Flytande Stevia med vaniljsmak
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Flytande Stevia med vaniljsmak i gruppen Raw Food & Superfood / Naturlig Smaksättning hos ClearLife.se (10694)
Flytande Stevia med vaniljsmak

Flytande Stevia med vaniljsmak

79 kr
Flytande välsmakande steviaextrakt. Stevia är en växt som är betydligt sötare än socker och det fantastiska med stevia är att det ej påverkar blodsockret alls. Stevia innehåller inga kalorier, inga kolhydrater och har ett glykemiskt index på 0. Detta gör stevia perfekt för alla som vill undvika socker, till diabetiker och till alla åldrar. 50 ml extrakt i glasflaska med pipett. Med vaniljsmak. Vegan.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10694
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Flytande Stevia Vanilj


Vad är Stevia?


Stevia är en grönbladig växt som är många gånger sötare än socker - men innehåller noll kalorier och kolhydrater. Stevia har ett GI på 0, vilket betyder att det inte påverkar blodsockret alls.

Stevia utvinns ur steviaplantan som odlas till störst del i Sydamerika. I delar av Sydamerika har stevia använts i över 1000 år för att söta och smaksätta drycker. I Japan har det använts i stor skala som sötningsmedel i över 30 år. År 2011 blev stevia äntligen tillåtet att sälja i Sverige som livsmedel.


Hur smakar stevia extrakt och hur använder jag det?

Stevia har en stark sötma men också i vissa former en besk, lite lakritsaktig bismak. Detta extrakt har mycket lite av denna bismak. Steviadropparna kan tillsättas i efterrätter, i yoghurt, i smoothies, i varma och kalla drycker, i gröt, i vatten, i såser, i chiapudding etc. Använd din fantasi, några söta droppar räcker långt, så varje flaska räcker länge. Vi tycker om att blanda stevia med ett annat sötningsmedel som t.ex. kokospalmsocker, björksocker, lucuma eller honung. Detta gör att man behöver mindre av stevian samtidigt som man får en djupare och mer tillfredsställande sötma. I kall och varm dryck räcker det med endast stevia droppar.

Rekommenderad dos: 2-10 droppar - efter smak helt enkelt. 4 droppar är ca 1 tsk socker.


Är stevia säkert?


Ja, människor har konsumerat stevia i århundraden utan några kända biverkningar eller problem. Studier som gjorts med stevia i modern tid bekräftar detta. Individer som inte kan tolerera socker eller andra sötningsmedel kan oftast tolerera stevia utan problem.


Innehåll: 50 ml flytande stevia.

Ingredienser: Destillerat vatten, steviolglykosider (stevia rebaudiana) , naturligt smakämne och vitamin C. Innehåller inga kemikalier, alkoholer eller syntetiska tillsatser.

Förvaring: Förvara stevian i kylskåp efter öppnandet.


Tillverkare: Alive Foods, Sverige. 

Se fler varor

Ekologisk Spirulina Alive Foods
Ekologisk och garanterat ren spirulina. Spirulina är kanske den mest kända superfood som...
99 kr
RAW Ekologiska Cashewnötter 200 g
Dessa cashewnötter är aldrig uppvärmda för att bevara näringsämnen o...
129 kr
Ekologiskt Korngräspulver
Ekologiskt pulver av korngräs innehåller mängder med mineraler, vitaminer och...
185 kr
Kokospalmsocker 200 gram
Kokossocker kommer från kokosnötspalmens blomsternektar. Påminner om rörsock...
45 kr