Groddfrön Bockhornsklöver
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Bockhornsklöver i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10367)
Groddfrön Bockhornsklöver

Groddfrön Bockhornsklöver

18 kr
Bockhornsklöver är ett mycket aromatiskt och orientaliskt doftande groddfrö som är rikt på protein (23%) och mineraler som kalcium, järn, magnesium och zink. Dessa groddar anses allmänt kunna stötta matsmältningen. Gror på ca 3-5 dagar. Innehåller 35 gram ekologiska fröer.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10367
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Bockhornsklöverfrö GEO

Bockhornsklöver är en av ingredienserna i curry. Men av det orientaliskt doftande fröet kan man också grodda välsmakande groddar, som är rika på protein (23%) och mineraler som kalcium, järn, magnesium och zink. Dessa groddar anses allmänt också kunna stötta matsmältningen. Groddarna växer fort, och bör ätas innan det första bladet börjar utvecklas, annars kan de få en bitter smak.


Hur groddar man?


1. Blötläggning:

Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 4-6 timmar.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 35 gram ekologiska groddfröer.


Tillverkare:
GEO, Italien.

Se fler varor

Groddfrön Alfalfa
De små fröna från alfalfan ger groddar som är bland de mest näringsrika s...
18 kr
Groddfrön Rucola
Ruccolagroddar har en smak som liknar rucola blad och passar mycket bra i sallader. Dessa groddar ...
18 kr
Groddfrön Klöver 400 g
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
115 kr
Groddfrön Krasse 400 g
De små skotten från krassen är mycket rika på C-vitamin och har en kraftig, kr...
99 kr