GEO Groddtorn
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

GEO Groddtorn i gruppen Köksutrustning / Groddningsutrustning hos ClearLife.se (10359)
GEO Groddtorn
GEO Groddtorn
GEO Groddtorn
GEO Groddtorn

GEO Groddtorn

279 kr
Ett riktigt bra val både för nybörjaren och för den vana groddodlaren. Tornet är lätt att rengöra och du kan ha massa olika sorters groddar samtidigt samt långa groddar. Det innehåller 3 brickor för groddning och en bricka för dränage. Ett groddtorn kan även användas till vetegräs, krasse och andra s.k. microgreens. Tillverkad av plats fri från BPA. 210x210x225 mm. Går att diska i maskin.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10359
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

GEO Groddtorn 


Praktiskt groddtorn som är enkelt att använda, har god avrinning och luftgenomströmning samt är enkelt att rengöra. Det innehåller 3 brickor för groddning och en bricka för dränage.

De tre övre våningarna är utrustade med plasthyllor för groddning med slitsar utformade för effektiv vattenavrinning och en praktisk uppdelning för att kunna sätta olika frön på samma hylla om man ösnkar, den fjärde hyllan vid basen har funktionen att samla överskottsvatten.

Groddtornet ger dig en enkel och fin miniköksträdgård på diskbänken hemma!

I ett groddtorn kan man grodda flera olika sorters groddar samtidigt och även långa groddar. Ett groddtorn kan även användas till vetegräs, krasse och andra s.k. microgreens där man skördar utväxten men lämnar fröet.

Material: Tillverkad av BPA fri plast. Rengörs med milt diskmedel och diskborste eller i diskmaskin.

Material: Plast (BPA-fri)
Dimensioner (LxBxH): 210x210x225 mm.
Vikt (uppackad): 1 kg
Garanti: 12 månader

Groddfrön hittar du här.

Hur groddar man?

1. Förberedelse

Skölj ditt groddtorn i kallt vatten. Torka inte insidan av groddlådan. Skölj fröerna ordentligt under rinnande vatten eller blötläg, läs på påsen.

2. Sådd

Fördela fröerna i tornet. Se till att fröna inte ligger alltför tätt. Du kan antingen grodda frön på endast en hylla eller på flera hyllor samtidigt. För att kunna skörda färska groddar varje dag rekommenderar vi att fröerna odlas i olika tidsintervaller.

3. Vattning

Vattna varje hylla var för sig. Skölj de groddar väl som ännu ej har börjat grodda. Eventuellt överskottsvatten kommer att rinna ut ner till bottenplattan. Se till att inget överskottsvatten står i behållaren. Beroende på odlingsförhållandena så kan mognadsprocessen variera från vad som står på fröpåsen. De groddar som har utvecklats och fått tydlig blank yta behöver bara sprayas med färskt vatten.

4. Ljus

Placera groddlådan ljust men inte i direkt solljus.

5. Temperatur

Den ideala temperaturen ligger mellan 18-22 grader. Högre eller lägre temperatur kan antingen förlänga alternativt förkorta groddningstiden.

6. Skörd

Beroende på vilken typ av frö som såtts, rumstemperatur, ljustillgång och varje frös speciella behov, kan du skörda groddar inom 3-8 dagar. För att skörda - dra varsamt upp groddarna så att du inte förstör rötterna.

7. Rengöring

När alla grodda skördats måste groddlådan diskas ordentligt. Groddlådan tål att diskas i diskmaskin, men vi rekommenderar att den i så fall placeras uppe i maskinen, då mer värme utsöndras med nertill i en diskmaskin.

8. Att tänka på

Fröerna kommer inte att gro om:

-fröerna placeras för tätt
-fröerna inte sköljs noga
-rumstemperaturen är för hög eller för låg, optimal temperatur ligger mellan 18-22 grader.

Ogynnsamma förhållanden, såsom för mycket vatten runt fröerna, fel temperatur eller mängd ljus kan leda till att mögel bildas. Mögel har en unken lukt och ska inte förväxlas med de tunna rötter som kan bildas.
 

Användning av groddar: Strö över sallad, i soppa, i wraps, på smörgåsen eller i all slags mat.


Tillverkare:
GEO, Italien.

Se fler varor

Groddfrön Röd Rädisa
Röd rädisa är mycket rik på C-vitamin och stark i sin smak, precis som en full...
18 kr
Groddfrön Klöver 400 g
Klövergroddar liknar mycket alfalfa, men när man tittar närmare så ser man att...
115 kr
Groddfrön Broccoli 300 g
Broccoligroddar är både mycket goda och rika på näring. De innehåller ...
199 kr
Groddfrön Mungbönor
Mungbönor är populära i asiatiska rätter, men också mycket goda att ä...
18 kr