Rasullera - Rahssoul
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Rasullera - Rahssoul i gruppen Hårvård / Lerschampo/Lertvätt hos ClearLife.se (20752)
Rasullera - Rahssoul

Rasullera - Rahssoul

65 kr
Härlig naturlera som kommer i bitar som löses upp i vatten. Används som skonsam tvål till kropp, hår och som rengörande mask. Passar alla hudtyper; även känsliga. Man blötlägger några bitar i lite varmt vatten och sedan använder man det som tvål eller schampo. Helt utan tensider och tillsatser. Det uppstår en doft av lera vid blötläggning men doften stannar ej kvar på huden eller i håret. 400 gram lerbitar i plastburk.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
20752
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Rasullera - Marockansk lertvål för tvätt av hud och hår.


- för alla, även för känsliga. Passar både man och kvinna.


  • En speciell sorts lera som använts sedan Antikens dagar till rengöring av hud, hår och hårbotten. Rengör skonsamt och milt.
  • Leran har en unik rengörande effekt och absorberar fett från huden utan att skada hudens naturliga skyddande fettlager samtidigt som den har ett naturligt bra ph-värde på ph 6.

När rasullera blandas med vatten får den sina rengörande och fettabsorberande egenskaper tack vare att den innehåller kiselskikt som är svagt negativt laddade. Dessa drar till sig positivt laddade joner och polära organiska (feta) föreningar i hud och hår. Samtidigt frigörs andra positiva mineraljoner från leran, framför allt magnesium.

  • Rasullera gör huden len och håret mjukt och glansigt.
  • Rasultvålen är praktiskt taget doftfri. När man blötlägger den i varmt vatten får man en doft av lera men doften blir inte kvar på huden eller i håret.
  • Använd med fördel äppelcidervinäger som hårskölj efter tvätt, då blir håret ännu mjukare.

Användning: Ta en bit i fuktig hand och tvätta kropp och även hår om du vill. Det går bra att blöta upp några bitar i en skål med vatten och låta stå i några minuter innan användning. Det uppstår ett naturligt tvålskumm som rengör bra. Löddrar dock väldigt lite men man blir ren, det är så att säga ej "lödder" som gör hud och hår rent. Vid torrt hår bör man skölja ur blandningen efter 2 min, vid fett hår kan man ha inpackningen i upp till 15 min. Blandad lera som blir över går att förvara i glasburk med lock i 1 vecka.


Kan även användas som rengörande mask för ansiktet. Rasulleran (ca 2 tsk) blandas då oftast med apelsinblomsvatten (neroli) eller rosenblomsvatten och/eller eteriska oljor. Går även bra att blanda med endast vatten, tillför den blandade leran på fuktigt ansikte och låt sedan sitta på i 5 minuter eller tills den blir torr. Skölj sedan med ljummet vatten och smörj in ansiktet.

 

Innehåll/INCI: 100% Naturlera/Moroccan Lava Clay. Innehåller inget annat, inga tensider.  Håller i 10 -20 år.

Ursprungsland: Atlasbergen, Marocko. Leverantör: Crearome, Sverige.


Mer om Rasullera: Rasul (kallas även ghassoul, rhassoul, rassoul) och är en sorts lera som använts i århundraden. Rasulleran bildades under tertiärperioden och tas från underjordiska gruvschakt i en dal vid Atlasbergen, 15-20 mil från staden Fès. Här finns de enda kända lerlagren i världen. Rasulleran tillhör smektit (smectite), en grupp lermineral som bl.a. kännetecknas av att de sväller vid kontakt med vatten.


Efter att leran fraktats upp från gruvorna tvättas den först med vatten och breds ut på stora plana ytor för att torkas i solen. När den torkat bryts den till bitar eller pulver. Minerologiska och kemiska kontroller sker regelbundet för att garantera en jämn kvalitet som följer den marockanska regeringens normer. Leran innehåller inga mikroorganismer.


Leran kallas lokalt Ghassoul som kommer från arabiskans "rassala" och betyder tvätta. Rasulleran har idag en väsentlig del i ritualen i det Turkiska badet (Hamman). I Marocko och Tunisien säljs leran i naturligt skick och recepten för hur den ska tillredas förs vidare från mor till dotter. Rasulleran blandas oftast med apelsinblomsvatten (neroli) eller rosenblomsvatten och/eller eteriska oljor.

Se fler varor

Naturligt Havssalt 1 kg
Finkorningt naturligt, obehandlat och oraffinerat havssalt från naturskyddande områden. ...
55 kr
Ayurvedisk Kroppsolja Vata
En ayurvedisk olja som gärna får värmas lite före användning. