Groddburk i glas
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddburk i glas i gruppen Köksutrustning / Groddningsutrustning hos ClearLife.se (10360)
Groddburk i glas

Groddburk i glas

69 kr
Biosnacky groddburk är en behändig, lutande groddburk av glas som är idealisk för den som har ont om plats eller vill ha en mindre mängd groddar. Den är enkel att använda och enkel att rengöra. Läs gärna längre ner hur man groddar. Storlek: längd 14,5 cm och diameter 9 cm.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10360
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Biosnacky Groddburk i glas

Praktiskt groddburk som är enkelt att använda och har god avrinning. Den tillgodoser behovet av ljus och luftcirkulation (syreflöde) för groddarna, följ gärna instruktionerna nedan för att få fina groddar.

Burken är:
  • Lätt att använda.
  • Lätt att rengöra.
  • Gjord av miljövänligt och säkert akrylglas.

Denna glasburk lämpar sig inte vetegräs, krasse och andra s.k. microgreens där man skördar utväxten men lämnar fröet - då rekommenderar vi Groddtorn.

Mått: 14,5 cm lång och 9 cm i diameter.

Hur groddar man?

1. Blötläggning:

Skölj burken och sållet samt fröerna grundligt i rinnande vatten. Mät upp rätt mängd frön (mängden varierar mellan olika frösorter). Placera fröerna i burken och täck dem med kallt vatten. Låt stå. Se fröpåsen för hur länge fröerna bör blötläggas, det brukar vara 6-8 timmar.

2. Sköljning:

Skruva loss locket och skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, luta groddburken och sållet så att allt vatten rinner bort. Det är viktigt att vattna och skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Skaka om skotten regelbundet för att separera dem. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 3-5 dagar (se fröpåsen). Efter en groddomgång, diska både burken och locket och låt lufttorka. Locket tål diskmaskin. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.


Tillverkare:
A Vogel, Tyskland.

Se fler varor

Biosnacky Pappersfilter till groddning
Praktiska papper man kan lägga i botten av varje våning av ett groddtorn så de mins...
59 kr
Biosnacky Groddtorn - platt lock
Ett riktigt bra val både för nybörjaren och för den vana groddodlaren. Tornet...
229 kr