Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 250 g
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 250 g i gruppen Kroppsvård / För Hud & Händer / Krämer & Lotions hos ClearLife.se (20416)
Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 250 g

Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 250 g

139 kr
Köp 2 st eller fler för 129 kr/st
Ekologiskt, vildskördat, oraffinerat, oblekt och rättvist inhandlat sheasmör. Sheasmör är mycket välgörande för huden, det gör huden len och återfuktad på ett naturligt sätt. Sheasmör passar alla hudtyper men är speciellt bra för torr och kliande hud med tendens till eksem och andra problem. Sheasmör går bra till alla åldrar och för hela kroppen. Har en lätt jordig, lite rökig doft som kommer naturligt från smöret. Om du ej uppskattar det så rekommenderar vi Akamutis shesmör som doftar mindre. 250 gram i glasburk.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20416
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Organic Virgin Sheabutter

Ekologiskt, vildskördat, oraffinerat, oblekt och rättvist inhandlat krämigt sheasmör. Sheasmör är som återfuktande "mat" för huden, det gör huden len och mjuk på ett naturligt sätt.

  • Sheasmör är ett fylligt smör fullt av vitaminer som A, E och F.
  • Det tillför huden mycket fukt och passar alla hudtyper, även mycket torra.
  • Idealiskt för svedd, röd hud, hård och torr hud, solbränna, kliande hud, insektsbett, eksem och röda babystjärtar.
  • Sheasmör passar till torra armbågar, hälar och läppar.
  • Bra för ömma muskler och för att förhindra bristningar och rynkor.
  • Säg även vara bra för nästäppa, ta pyttelite i näsan.
  • Går bra att blanda med tex. kokosolja eller en annan favoritolja om man vill.


Sheasmör är ett fast smör och blir hårdare under vintermånaderna därför förvaras den bäst i rumstemperatur. Om det är hårt, mjuka upp det mellan händerna innan det smörjes på kroppen. Märk: Har en lätt jordig, lite rökig doft som kommer naturligt från smöret. Om du ej uppskattar det så rekommenderar vi Akamutis shesmör som doftar mindre. 


Ingredienser/INCI: 100% ekologiskt och fairtrade Sheasmör/Butyrospermum parkii - oraffinerat och oblekt. Inget annat! Sheasmör innehåller naturligt en substans vilken liknar latex, så om du är latexallergiker bör du undvika detta smör. 250 gram i glasburk.


Var kommer sheasmör ifrån?


Sheasmör är fettet från nötterna från det vilda Sheaträdet/Karite Nut Tree (Vitellaria paradoxa) som finns i halvtorra savanner i västra och centrala Afrika där det finns en uppsjö av lokal och traditionell kunskap om hur man tillverkar och använder sheasmör. Trädet kan bli upp till 300 år gammalt. Nästan alla delar av trädet har någon praktisk användning. Invånarna själva kallar sheaträdet för "livets träd". 


Blomknippen på trädet utvecklas till fruktknippen och de mogna frukterna trillar ner på marken. Innanför ytterskalet finns fruktkärnan (sheanöten). Traditionellt är det kvinnorna som samlar in frukten och gör det tidskrävande arbetet med att extrahera fettet från nötterna. Processen att göra sheasmör är lång. Först ska det yttre fruktköttet avlägsnas, sedan kokas nötterna, sedan krossas nötterna, sedan soltorkas de och slutligen blir de rostade och malda och sedan ska det bli smör.

Ursprungsland: Fushis sheasmör kommer från Ghana i västra Afrika och är producerad av ett kvinnokooperativ. Sheasmöret anskaffas från "Yumzaa Women Association" kooperativet i den norra delen av Ghana i en stad som heter Tanpi i Tamale. De är en medlemar av NBSSI (Styrelsen för småskaliga företag).

Det är vildskördat dvs; de använder skörde- och tillverkningstekniker som har använts i många tusen år. Sheasmöret är en värdefull inkomstkälla för dessa människor och fairtradepriset gör att de kan bygga bättre bekvämligheter för sina samhällen och finansiera projekt för förnybar energi. I samhällen där kvinnor annars har mycket små möjligheter att tjäna sin egen inkomst, är detta mycket viktigt både för deras egen värdighet och deras ställning i samhället. Därför kallas ofta sheasmöret: "Kvinnans guld".


Vad är skillnaden på raffinerat och oraffinerat sheasmör?


Behandlat Sheasmör har oftast extraherats med hexan eller andra lösningsmedel som är petroleumprodukter. Den extraherade oljan kokas för att driva bort de toxiska lösningsmedel och sedan raffineras den. Raffinering kan omfatta filtrering, deodorisering med het vattenånga, rening med syror och alkalier, blekning med uppsugande pulver, rensning från vaxrester med kyla. Särskilt lukten tas bort.


Sheakräm som utvinns på detta sätt innehåller fortfarande oönskade lösningsmedelsrester och dess helande effekter är såklart betydligt mindre eller kanske inte kvar alls.
Slutresultatet blir ett luktfritt, vitt smör som kanske är estetiskt tilltalande, men saknar de fuktgivande, läkande och närande egenskaper som finns hos det oraffinerade, ekologiska sheasmöret.


Dessutom är det inte mjukt och krämigt som rent, oraffinerat sheasmör. Så det är lätt att välja eller hur?


Se fler varor

Jojobaolja - Ekologisk & Kallpressad
Jojoba är en hypoallergen, lugnande olja som skyddar naturligt. Den är givande för ...
219 kr
E-vitaminsolja - Ekologisk & Kallpressad
Fushis E-vitamin olja är en blandning av jojobaolja, vetegroddsolja, vild hallonfröolja ...
239 kr
Nyponrosolja - Ekologisk & Kallpressad
Ekologisk, kallpressad rosa nyponfröolja. Nyponfröolja är en mycket näringsrik...
219 kr
Macadamiaolja - Ekologisk & Kallpressad
Denna olja är en lyxig, skyddande olja med hög absorptionshastighet som utvinns ur ekolo...
159 kr