Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Matcha Te  - Grönt Japanskt ekologiskt te i gruppen Naturliga Kosttillskott / Anti-Age hos ClearLife.se (11139)
Matcha Te  - Grönt Japanskt ekologiskt te
Matcha Te  - Grönt Japanskt ekologiskt te

Matcha Te - Grönt Japanskt ekologiskt te

129 kr
Köp 2 st eller fler för 122 kr/st
Köp 3 st eller fler för 115 kr/st
Matcha te är ett fint pulveriserat grönt, japanskt te. Ger en härligt illgrön dryck med fin smak. Innehåller mer antioxidanter, spårämnen och klorofyll än vanligt grönt te. Gott att dricka som det är, använda till "matchalatte", matchaglass, i cupcakes och mat som t.ex. misosoppa, grytor, smoothies, yoghurt. Detta Matcha te odlas i Uji-området i Japan på de andra unga bladen av second grade kvalité från Gyokuro busken. 50 grams pulver. Se tips på recept här i vår blogg.

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
11139
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Ekologiskt Matcha te pulver


Matcha te är ett fint pulveriserat, grönt te som används i de japanska zen-buddistiska teceremonierna. Det vispas till en härligt illgrön dryck med fin, fyllig smak. Tebuskarna skuggas för att skyddas mot solen och man plockar bara de allra finaste bladen som sedan torkas och mals i mycket speciella stenkvarnshjul av granit.


Matchapulvret har samma egenskaper som grönt te i bladform, men eftersom man använder hela bladet så blir det extra nyttigt. Den antioxidanta effekten blir extremt hög och bara en halv tesked pulver betraktas som en riktig hälsokur. Det är rikt på vitamin A, C och E. Matcha te sägs vara stödjande för leder, hjärta & kärl, matsmältningen, immunförsvar och ge en hälsosam fettförbränning.


Det är en energigivande dryck då den innehåller koffein samtidigt som den är rogivande. Man tror att det beror på den speciella aminosyran L-theanin som bara finns i grönt te. Många som vill sluta med kaffe har lyckats med Macha-te.

Detta Matcha Te är tillverkat av Gyokuro-tebusken (inte från tencha eller sencha). Det betyder att det innehåller en hög halt av aminosyror, L- Theanin och koffein - den kombinationen ger en mjuk assimilering i kroppen. Teet skördas endast en gång per år från unga vårblad när de är som mest näringsrika och potenta i innehåll och smak. Det är tilltänkt för dagligt bruk och även som matlagningsingrediens.

Beredning: Matcha kan drickas som varm eller kall dryck. Ta en 1/2 tesked pulver för en kopp vatten, kallt eller varmt (hett, ej kokande, ca 80 grader). Lägg pulvret i koppen. Vattnet efteråt. Vispa ordentligt så pulvret blandas ut bra. Dosen kan ökas efter tycke och smak. Den kan tillredas tunn eller tjock beroende på hur mycket pulver man tar. Det finns särskilda bambu-vispar - här hittar du den, men det går också bra med en batteridriven s.k. lattevisp. Huvudsaken är att pulvret blandar sig jämnt med vätskan.

För en traditionell beredning av matcha te: Tillför i 1-2 skopor matchapulver med en bambuskopa i en fin porslinsskål.  Häll i cirka 15 cl 80 gradigt vatten. Vispa noggrant med vördnad med en bambuvisp tills matchan har bildat ett skumlager. Njut en stilla stund i tystnad.

Tips: Men man kan även göra matchaglass, matchalatte, matchadryck, matchacupcakes och använda det i nudelsoppor, miso, grytor, brödbak, desserter, smoothies, i yoghurt etc.


Se tips på recept här i vår blogg.


Innehåll:
50 gram ekologisk Matche te pulver, odlat i Japan i Uji området, det mest kända området för just detta te. Det förbereds med omsorg och mals med en granitkvarn under låg temperatur. Det klassas som culinary second grade kvalité och kommer från Gyokuro busken.


Detta te odlas långt ifrån området kring Fukoshima (500 km) där kärnkraftolyckan skedde för några år sedan, och både området och själva teet testas regelbundet för eventuell påverkan. Varje sändning testas även vid ankomst till Europa och mätningarna visar konsekvent att detta te är fritt från påverkan av förhöjda strålningsnivåer.


Ursprung: Uji - området, Japan.


Tillverkare: Aromandise, Frankrike.SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Se fler varor

Ayurvediska Växtrökelser Intuition
Ayurvediska naturliga rökelser gjorda av blandningar av växter som enligt traditionerna ...
49 kr
Japansk Rökelse Harmoni/Forest of Flowers
Fina naturliga och eleganta japanska rökelser. Harmoni är en varm, välkomnande doft...
85 kr
Japansk Rökelse Ruby
Fina naturliga och eleganta japanska rökelser. Ruby är en fräsch och kristallin dof...
85 kr
Naturliga Växtrökelser Vit Salvia
Fina ekologiska franska rökelser utan stark doft eller massa rök. Passar de som är ...
75 kr