Nyttiga Kelpnudlar / Sjögräsnudlar med lite kolhydrater - Clearlife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Kelpnudlar/Sjögräsnudlar i gruppen Raw Food & Superfood / Sjögräs hos ClearLife.se (10248)
Kelpnudlar/Sjögräsnudlar

Kelpnudlar/Sjögräsnudlar

29 kr
Kelpnudlar/Sjögräsnudlar är inte nudlar alls men ser ut och smakar ungefär som glasnudlartillverkade av sjögräset kelp. De är ganska smaklösa som de är men blir mycket goda med en marinad, sås eller pesto. En glutenfri och fettfri nudel med mycket låg halt av kolhydrater och kalorier. Kelpnudlar används flitigt både inom Raw Food kulturen och LCHF. En nyttig och god ersättning för pasta eller andra nudlar. 300 grams påse.
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10248
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Kelp Noodles - Sjögräsnudlar


Kelpnudlar/Sjögräsnudlar är inte nudlar alls men ser ut och smakar ungefär som bön- eller glasnudlar. De är ganska smaklösa som de är men blir mycket goda med en "marinad"- tex. med oliv/hampaolja, tamari och citron, med pesto, med tomatsås eller med en "thaisås". Dess nudelform och neutrala smak möjliggör en mängd olika användningsområden, inklusive sallader och soppor.


Kelpnudlar är gjorda av sjögräset kelp som skalats på sitt mörka "skinn", malts ner och omvandlats till dessa nudlar. Tillverkaren använder soltorkad kelp som mals till ett pulver, sedan tillsätts vatten och natriumalginat (natriumsalt ur en brun tång) för att slutligen forma nudlarna. Ingen värme används i processen för framställning av nudlarna.

Resultatet är en nudel som är glutenfri och med mycket låg halt kolhydrater och kalorier. Nudlarna har bara 2 gram kolhydrater och 6 kalorier per 100 gram nudlar! Deras hälsosamma innehåll ger en rik källa av mineraler och spårämnen, inklusive jod, vilket sjögräset kelp är känt för.  


Hur gör man?
Öppna din påse med kelp nudlar och skölj dem väl och låt dem rinn av. Detta sköljer bort saltvätskan de är förpackade med, och det mjukar upp samt separerar dem. (Du kan också blötlägga dem i kallt vatten medans du förbereder din sås om du föredrar det). Om du bara vill använda halva påsen så skölj endast det du vill ha och förvara resten i kylen i vatten. Sedan kan du blanda dem med vilken dressing, marinad eller mix du gillar.


Tips! Det finns massvis av recept på internet, googla på kelp noodles.


Innehåll: Vatten, Kelp-pulver, Aloe Vera och Sodium alginate (natriumalginat - natriumsalt från brun tång - E401). Algpulvret blandas till en pasta och formas till nudlar. Ett paket innehåller två bra portioner. 300 grams påse.


Näringsvärde per 100g: (en påse = 300 gram).
Energi: 6 kcal
Fett: 0 g
Kolhydrater: 2 g
Fibrer: 3 g
Protein: 0 g


Leverantör:
Risberg Import, Sverige.

Ursprungsland: Tillverkas i Seoul, SydKorea.

 

Se fler varor

Algsallad
Alger är en näringsrik föda. Alger är rikt på enzymer och mineraler, en d...
39 kr