Rasullera: Hälsosam tvål eller ansiktsmask - Clearlife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Rasullera - Rahssoul pulver 100g i gruppen Hårvård / Lerschampo/Lertvätt hos ClearLife.se (20753)
Rasullera - Rahssoul pulver 100g

Rasullera - Rahssoul pulver 100g

29 kr
Härlig naturlera i pulverform som löses upp i vatten. Används som skonsam tvål till kropp, hår och som rengörande mask. Passar alla hudtyper; även känsliga. Man blandar pulver i lite varmt vatten och sedan använder man det som tvål eller schampo. Helt utan tensider och tillsatser. Det uppstår en doft av lera vid blötläggning men doften stannar ej kvar på huden eller i håret. 100 gram pulver.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20753
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Rasullera - Marockansk lertvål för tvätt av hud och hår.


- för alla, även för känsliga. Passar både man och kvinna.


 • En speciell sorts lera som använts sedan Antikens dagar till rengöring av hud, hår och hårbotten. Rengör skonsamt och milt.
 • Leran har en unik rengörande effekt och absorberar fett från huden utan att skada hudens naturliga skyddande fettlager samtidigt som den har ett naturligt bra ph-värde på ph 6.

När rasullera blandas med vatten får den sina rengörande och fettabsorberande egenskaper tack vare att den innehåller kiselskikt som är svagt negativt laddade. Dessa drar till sig positivt laddade joner och polära organiska (feta) föreningar i hud och hår. Samtidigt frigörs andra positiva mineraljoner från leran, framför allt magnesium.

 • Rasullera gör huden len och håret mjukt och glansigt.
 • Rasultvålen är praktiskt taget doftfri. När man blötlägger den i varmt vatten får man en doft av lera men doften blir inte kvar på huden eller i håret.
 • Använd med fördel äppelcidervinäger som hårskölj efter tvätt, då blir håret ännu mjukare.

  Användning: 1 msk blandas med vatten (kan även blandas med blommvatten/hydrolater) till en flytande konsistens, låt stå i ca 5 minuter innan användning, rör bort ev. klumpar. Detta räcker till en kroppstvätt eller hårtvätt vid kortare/medellångt hår (vid längre hår blanda mer).

  Applicera leran på fuktad hy eller i blött hår, massera försiktigt in i huden/håret, vänta några minuter och skölj noggrant. Man kan låta leran sitta i upp till 15 min för djupare inpackning. Tillverkar man större mängder lerblandning, håller den i en vecka i en glasburk med lock. 15 ml (1 msk) rasullera pulver absorberar 25 ml vatten och sväller till ca 35 ml.


  Kan även användas som rengörande mask för ansiktet.
  Rasulleran (ca 2 tsk) blandas då oftast med apelsinblomsvatten (neroli) eller rosenblomsvatten och/eller eteriska oljor. Går även bra att blanda med endast vatten, tillför den blandade leran på fuktigt ansikte och låt sedan sitta på i 5 minuter eller tills den blir torr. Skölj sedan med ljummet vatten och smörj in ansiktet.


  Innehåll/
  INCI: 100% Naturlera/Moroccan Lava Clay i pulverform. Innehåller inget annat, inga tensider.


  Ursprungsland: Atlasbergen, Marocko. Leverantör: Crearome, Sverige.


  Mer om Rasullera: Rasul (kallas även ghassoul, rhassoul, rassoul) och är en sorts lera som använts i århundraden. Rasulleran bildades under tertiärperioden och tas från underjordiska gruvschakt i en dal vid Atlasbergen, 15-20 mil från staden Fès. Här finns de enda kända lerlagren i världen. Rasulleran tillhör smektit (smectite), en grupp lermineral som bl.a. kännetecknas av att de sväller vid kontakt med vatten.


  Efter att leran fraktats upp från gruvorna tvättas den först med vatten och breds ut på stora plana ytor för att torkas i solen. När den torkat bryts den till bitar eller pulver. Minerologiska och kemiska kontroller sker regelbundet för att garantera en jämn kvalitet som följer den marockanska regeringens normer. Leran innehåller inga mikroorganismer.


  Leran kallas lokalt Ghassoul som kommer från arabiskans "rassala" och betyder tvätta. Rasulleran har idag en väsentlig del i ritualen i det Turkiska badet (Hamman). I Marocko och Tunisien säljs leran i naturligt skick och recepten för hur den ska tillredas förs vidare från mor till dotter. Rasulleran blandas oftast med apelsinblomsvatten (neroli) eller rosenblomsvatten och/eller eteriska oljor.


   

  Se fler varor

  Ayurvedisk Kroppsolja Pitta
  En ayurvedisk olja som gärna får värmas lite före användning. Oljan &aum...
  99 kr
  Himalayasalt 500 gram
  Himalayasalt är ett obehandlat, oraffinerat salt med lätt rosa färg. Saltet är...
  39 kr
  Hydrolat - Trollhassel (Hamameliss)
  Ekologiska milda blom/örtvatten som passar de flesta hudtyper. Bra som ansiktsrengöring/...
  65 kr
  Ayurvedisk Kroppsolja Vata
  En ayurvedisk olja som gärna får värmas lite före användning. Oljan &aum...
  99 kr