Groddfrön Alfalfa
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Alfalfa i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10380)
Groddfrön Alfalfa

Groddfrön Alfalfa

18 kr
De små fröna från alfalfan ger groddar som är bland de mest näringsrika som finns. De innehåller upp emot 35% proteiner och alla essentiella aminosyror. De är rika på A-, C- och E-vitaminer, samt på B-vitaminkomplex, och innehåller mineraler som kalcium, fosfor, kalium, magnesium och järn samt spårelement som selen och zink. Gror på ca 4-6 dagar. Innehåller 40 gram ekologiska fröer för groddning.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10380
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Alfalfagroddfrön GEO

Alfalfagroddar är milda, syrliga och fräscha. De innehåller vitaminerna A, B2, B3, C, D, liksom många mineraler och spårämnen. Denna groddsort passar bäst att grodda i glasburk eller groddtorn.

Hur groddar man?

1. Blötläggning:

Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 4-6 timmar.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 40 gram ekologiska groddfröer från alfalfa.


Tillverkare:
GEO, Italien.SparaSparaSparaSparaSparaSpara

Se fler varor

GEO Groddtorn
Ett riktigt bra val både för nybörjaren och för den vana groddodlaren. Tornet...
279 kr
Groddfrön Klöver
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
18 kr
Groddfrön Broccoli 300 g
Broccoligroddar är både mycket goda och rika på näring. De innehåller ...
199 kr
Groddfrön Klöver 400 g
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
115 kr