Evolution Jordningslakan - Köp Online - Clearlife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Evolution Jordningslakan i gruppen Naturliga Kosttillskott / Avslappning/God Sömn hos ClearLife.se (90001)
Evolution Jordningslakan

Evolution Jordningslakan

2149 kr
Jordningslakan möjliggör jordning i hemmet. Earthingpeople Evolution Silver Sheet är namnet på detta jordningslakan av mycket hög kvalitet med lång livslängd. Det består av 50% fransktillverkad silvertråd och 50% mjuk tencel som produceras i Österrike av hållbart odlad eukalyptus. Setet innehåller 1 styck underlakan i måtten 100x330 cm som passar på alla sängstorlekar (den konduktiva ytan är 100x200 cm och i kortändarna är det fastsytt bomullsmaterial som används för att stoppa in under bäddmadrassen eller madrassen så att lakanet ligger stadigt), 1 styck 5 m sladd att koppla lakanet till jordledningen och instruktioner på svenska. Jordstav eller jordningsklämma ingår inte utan det kan man köpa till extra.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
90001
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Earthingpeople Evolution Silver Sheet 


Genom att gå barfota utomhus på gräs, jord, sand, sten eller i naturligt vatten så ofta som möjligt jordar vi oss.
Bäst jordning får man av att bada i havet eller sjöar och vattendrag men marken i alla sina former ger tillgång till Jordens obegränsade resurser av negativt laddade fria elektroner och energi.

Earthing, grounding, eller jordning på svenska innebär att man har direkt hudkontakt med jorden. När det är opraktiskt att gå barfota eller bada i hav och sjö finns ett effektivt "substitut" som tex. jordningslakan till sängen.

Det är allt vi får skriva om effekterna enligt rådande regler men vi rekommenderar att du söker mer information själv på nätet.


Earthingpeople Evolution Silver Sheet jordningslakan är av mycket hög kvalitet med lång livslängd.
De består nämligen av 50% fransktillerkad silvertråd och 50% mjuk tencel som produceras i Österrike av hållbart odlad eukalyptus.

Evolution universal lakan, 100x330 cm, är ett populärat lakan eftersom det passar alla sängstorlekar. Den konduktiva ytan är 100x200 cm och i kortändarna är det fastsytt bomullsmaterial som används för att stoppa in under bäddmadrassen eller madrassen så att lakanet ligger stadigt. På sängar från 80 till 120 cm bredd kan man täcka hela liggytan. På dubbelsängar kan man lämpligast lägga det tvärs över sängen under bålen för att få bäst jordning. Då är halva sängen jordad och två personer får jordning. Med Evolution universal lakan är det bäst att lägga lakanet under bålen för att få maximal kroppsyta och tyngd som ger bäst jordning genom flera lager vanliga lakan.

OBS:
Dessa unika jordningslakan med 50% silvertråd lägger man UNDER sitt ordinarie underlakan men vi rekommenderar att man använder sig av två underlakan ovanpå ett jordningslakan.

Fukten från din kropp och tyngden skapar fin kontakt utan att du behöver få oxiderande hudfett på silvertrådarna vilket leder till kraftigt ökad livslängd. Det översta underlakanet tvättas som vanligt ca varje/varannan vecka. Det mellersta underlakanet behöver inte tvättas lika ofta, cirka en gång i månaden och ditt Evolution lakan behöver du bara tvätta var sjätte månad om du använder två underlakan ovanpå. Använder du bara ett underlakan så rekommenderar vi tvätt var tredje månad.

Hur kopplar jag in lakanet?


Lakanet ansluts med den medföljande sladden till en jordstav eller en jordklämma. Har du redan en jordstav från Earthing kan du använda den, en speciell adapter följer med varje lakan. I Sverige rekommenderas endast två sätt att jorda sig med denna produkt:

1) Med jordningsstav, sladden till jordningsstaven är 15 m lång, så ofta går det att sätta i den utanför huset och dra den hela vägen upp till tredje våningen - om det finns en rabatt eller gräsmatta utanför vill säga. Jordningstav ingår inte i detta set utan behövs köpas till.

