Ancient Minerals Magnesiumflakes för bad
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Ancient Minerals Magnesiumflakes för bad i gruppen Naturliga Kosttillskott / Vitaminer & Mineraler / Magnesiumterapi hos ClearLife.se (10423)
Ancient Minerals Magnesiumflakes för bad

Ancient Minerals Magnesiumflakes för bad

149 kr
Köp 2 st eller fler för 122 kr/st
Köp 3 st eller fler för 115 kr/st
Magnesiumflingor i badet är helt fantastiskt avslappnande och passar särskilt bra för dig som har svårt att somna. Det går lika bra att ta ett fotbad om man inte har badkar. För lite extra lyx går det bra att tillföra eteriska oljor. Detta ger ett snabbt upptag in i cellerna och man blir inte lös i magen. Ett bra val för dig som ej vill ha magneisumoljan eller krämen. 750 gram i förslutbar påse. Räcker till 1-3 bad.

SparaSpara

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10423
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Ancient Minerals Magnesiumflingor


Ancient Minerals Magnesium innehåller högkoncentrerat och helt rent magnesiumklorid utvunnet från den fossila havsbädden Zechstein, 1600 till 2000 m under marken i det som idag är Holland. Väl skyddat de senaste 250 miljoner åren är det den renaste källan till magnesium som går att hitta. ?


Ancient Minerals Magnesium badflingor har producerats genom att förånga magnesiumoljan för att bilda kristaller som kan lösas upp i vatten.


Att bada i magnesiumsalt återfuktar huden och gör hudens naturliga barriär starkare, det påskyndar läkning och minskar inflammation. Hjälpsam vid hudåkommor som eksem, psoriasis mm.


Personer med mycket känslig hud föredrar ofta denna metod framför den mer koncentrerade magnesiumoljan. Det är också lämpligt att använda för fotvård.


Ancient Minerals Magnesiumflingor:


 • Avslappnande.
 • Effektivt mot stress.
 • Skönt för värkande muskler och leder.
 • Kan vara hjälpsamt vid psoriasis, eksem och andra hudåkommor.
 • Ett bra alternativ för dig som ej vill ha magnesiumkrämen eller oljan.
 • Kan användas i badkar eller till fotbad.

3 dl magnesiumflingor innehåller ca 22 g elementärt magnesium.


Magnesium RDI är 300 - 350 mg. Man har sett i undersökningar att vid år 1900 fick vi oss ca 500 mg magnesium per dag genom kosten och idag ca 175 - 200 mg per dag pga av sämre näring i maten.


Magnesium medverkar i över 300 biokemiska processer i kroppen, det bidrar till:


 • att minska trötthet och utmattning.
 • till elektrolytbalansen.
 • energiomsättningen.
 • nervsystemets normala funktion.
 • normal muskelfunktion.
 • normal proteinsyntes.
 • bibehålla normal benstomme.
 • bibehålla normala tänder.


Magnesiumbrist är en av de vanligaste mineralbristerna. Vanliga tecken på magnesiumbrist är vadkramper, myrkrypningar och restless legs samt spända och värkande muskler, tics, svaghet, darringar, oro, sköra ben och tänder, chokladbegär, ögonryckningar, yrsel, PMS, huvudvärk och sömnproblem. Magnesium är viktigt för dig som tränar hårt och svettas mycket, massera gärna in magnesium för mindre träningsvärk och snabbare återhämtning. Många som äter LCHF / mindre kolhydrater kan få magnesiumbrist och då kan Ancient Minerals vara ett utmärkt komplement.


Man kan få magnesiumbrist av: stress, stort sockerintag, för mycket skräpmat, vissa läkemedel, flera sjukdomstillstånd, överkonsumtion av alkohol, överkonsumtion av kaffe, för litet vattenintag, diabetes, nedsatt näringsupptag, kirurgiska ingrepp, amning, hård träning, kalcium tillskott utan magnesium, användning av preventivmedel m.m.


Användning: Lös upp 3 -10 dl (250g - 750g) magnesium flingor i ett badkar badkar eller fotbad och avnjut  i 30 minuter eller mer. Vattnet bör ej vara hett, utan varmt. hettan får huden att eliminera snarare än absorbera. Efter badet, skölj huden med svalt vatten, klappa huden torr med en handduk och applicera en naturlig fuktighetskräm. Man kan tillsätta eteriska oljor i badet om man vill. För ett mer terapeutiskt kroppsbad används hela påsen. Räcker annars till 1-3 bad.


Innehåll: Vatten, 47% Zechstein magnesiumklorid (förångad magnesiumolja).


Tillverkare: Ancient Minerals, USA.

Magnesiumklorid = En naturligt förkommande form av magnesium som kan användas på huden eller intas oralt. Finns i stora mängder i havsvatten.SparaSpara

Se fler varor

Ancient Minerals Magnesiumlotion
Magnesiumlotion är ett transdermalt magnesiumtillskott, speciellt framtaget för att f...
249 kr
Ancient Minerals Magnesiumolja Spray / OptiMSM
Magnesiumolja är ett transdermalt magnesiumtillskott, speciellt framtaget för att fö...
199 kr
Ancient Minerals Magnesiumolja Spray
Magnesiumolja är ett transdermalt magnesiumtillskott, speciellt framtaget för att fö...
189 kr
Ancient Minerals Magnesiumlotion / OptiMSM
Magnesiumlotion Ultra är ett transdermalt magnesiumtillskott med OptiMSM, speciellt framtaget...
259 kr