Groddfrön Rucola
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Rucola i gruppen Köksutrustning / Groddningsutrustning hos ClearLife.se (10373)
Groddfrön Rucola

Groddfrön Rucola

18 kr
Ruccolagroddar har en smak som liknar rucola blad och passar mycket bra i sallader. Dessa groddar är rika på C-vitamin. De är gelbildande och måste odlas i ett tunt lager på en jämn odlingsyta som en bricka (ej i glasburk). Gror på ca 5-6 dagar. Innehåller 30 gram ekologiska fröer.
 
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10373
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Rucolafrö GEO

Ruccolagroddar har en smak som liknar rucola blad och passar mycket bra i sallader eller där man vill ha lite smak. Dessa groddar är rika på C-vitamin och har egenskaper som stöttar ett normalt fungerande immunförsvar.

Hur groddar man?

1. Blötläggning:

”Slemmiga” fröer – exempelvis ruccola, chia, krasse och senap behöver bara blötläggas i ca 5-15 minuter. Rucolafröna är slembildande och måste odlas i ett tunt skikt, helst på odlingsbricka.

2. Sköljning:

Se till att sprida ut fröna jämt på brickan så att de inte klibbar ihop i lager. Vattna dem en gång om dagen tills de slår ut de första babyskotten, sedan öka till 2-3 gånger om dagen. Men bara med den mängd vatten som behövs för att hålla dem fuktiga, ej för mycket. De får inte ligga i konstant kontakt med vatten, istället får de efter blötläggning hålla tillgodo med den vätska som finns i gelén som bildas vid blötläggningen. Ytterligare vatten kan sprayas på med sprayflaska när en grodd har utvecklats.

3. Placering av groddbrickan:

Skydda frön från solljus tills de första bladen visas. Skotten är klara efter ca 5 dagar.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 40 gram ekologiska groddfröer från alfalfa.


Tillverkare:
GEO, Italien.





Se fler varor

Groddfrön Klöver 400 g
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
115 kr
Groddfrön Alfalfa 500 g
De små fröna från alfalfan ger groddar som är bland de mest näringsrika...
149 kr
Groddfrön Klöver
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
18 kr
Groddfrön Broccoli
Broccoligroddar är både mycket goda och rika på näring. De innehåller bla...
18 kr