2) Med jordningsklämma, om du har vattenburna element i lägenheten går det bra att jorda sig via dessa. Du behöver då köpa till en klämma som du sätter på vattenledningsröret till ditt element.  Skrapa av eventuell färg på röret så att det är ren metall, sätt fast klämman och koppla in lakanet i den. Obs! I moderna hus kan vattnet färdas i plastslangar istället för metallrör och då fungerar ej denna metod.


OBS:
Man jordar ej lakanet genom el-uttaget i Sverige.


Setet innehåller:

1 st jordningslakan 100x330 cm (den konduktiva ytan är 100x200 cm och i kortändarna är det fastsytt bomullsmaterial som används för att stoppa in under bäddmadrassen eller madrassen så att lakanet ligger stadigt).
1 st 5 meter sladd att koppla lakanet till jordledningen.
1 instruktioner på svenska.
Märk: Jordanslutning: antingen jordstav eller jordklämma väljer du till extra.


Skötsel av lakanet:

 • Evolution silverlakan tvättas vid 40 grader med endast skonsamt kulörtvättmedel.
 • Vittvättmedel, blekmedel, klorin, sköljmedel, mjukmedel eller något annat medel får inte användas.
 • Lakanet får inte kemtvättas.
 • Lakanet bör hängas i skuggan för att torka men det går att torktumla på låg värme mot slutet av torktiden.
 • Använd inte väldoftande kemikalier i torktumlaren om ni tumlar lakanet.
 • Det går att stryka lakanet med strykjärnet inställt på nylon, dvs låg värme men det finns ingen orsak eftersom det läggs under flera underlakan.
 • Vi önskar er många års hälsosam jordning!

Earthingpeople är stolta över att producera kvalitetsprodukter som håller länge, därför har de satsat på att använda de bästa materialen. De lämnar 2 års garanti på sina Evolution jordningslakan förutsatt att skötselinstruktionerna följts. Garantin täcker eventuella tillverkningsfel och funktionen i ditt lakan. Garantin täcker inte missfärgning av silvertrådarna vilket är en naturlig process. Svettas man kraftigt genom alla underlakan kommer silvertrådarna att eventuellt bli bruna men det påverkar inte funktionen.

Mer om Earthingpeople Evolution Silver Sheet:

Traditionella jordningslakan innehåller 3% silvertråd och man måste ha hudkontakt med silvertråden för att få fungerande jordning. Problemet med denna typen av lakan är att vårt svett innehåller svavel som får silver att oxidera och efter en tid slutar silvertrådarna att vara ledande för de har fått ett oxidskikt på sig.

Detta problem har lösts genom att producera lakan med 50% ren silvertråd och 50% tencel som framställs i Österrike av hållbart odlad eukalyptus. Silvertråden i Evolution lakanen tillverkas i Frankrike av 99,99% rent silver. Silvertråden består av nylontråd som belagts med silver av högsta kvalite som är tillgänglig för att maximera livslängden. Evolution lakanen produceras av en partner i Australien som har testat och sålt denna typen av lakan i snart 3 år.

Fördelarna med Evolution 50% silverlakan över standard jordningslakan med 3% silver inkluderar:

 • Eftersom silverlakanet placeras under ditt vanliga underlakan skyddas silvret mycket bättre mot oxidering från svavel i svett, hudkrämer och andra produkter som kan skada silvret.
 • Mycket mer silver betyder större motståndskraft mot oxidering och skador som kan påverka lakanets funktion.
 • Färre tvättar ger längre livslängd.
 • 50% silverlakan verkar stöta bort kvalster.
 • Silver är antibakteriellt.
 • Du kan sova på dina favoritlakan och ändå vara jordad.
Vanliga viktiga frågor - läs igenom:


Kan man koppla jordsladden direkt till jorden i ett vägguttag?

