Groddfrön Rättika / Daikonrädisa
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Rättika / Daikonrädisa i gruppen Köksutrustning / Groddningsutrustning hos ClearLife.se (10372)
Groddfrön Rättika / Daikonrädisa

Groddfrön Rättika / Daikonrädisa

18 kr
Alla groddar från rädisfamiljen ger kraftigt smakande groddar som iär rika på C-vitamin. Rättikagroddarna / Daikonrädisa - är även rika på A- och B-vitaminer, samt mineraler som kalium, järn och magnesium. Gror på ca 4-6 dagar. Innehåller 30 gram ekologiska fröer. Denna sorts frö gör sig bra både i glasburk och i groddtorn.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10372
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Rättikafrö / Röd Rädisa / Daikonrädisa GEO

Alla groddar från rädisfamiljen ger kraftigt smakande groddar som är rika på C-vitamin och som många upplever verkar slemlösande vid förkylning. Rättikagroddarna är även rika på A- och B-vitaminer, samt mineraler som kalium, järn och magnesium.

Märk att de formar luddiga rottrådar vid groddningen, som är lätt att förväxla med mögel, men som är precis i sin ordning.

Hur groddar man?

1. Blötläggning:

Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 4-6 timmar.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 30 gram ekologiska groddfröer.


Tillverkare:
GEO, Italien.

Se fler varor

Groddfrön Krasse 400 g
De små skotten från krassen är mycket rika på C-vitamin och har en kraftig, kr...
99 kr
Groddfrön Alfalfa 500 g
De små fröna från alfalfan ger groddar som är bland de mest näringsrika...
149 kr
Groddfrön Broccoli 300 g
Broccoligroddar är både mycket goda och rika på näring. De innehåller ...
199 kr
Groddfrön Adante Mix 400 g
Denna supernyttiga blandning innehåller tre olika fröer som ger groddar med olika egens...
169 kr