Nyttiga Fettsyror
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

/ Naturliga Kosttillskott / Nyttiga Fettsyror

 


Nyttigt fett är ett av våra stora näringsämnen och är essentiellt för god hälsa och energi. Vissa fettsyror är t.o.m. livsviktiga och dessa finns ofta för lite av i vår diet. Andra fettsyror (ex. transfetter) är farliga och bör undvikas.

Intag av rätt fett i balans med andra näringsämnen hjälper oss att gå ner i vikt, öka motståndskraften och energinivån, reducera inflammation och upprätthålla optimal hälsa. Här kan du köpa hälsosamma och essentiella fettsyror av högsta kvalitet, garanterat rena och producerade under strikta kvalitetskontroller.

Fiskolja eller algolja är rika på fettsyror från omega 3 familjen (EPA och DHA). Linfröolja är rik på den växtbaserade fettsyran alfalinolensyra (ALA) från omega 3 familjen. Hampaolja har ett bra förhållande mellan omega 3 och omega 6 samt innehåller omega 9. Gurkörtsolja och jättenattljusolja är rika på gammalinolensyra (GLA) som är en fettsyra som hör till omega 6 familjen. Bristsymptom på GLA kan vara eksem, torr hud, acne och hormonell obalans. Olivolja, oliver och avokado är rika på omega 9.

Vi rekommenderar att du får rätt spektrum av alla nyttiga fettsyror; ät gärna dagligen olika slags oljor, du kan alternera mellan oljor:

  • Kokosolja.
  • Linfröolja och/eller hampaolja (hampafrön).
  • Olivolja.
  • Algolja eller möjligtvis fiskolja.
  • Tillför extra oljor vid behov eller då och då som tex. jättenattljusolja, gurkörtsolja, avokadoolja, svart kumminolja, pumpakärnsolja, granatäppleolja, morinagolja m.m.


Klicka här för 15 tips hur du kan använda dig av Kokosolja till kroppen

Sortera efter
« Föregående  1  2  |  Visa alla. Artikel 33-33 av 33.
RAW Kallpressad Ekologisk Kokosolja
Raw, ekologisk kokosolja med underbar doft. Detta är en oraffinerad, oblekt och icke-deodoris...
149 kr
« Föregående  1  2  |  Visa alla