Groddfrön Röd Rädisa
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Röd Rädisa i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10368)
Groddfrön Röd Rädisa

Groddfrön Röd Rädisa

18 kr
Röd rädisa är mycket rik på C-vitamin och stark i sin smak, precis som en fullvuxen rädisa. Gror på ca 4-5 dagar. Innehåller 15 gram ekologiska fröer för groddning. 

Spara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10368
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Röd Rädisa GEO
 
Det höga innehållet av C-vitamin och den starka smaken gör röd rädisa till en omtyckt grodd. Röda rädiso groddar är mycket rika på näringsämnen, i synnerhet innehåller de många vitaminer (A, B1, B2 och C) och mineralsalter (järn, kalium, kalcium, magnesium, natrium och fosfor).


Hur groddar man?


1. Blötläggning:

Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 5-10 timmar.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 15 gram ekologiska groddfröer.


Tillverkare:
GEO, Italien.




Spara

Se fler varor

Groddfrön Alfalfa
De små fröna från alfalfan ger groddar som är bland de mest näringsrika s...
18 kr
Groddfrön Mungbönor
Mungbönor är populära i asiatiska rätter, men också mycket goda att ä...
18 kr
Groddfrön Klöver
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
18 kr
Groddfrön Krasse
De små skotten från krassen är mycket rika på C-vitamin och har en kraftig, kr...
18 kr