Engevita B-12 / Näringsjäst
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Engevita B-12 / Näringsjäst i gruppen Naturliga Kosttillskott / Vitaminer & Mineraler / Enskilda Vitaminer hos ClearLife.se (10378)
Engevita B-12 / Näringsjäst

Engevita B-12 / Näringsjäst

65 kr
Engevita näringsjäst är mest känd som det klassiska veganska "ostsubstitutet". Denna sort är berikad med B-12. Näringsjästflingor är rika på B-vitaminer och kan användas i matlagning för att få en ostliknande smak. Det är riktigt gott och är ett bra substitut för den som vill prova en vegetarisk- vegan- eller raw food kost. 125 gram i burk.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10378
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Engevita Näringsjästflingor berikad med B-12

Engevita näringsjäst är mest känd som det klassiska veganska "ostsubstitutet". Näringsjästflingor är rika på B-vitaminer och kan användas i matlagning för att få en ostliknande smak.

B-vitaminerna är en hel familj av vitaminer där bland annat B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5 (pantotensyra), B6 (pyridoxin), B8 (biotin) och folsyra ingår. De används av röda blodkroppar och till reparation av celler och vävnad och är viktiga för ämnesomsättningen, celldelningen och immunförsvaret.

Vad är näringsjäst egentligen?

Flingorna består av torkad jäst. Jäst är egentligen en encellig svamp av stammen Saccharomyces cerevisiae. Cellen består av proteiner, kolhydrater, mineraler, fetter, vatten och B-vitaminer. Det flesta proteiner förekommer som enzymer och de har betydelse för jäsningsprocessen.

Hur används näringsjäst?

Det kan användas i bak eller maträtter, exempelvis om man vill göra vegetabilisk ostsås med cashewnötter och näringsjäst, direkt på omeletter, i lasagne eller på smörgåsen. Näringsjästflingorna är ett bra substitut för den som vill prova en vegetarisk- vegan- eller raw food kost.

Förvaring: torrt, svalt och mörkt.

Innehåll: 125 gram flingor av torkad inaktiv jäst. Märk: Kan innehålla spår av nötter och sesamfrön.

Näringsinformation per 100 g:
Energivärde: 1500 kJ / 253 kcal
Protein: 45 g
Fett: 5 g
- varav mättat: 2 g
Kolhydrater 33 g
- varav sockerarter: 1 g
Kostfiber: 20 g
Salt (som natrium): 1 g
Tiamin (B1): 15 mg (1071% av RI)
Riboflavin (B2): 25 mg (1562% av RI)
Niacin (B3): 150 mg (833% av RI)
Vitamin B12: 44 µg (4400% av RI)
Magnesium: 180 mg (60% av RI)


Tillverkare:
Engevita, England.

Se fler varor

Ekologisk Engevita / Näringsjäst
Engevita näringsjäst är mest känd som det klassiska veganska "ostsubstitutet"....
95 kr