Nej, gör det inte. Om du inte är utbildad elektriker så låt bli att experimentera med elsystemet. Det kan leda till att du får en elektrisk chock. Det är dessutom ytterst tveksamt om det överhuvudtaget fungerar att använda vägguttagets jord eftersom jorden i det svenska elsystemet är kopplad till nollskenan, en livsfarlig korskoppling. Det finns ingen person insatt i denna problematiken som inte varnar för faran med att använda elsystemets jord. Det kan även finnas krypströmmar som kan ge störningar i kroppen.


Påverkar jordningen mig negativt om jag äter medicin?

Om du intar medicin för att tunna blodet eller reglera sköldkörtelhormon nivåer, bör du konsultera din läkare innan du börjar jorda dig regelbundet.

Jordning påverkar sköldkörtelns funktion så om du tar sköldkörtelmedicin kan du börja känna symptom av överdosering. Detsamma gäller om du tar Warfarin eller någon annan blodförtunnande medicin så bör du veta att jordning har en blodförtunnande effekt. Därför är det viktigt att du konsulterar din läkare först och kontrollerar blodet noggrant under början av jordningsperioden tills läkaren anser att medicineringsnivån är den rätta. Det finns risk att man upplever för mycket blodförtunning annars.

Skulle du känna dig sämre när du börjar sova jordad rekommenderar vi att du minskar antalet timmar du är jordade till 1-2 timmar i början och sedan ökar tiden gradvis under ca 2 veckor.

Är det farligt att jorda sig?

Jordning innebär inga faror för hälsa och välmående. Tvärtom så ger det oanade hälsofördelar. Det är lika farligt som att gå barfota i gräset eller på stranden, något som de flesta upplever hälsosamt och skönt. Det är samma sak att sova på ett jordat lakan som att sova direkt på marken eller att stå 8 timmar barfota på marken, något som är helt ofarligt men som få människor gör. Det handlar bara om att ha fysisk/elektrisk kontakt med jorden vi bor på. Jordning är helt naturligt och hjälper kroppen att normalisera alla elektriska funktioner. Jordning stödjer immunförsvaret. OBS: Läs dock om mediciner ovanför.

Vissa människor känner effekten av jordning nästan direkt, andra kanske inte märker något på en månad eller två. Innan du börjar jorda dig regelbundet så skriv en lista på hur du mår, smärtor du känner, sömnproblem, allergier etc. Gå sedan tillbaka till listan varje vecka och skriv ner förändringar du upplever.

Är du inne i en period av hög stress eller sjukdom kan det motverka de kännbara positiva effekterna med jordning men ge inte upp, fortsätt att vara regelbundet jordad. Alla märker skillnad till det bättre i det långa loppet. Notera att det är väldigt viktigt att dricka mycket vatten varje dag, framförallt när man börjar jorda sig eftersom kroppen sätter igång en utrensning och vattnet hjälper att transportera ut orenheterna. 


Vissa människor oroar sig för att blixten skall slå ner i jordledningen när det åskar.


Vi rekommenderar att koppla loss jordledningen från sin jordningsprodukt under tiden det åskar och sen koppla på den igen. Vi har ej hört om att det hänt något men rekommenderar detta för säkerhets skull.

Det är lagligt och inte så dyrt att be en elektriker att slå ner ett jordspett i marken, koppla en jordledning från spettet till elcentralen och separera nollan och jord såsom det är kopplat i större delen av världen. När man har en helt separat jord i elsystemet är det inga problem med att jorda produkterna den vägen.

Kan man stoppa ner jordstaven i en blomkruka eller balkonglåda och få bra jordning?

Nej! För att jordningsprodukterna skall fungera måste jordstaven tryckas ner i marken så att fria elektroner kan vandra upp från marken, genom sladden till lakanet, mattan eller kroppsbandet. Man skulle däremot kanske fundera på att jorda sina krukväxter.


Leverantör: Earthingpeople.

SparaSparaSparaSparaSpara

Se fler varor

Klämma för jordning via element
Jordningsklämma att fästa på vattenledningsrör till vämeelement. Ett enk...
69 kr
Evolution Jordningsstav
Jordstav till Evolution jordningslakan. Jordstaven trycker man ner i marken ca 15-30 cm ut frå...
239 kr