Flytande Stevia utan smak
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Flytande Stevia utan smak i gruppen Raw Food & Superfood / Naturlig Smaksättning hos ClearLife.se (10693)
Flytande Stevia utan smak

Flytande Stevia utan smak

79 kr
Flytande välsmakande steviaextrakt. Stevia är en växt som är betydligt sötare än socker och det fantastiska med stevia är att det ej påverkar blodsockret alls. Stevia innehåller inga kalorier, inga kolhydrater och har ett glykemiskt index på 0. Detta gör stevia perfekt för alla som vill undvika socker, till diabetiker och till alla åldrar. 50 ml extrakt i glasflaska med pipett. Utan smak tillsatt.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10693
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Flytande Stevia Naturell (utan smak)


Vad är Stevia?


Stevia är en grönbladig växt som är många gånger sötare än socker - men innehåller noll kalorier och kolhydrater. Stevia har ett GI på 0, vilket betyder att det inte påverkar blodsockret alls.

Stevia utvinns ur steviaplantan som odlas till störst del i Sydamerika. I delar av Sydamerika har stevia använts i över 1000 år för att söta och smaksätta drycker. I Japan har det använts i stor skala som sötningsmedel i över 30 år. År 2011 blev stevia äntligen tillåtet att sälja i Sverige som livsmedel.


Hur smakar stevia extrakt och hur använder jag det?

Stevia har en stark sötma men också i vissa former en besk, lite lakritsaktig bismak. Detta extrakt har mycket lite av denna bismak. Steviadropparna kan tillsättas i efterrätter, i yoghurt, i smoothies, i varma och kalla drycker, i gröt, i vatten, i såser, i chiapudding etc. Använd din fantasi, några söta droppar räcker långt, så varje flaska räcker länge. Vi tycker om att blanda stevia med ett annat sötningsmedel som t.ex. kokospalmsocker, björksocker, lucuma eller honung. Detta gör att man behöver mindre av stevian samtidigt som man får en djupare och mer tillfredsställande sötma. I kall och varm dryck räcker det med endast stevia droppar.

Rekommenderad dos: 2-10 droppar - efter smak helt enkelt. 4 droppar är ca 1 tsk socker.


Är stevia säkert?


Ja, människor har konsumerat stevia i århundraden utan några kända biverkningar eller problem. Studier som gjorts med stevia i modern tid bekräftar detta. Individer som inte kan tolerera socker eller andra sötningsmedel kan oftast tolerera stevia utan problem.


Innehåll: 50 ml flytande stevia.

Ingredienser: Destillerat vatten, steviolglykosider (stevia rebaudiana) och vitamin C. Innehåller inga kemikalier, alkoholer eller syntetiska tillsatser.

Förvaring: Förvara stevian i kylskåp efter öppnandet.

Ursprungsland: Odlad ekologiskt och tillverkad i Kina.

Tillverkare: Alive Foods, Sverige. 

Se fler varor

RAW Hampaprotein 250 gram
Med mera än 3.5 gram protein per matsked är hampapulver en av de bästa källorn...
129 kr
Ekologiskt Korngräspulver
Ekologiskt pulver av korngräs innehåller mängder med mineraler, vitaminer och...
185 kr
RAW Mullbär 150 gram
Mullbär är ett av våra absoluta favorit bär. Mullbär innehåller an...
59 kr
RAW Ekologisk Gurkmeja 150 gram
Ekologisk Gurkmeja i pulverform. För matlagning eller att ha direkt i smoothien. Örten g...
65 kr