Groddfrön Solros
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Groddfrön Solros i gruppen Köksutrustning / Groddningsutrustning hos ClearLife.se (10369)
Groddfrön Solros

Groddfrön Solros

18 kr
Solrosskott är inte bara goda utan innehåller mycket protein (30%), A- och B-vitaminer och även D-vitamin. Den är även rika på mineraler som kalcium, järn och magnesium. Gror på ca 5-6 dagar. Innehåller 80 gram ekologiska fröer. Denna sorts frö gör sig bra både i glasburk och i groddtorn.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10369
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Solrosfrö GEO

Solrosfröet ger ett skott som passar perfekt i sallader eller att använda i juicemaskinen. Solrosskottet innehåller mycket protein (30%), A- och B-vitaminer, och den i groddar mer sällsynta D-vitaminen. Det är rikt på mineraler som kalcium, järn och magnesium.

Kom ihåg att fröet är ganska törstigt när det groddas, och måste hållas fuktigt.


Hur groddar man?


1. Blötläggning:

Skölj fröerna grundligt i rinnande vatten. Använd ca 1 matsked groddfrön. Placera fröerna i en burk/skål och täck dem med kallt vatten. Blötlägg i 4-6 timmar.

2. Sköljning:

Skölj med kallt vatten. Ju mer grundligt du sköljer, ju bättre blir förutsättningarna för att fröna ska gro. Efter ursköljning, låt allt vatten rinna av. Det är viktigt att skölja två gånger om dagen.

3. Placering av groddburken:

Placera groddburken på en varm (18-22 grader), ljus plats men inte i direkt solljus. Förhindra ackumuleringen av allt för mycket vatten och fukt.

4. Att titta efter:

Efter ett par dagar kommer du se små skott bildas - detta är början på groddningen. Du kan eventuellt se små vita fibrer på skotten. Detta är helt normalt men kan vid första anblicken lätt misstas för mögel. Mögel har en unken lukt och ser ut som grå päls, inte samma sak.

5. Skörd:

Groddarna är redo att skördas efter ca 6-8 dagar. Efter en groddomgång, diska allt låt lufttorka. Vi rekommenderar att du sköljer groddarna innan du äter dem.

Förvaring: Om groddarna inte ska ätas direkt kan de förvaras i kylskåp i 2-3 dygn och sköljas inför varje gång man vill äta dem. Förvaring frön: torrt, svalt och mörkt.

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.

Innehåll: 80 gram ekologiska groddfröer.


Tillverkare:
GEO, Italien.





Se fler varor

Groddfrön Rödkål
Rödkålsgroddar innehåller precis som broccoligroddar många vitaminer och organ...
18 kr
Groddfrön Alfalfa
De små fröna från alfalfan ger groddar som är bland de mest näringsrika s...
18 kr
Groddfrön Klöver 400 g
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
115 kr
Groddfrön Adagio Mix 400 g
Denna supernyttiga blandning innehåller tre olika fröer som ger groddar med olika egensk...
115 kr