Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 40 g
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 40 g i gruppen Kroppsvård / För Hud & Händer / Krämer & Lotions hos ClearLife.se (20409)
Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 40 g

Ekologiskt, Viltskördat Sheasmör 40 g

69 kr
Härligt Sheasmör som är ekologiskt, viltskördat, oraffinerat, oblekt och Fairtrade. Sheasmör är som krämig "mat" för huden, det gör huden len och återfuktad på ett naturligt sätt. Doften kommer naturligt från smöret: det är en frisk, lätt nötig doft. Inget doft eller annat tillsatt. Sheasmör passar alla hudtyper men är speciellt bra för torr och kliande hud med tendens till eksem. För alla åldrar. Detta är en liten burk på 40 gram som är perfekt att ha i handväskan.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20409
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Sheabutter Virgin Wildcrafted 40 gram

Detta sheasmör är ekologiskt, vildskördat, oraffinerat, oblekt ochmrättvist inhandlat. Sheasmör är som krämig "mat" för huden, det gör huden len och återfuktad på ett naturligt sätt.

  • Sheasmör är krämigt och fylligt och fullt av vitaminerna A, E och F.
  • Det tillför huden mycket fukt och passar alla hudtyper, även mycket torra.
  • Idealiskt för svedd, röd hud, hård och torr hud, solbränna, kliande hud, insektsbett, eksem och röda babystjärtar.
  • Går bra att blanda med lite ekologisk olja om du vill göra den mer "flytande".
  • Passar bra till torra armbågar, hälar och läppar.
  • Bra för ömma muskler och för att förhindra bristningar och rynkor.
  • Säg även vara bra för nästäppa, ta helt enkelt lite i näsan.
  • Går bra att blanda med tex. kokosolja eller en favorit olja om man vill ha det lite mer flytande.


Sheasmör är ett fast smör och blir hårdare under vintermånaderna därför förvaras den bäst i rumstemperatur. Om det är hårt, mjuka upp det mellan händerna innan det smörjes på kroppen.


Tips; Innan du lägger dig; smörj in fötterna och sätt på dig sockor så har du mjuka fötter när du vaknar.


Ingredienser/INCI: 100% Ekologiskt och Fairtrade Sheasmör/Butyrospermum parkii - oraffinerat och oblekt. Inget annat! Sheasmör innehåller naturligt en substans vilken liknar latex, så om du är latexallergiker bör du undvika detta smör. 40 gram i liten burk, perfekt för handväskan.


Var kommer sheasmör ifrån?


Sheasmör är fettet från nötterna från det vilda Sheaträdet/Karite Nut Tree (Vitellaria paradoxa) som finns i halvtorra savanner i västra och centrala Afrika där det finns en uppsjö av lokal och traditionell kunskap om hur man tillverkar och använder sheasmör. Trädet kan bli upp till 300 hundra år gammalt. Nästan alla delar av trädet har någon praktisk användning. Invånarna själva kallar sheaträdet för "livets träd". 


Blomknippen på trädet utvecklas till fruktknippen och de mogna frukterna trillar ner på marken. Innanför ytterskalet finns fruktkärnan (sheanöten). Traditionellt är det kvinnorna som samlar in frukten och gör det tidskrävande arbetet med att extrahera fettet från nötterna. Processen att göra sheasmör är lång.
Först ska det yttre fruktköttet avlägsnats, sedan kokas nötterna, sedan krossas nötterna, sedan soltorkas de och slutligen blir de rostade och malda och sedan ska det bli smör.

Vårt sheasmör (Akamuti) kommer från Ghana i västra Afrika och är producerad av ett kvinno- kooperativ.


Det är vildskördat dvs; de använder skörde - och tillverkningstekniker som har använts i många tusen år. Sheasmöret är en värdefull inkomstkälla för dessa människor och fairtradepriset gör att de kan bygga bättre bekvämligheter för sina samhällen och finansiera projekt för förnybar energi. I samhällen där kvinnor annars har mycket små möjligheter att tjäna sin egen inkomst, är detta mycket viktigt både för deras egen värdighet och deras ställning i samhället. Därför kallas ofta sheasmöret: Kvinnans guld!


Vad är skillnaden på raffinerat och oraffinerat Sheasmör?


Behandlat Sheasmör har oftast extraheras med hexan eller andra lösningsmedel som är petroleumprodukter. Den extraherade oljan kokas för att driva bort de toxiska lösningsmedel och sedan raffineras den. Raffinering kan omfatta filtrering, deodorisering med het vattenånga, rening med syror och alkalier, blekning med uppsugande pulver, rensning från vaxrester med kyla. Särskilt lukten tas bort.


Sheakräm som utvinns på detta sätt innehåller fortfarande oönskade lösningsmedelsrester och dess helande effekter är såklart betydligt mindre eller kanske inte kvar alls.
Slutresultatet blir ett luktfritt, vitt smör som kanske är estetiskt tilltalande, men saknar de fuktgivande, läkande och närande egenskaper som finns hos det oraffinerade, ekologiska sheasmöret.


Dessutom är det inte mjukt och krämigt som rent, oraffinerat sheasmör. Så det är lätt att välja eller hur?


AKAMUTI säljer bara naturliga och ekologiska varor. Det betyder inga kemikalier, syntetiska konserveringsmedel eller tillsatser. Det betyder också sökande efter så många etiska och rättvist tillverkade ingredienser som möjligt eftersom de tror starkt på ansvar och hållbarhet. De gör allt för att handla ingredienser direkt från producenten så att en hållbar handel kan öka livskvaliteten och säkra överlevnaden hos små byar runt om i världen.


Varje produkt är handgjord. 

Se fler varor

Kroppskräm från Akamuti Watermelon
Denna härliga och helt naturliga kroppskräm gör huden silkesmjuk med mandelolja, ap...
169 kr
Apelsinblom Ansiktsvatten från Akamuti
Ett blomdestillat från ekologiska apelsinblommor. Detta exlusiva vatten har använts som...
139 kr
Ros Ansiktsvatten från Akamuti
Rosenvatten är ett blomdestillat från ekologiska rosor. Blomvattnet har en behaglig, ro...
139 kr
Dagkräm från Akamuti / Evening Primrose Day Cream
Helt naturlig dryg, tjock dagkräm för ansiktet baserad på aprikosolja, nattljusolj...
169 kr