Olivolja - Ekologisk och kallpressad - Clearlife
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Ekologisk Extra Virgin Olivolja 500 ml i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10681)
Ekologisk Extra Virgin Olivolja 500 ml

Ekologisk Extra Virgin Olivolja 500 ml

169 kr
ACAIA är en extra virgin olivolja av absolut högsta kvalitet, tillverkad av av Kolovi oliven på den södra delen av den grekiska ön Lesvos. Olivoljan är producerad från noggrant utvalda ekologiskt odlade oliver. Det är en välbalanserad olivolja, dess fruktighet är i harmoni med dess kryddighet. Den här egenskapen gör oljan idealisk för all kulinarisk användning, från salladsdressingar till att ringla över ångkokta grönsaker eller som dipp. 500 ml glasflaska.

SparaSparaSparaSparaSparaSpara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10681
Info Omdöme Tipsa en vän Dela
Acaia Olivolja

ACAIA är extra virgin olivolja av absolut högsta kvalitet tillverkad av Kolovi oliven på den södra delen av den grekiska ön Lesvos. Kolovi sorten är en mindre känd sort i hela världen och även inom Grekland.

Kolovi olivträd växer i stor utsträckning på kuperad terräng rik på skiffer, upp till en höjd på knappt 600 meter. Den är väl anpassad till Lesvos begränsade nederbörd och behöver inte mycket vatten. Detta resulterar i bildandet av ett brett rotsystem som möjliggör överföring av viktiga näringsämnen från jorden till själva olivfrukten.

Många av träden har liten eller ingen vägåtkomst, och kan nås endast med åsna eller till fots. Oliverna skördas därför för hand, med hjälp av bärbara mekaniska plockare. Detta resulterar i oliver som är mer naturliga, hälsosammare och näringsrika.

I allmänhet är alla extra virgin olivoljor rika på antioxidanter, och detta är en viktig faktor bakom deras hälsofördelar. En karakteristisk kvalitet för denna olivolja från Kolovi oliver är dess subtila och delikata smak, fruktiga arom och släta konsistens, trots dess höga antioxidanthalt. Därför är denna extra jungfruolja ett utmärkt val för konsumenter som är intresserade av de full smak och hälsofördelar från olivolja.

Förutom själva sortens oliver spelar flera faktorer in för att skapa Kolovi olivoljans smak, dessa inkluderar marken, klimatförhållandena, däribland brist på nederbörd och överflöd av solsken samt de höjder där Kolovi träden trivs.

Olivoljan är producerad från noggrant utvalda ekologiskt odlade oliver. Det är en välbalanserad olivolja, dess fruktighet är i harmoni med kryddighet. Den här egenskapen gör oljan idealisk för all kulinarisk användning, från salladsdressingar till att ringla över ångkokta grönsaker eller som dipp.

Förvaring: Förvaras på en sval och mörk plats. Öppnad flaska bör konsumeras inom 12 månader. Oljan skall ej värmas.

Innehåll: 100% oraffinerad, ekologisk, kallpressad Olivolja (Olea europaea oil).

Näringsinnehåll per 100 ml:
Energi 822 kcal/3378 kJ
Fett 91,3 g
varav mättade 19,9 g
varav omättade 71,4 g
varav fleromättade 9,0 g
Kolhydrater 0 g
Sockerarter 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Ursprungsland: Grekland.


Tillverkad av Acaia, Grekland.


SparaSparaSparaSparaSparaSpara