Groddfrön Klöver
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Klöver i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10370)
Groddfrön Klöver

Groddfrön Klöver

18 kr
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att klövern har kraftigare blad. Klövergroddarna är rika på kolhydrater, protein (30%) och mineraler som kalcium, magnesium och zink. Smaken är mild och god. Denna sorts frö gör sig bra både i glasburk och i groddtorn. Gror på ca 4-5 dagar. IInnehåller 50 gram ekologiska fröer.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10370
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Klöverfrö GEO

Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att klövern har kraftigare, köttiga blad. Klövergroddarna är rika på kolhydrater, protein (30%) och mineraler som kalcium, magnesium och zink. De innehåller också mycket flavonoider. Smaken är mild och god.


Hur groddar man?


1. Blötläggning:

Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 4-6 timmar.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 50 gram ekologiska groddfröer.


Tillverkare:
GEO, Italien.

Se fler varor

Groddfrön Broccoli
Broccoligroddar är både mycket goda och rika på näring. De innehåller bla...
18 kr
Groddfrön Rättika / Daikonrädisa
Alla groddar från rädisfamiljen ger kraftigt smakande groddar som iär rika på ...
18 kr
Groddfrön Mungbönor 700 g
Mungbönor är populära i asiatiska rätter, men också mycket goda att ä...
129 kr
Groddfrön Solros
Solrosskott är inte bara goda utan innehåller mycket protein (30%), A- och B-vitaminer o...
18 kr