Gelatiniserat macapulver 400 gram
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Gelatiniserat Macapulver 400 gram i gruppen Raw Food & Superfood / Adaptogener hos ClearLife.se (10166)
Gelatiniserat Macapulver 400 gram

Gelatiniserat Macapulver 400 gram

129 kr
Maca är en mycket näringsrik och mineralrik rot från Peru, som ser ut som en liten kålrot eller en rättika. Gelatiniserad maca betyder att stärkelseinnehållet tas bort vilket gör att den är mer koncentrerad och mer lättupptaglig för kroppen (detta har inget med gelatin att göra). Maca sägs vara stärkande och balanserande. 400 grams påse.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10166
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Ekologisk Gelatiniserad Maca


Detta macapulver odlas på hög höjd i de peruanska Anderna. Näringsämnena är koncentrerade i roten och nedre skaftet. Under en lång växtsäsong i flera månader när detta näringsinnehållet når en topp, skördas macan. Att producera macapulver är en enkel process där rötterna rengörs, bryts i små bitar och torkades gradvis i det fria. Denna torkade produkt mals därefter till pulver. Macan är en guld-gul sort och är certifierad ekologisk.

Vad är så speciellt med maca?


Maca klassas som en s.k. adaptogen ört eller växt som stärker kroppens förmåga att hantera påfrestningar och stress. Dessa växter sägs vara allmänt stärkande för kroppens homeostas (= inre balans eller jämnvikt).

Maca är en mycket näringsrik mat som innehåller stora mängder av vitaminer, mineraler, enzymer och samtliga essentiella aminosyror (ofta svårt att från en enda växt-källa). Aminosyra-innehållet i Macapulver ger en genomsnittlig biotillgänglig proteinhalt på ca 14 viktprocent.

Macapulver har en imponerande samling lättupptagliga mineraler; bland annat kalcium, magnesium, järn, zink och jod m. fl. De flesta människor äter idag mat som innehåller mycket mindre mineraler än de vilda livsmedel våra förfäder levde av. Macas höga mineralhalt kan hjälpa oss att fylla på dessa mineraldepåer. Maca är även rikt på vitaminerna B1, B2, C och E. Det finns en stor samling av aktiva fytokemikalier (växt-kemikalier) i Maca, inklusive den legendariska macamid och macaenes, som varit ämne för mycket forskning särskilt bland traditionell kost för ursprungsbefolkningarna i Peru - där den använts traditionellt för att stärka fruktsamhet och styrka.

Vad är gelatiniserad Maca?


Gelatiserad maca
har en lägre stärkelsehalt vilket gör den mer koncentrerad och mer lättupptaglig för kroppen. Processen innefattar en uppvärmning av macan till ca 60°C - så denna produkt kan inte klassas som rå, men är enligt många experter mer effektiv än den helt råa varianten.

Traditionellt har Maca alltid rostats eller kokats av urbefolkningen och mycket av de studuier som har gjorts i modern tid har använt någon form av upphettning för att extrahera Macas aktiva beståndsdelar.

Gelatiniserad Maca genomgår ytterligare en behandling efter torkning för att koncentrera näringsämnen och göra den lättare att absorberas. Denna process kallas gelatinisering.

Gelatiniserad Maca har ingenting att göra med gelatin. Den är lämplig för veganer, samt koscher. Gelatin processen innebär införande av vatten, som absorberas av den rikliga stärkelsen i Maca. Produkten upphettas därefter, då upplöses stärkelsemolekylerna. Efter detta, är stärkelsen utarmat i Macan och den torkas.

Vad som återstår är ett mer koncentrerad Maca pulver, med reducerad stärkelse och fiberinnehåll. Gelatiniserad Maca kan tas oberoende av fast föda. Stärkelse har en funktion i en måltid, men kan visa sig vara en utmaning ensam. På egen hand, kan stärkelse vara svårt att smälta. En annan fördel med gelatiniserad Maca är att den är koncentrerad. 5 kg Maca rot används för att skapa 1 kg av pulvret.

Hur använder jag maca?


Maca har en distinkt smak och är mycket mångsidig. Man kan tex. blanda det med yoghurt, lägga till i smoothies, använda som bakningingrediens i tex kakor, i choklad eller i nötmjölk.


Maca shot:

  • 1 dl vatten
  • 1 tsk macapulver

Rör ut macapulvret i vatten. Drick och känn energin komma tillbaka.

Dosering vuxna: 1 tsk till 1 msk per dag. Maca rekommenderas ej till barn under 12 år.


Innehåll:
100% ekologisk gelatiniserat Macapulver (Lepidium Meyenii). Paketeras i samma lokal som nötter.Förvaring:
gärna i kylskåp eller annan sval plats.


Leverantör:
Alive foods, Sverige.


Ursprungsland:
 Peru.
Se fler varor

Ekologiskt Vetegräspulver
Ekologiskt vetegräspulver som innehåller mängder med klorofyll, vitaminer och miner...
185 kr
Ekologiskt & Stenmalet Kokossmör
Underbart stenmalet och ekologiskt kokossmör tillverkat för hand i Vänersborg. Tid ...
95 kr
RAW Kakaomassa 100% 250 gram
Kakomassa är helt enkelt råa kakaobönor som pressats samman till en massa. Det anv...
115 kr
Flytande Stevia med vaniljsmak
Flytande välsmakande steviaextrakt. Stevia är en växt som är betydligt sö...
79 kr