Neemolja - Ekologisk & Kallpressad
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Neemolja - Ekologisk & Kallpressad i gruppen Hårvård / Motverka Mjäll hos ClearLife.se (20480)
Neemolja - Ekologisk & Kallpressad

Neemolja - Ekologisk & Kallpressad

99 kr
Denna fantastiska olja är djupt rotad i den ayurvediska traditionen och i Indien är neemolja en vanlig ingrediens i många kosmetiska produkter. Neemolja används på huden enligt indisk tradition vid hudproblem. Oljan är en fet olja och doften är mycket skarp och speciell. Neemolja kan användas ren, men på grund av sin starka doft är det bättre att blanda den med andra vegetabiliska oljor och/eller med eteriska oljor. 50 ml i glasflaska.

Spara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20480
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Neemolja - Kallpressad och Ekologisk

Neemolja extraheras från neem trädet. Denna ekologiska neemolja pressas från frön och kärnor för att få det mest potenta oljan.
Oljan är en fet olja och kan vid kallare temperaturer bli helt solid. Om man vill göra den mer flytande kan man försiktigt värma den i vattenbad.

  • För normal, mogen och torr hud. Neemolja passar alla hudtyper, men anses vara särskilt bra för torr hy.
  • Oljans tjocka konsistens ger ett skydd och de återfuktande egenskaperna hjälper mot typiska besvär från torr hud som tex kliande och röda utslag.
  • Neemolja är rik på fördelaktiga essentiella fettsyror och innehåller stora mängder oljesyra, linolsyra, palmitinsyra och stearinsyra. Det hjälper till att hålla huden smidig och jämn.
  • Dess antibakteriella effekter gör även oljan bra att använda vid problem, små sår och hudsvamp.
  • Neemolja är mycket restaurerande och kan hjälpa till att minska ärr, rynkor och eksem.
  • Neemolja kan användas ren, men på grund av sin starka doft är det bättre att blanda den med andra vegetabiliska oljor och/eller med eteriska oljor. Doften är mycket skarp och speciell. 
  • Neem rekommenderas inte när du är gravid eller ammar.

Användningsområden:

Mjäll:
Neemolja är effektiv mot mjäll och kli i hårbotten. Blanda några droppar neemolja med schampo för att hjälpa till att behandla kliande mjäll i hårbotten. Låta vara i ca 2 min, skölj som vanligt.

Motverka insekter och bett: Blanda neemolja med kokosolja och applicera på huden. Neemolja och kokosolja är också bra för huden och insekterna gillar inte doften av neem. Vi gillar oftast tyvärr ej heller doften på neem så du kan med fördel blanda i eteriska oljor för at dölja doften. Insekter gillar inte citrongräs eller lavendel.

Huvudlöss: Ta två delar vegetabilisk ekologisk olja och en del Neemolja, häll gärna i några droppar tea tree och lavendel eterisk olja.Var extra noga i nacke och bakom öronen. Se till att olja in håret ända ut i hårtopparna. Låt sitta i minst 8 timmar eller över natten. Tvätta ur med ett ekologiskt shampoo, gärna med lavendel, tea tree eller rosmarin. Balsam behövs för att lösa upp den feta oljan. Kamma därefter håret noga med luskam för att få bort de döda lössen och äggen. Återupprepa hela processen efter en vecka. Kamma gärna håret varje dag i 14 dagar med luskamm och tvätta alla sängkläder.

Bekämpningsmedel: Som en naturligt bekämpningsmedel kan neemolja användas för att förhindra skadedjur i trädgården. Blanda 1 tesked neemolja med 2,5 ml trädgårdssäker flytande tvål. Lägg sedan denna lösning i 1 liter vatten. Detta kan sedan sprutas på dina växter för att bli av med insekter - men var försiktig om du har nyckelpigor för det kan skada dem också. Man kan även smörja bladen direkt med neemolja.

Förvaring: Förvara svalt och mörkt. Öppnad flaska bör användas inom 24 månader.

Innehåll:
100% kallpressad, ekologisk Neemolja.
(Azadirachta indica Oil). Förvaras mörkt och svalt.

Fettsyresammansättning:
Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 42,8%
Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 16,2%
Palmitinsyra (mättad) ca 17,5%
Stearinsyra (mättad) ca 18,5%

Ursprungsland:
Indien.

Tillverkad av Fushi, England.

Spara

Se fler varor

E-vitaminsolja - Ekologisk & Kallpressad
Fushis E-vitamin olja är en blandning av jojobaolja, vetegroddsolja, vild hallonfröolja ...
259 kr
Nattljusolja - Ekologisk & Kallpressad
Ekologisk, kallpressad Jättenattljusolja. Nattljusolja används med goda resultat fö...
179 kr
Eterisk olja Bergamott från Fushi
Fin ekologisk, eterisk Bergamottolja. Bergamott kommer från Italien och är en slags cit...
159 kr
Marulaolja - Vildskördad & Kallpressad
Vildskördad och kallpressad Marulaolja. Marulaolja ger näring och återfuktar huden...
269 kr