterier och ...
89 kr