Groddfrön Bockhornsklöver
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Bockhornsklöver i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10367)
Groddfrön Bockhornsklöver

Groddfrön Bockhornsklöver

18 kr
Bockhornsklöver är ett mycket aromatiskt och orientaliskt doftande groddfrö som är rikt på protein (23%) och mineraler som kalcium, järn, magnesium och zink. Dessa groddar anses allmänt kunna stötta matsmältningen. Gror på ca 3-5 dagar. Innehåller 35 gram ekologiska fröer.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10367
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Bockhornsklöverfrö GEO

Bockhornsklöver är en av ingredienserna i curry. Men av det orientaliskt doftande fröet kan man också grodda välsmakande groddar, som är rika på protein (23%) och mineraler som kalcium, järn, magnesium och zink. Dessa groddar anses allmänt också kunna stötta matsmältningen. Groddarna växer fort, och bör ätas innan det första bladet börjar utvecklas, annars kan de få en bitter smak.


Hur groddar man?


1. Blötläggning:

Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 4-6 timmar.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 35 gram ekologiska groddfröer.


Tillverkare:
GEO, Italien.

Se fler varor

Groddfrön Broccoli 300 g
Broccoligroddar är både mycket goda och rika på näring. De innehåller ...
199 kr
Groddfrön Korngräs 600 g
Korngräs är rikt på klorofyll, vitaminer och basbildande mineraler. Det ger energi ...
69 kr
Groddfrön Rödkål
Rödkålsgroddar innehåller precis som broccoligroddar många vitaminer och organ...
18 kr
GEO Groddtorn
Ett riktigt bra val både för nybörjaren och för den vana groddodlaren. Tornet...
279 kr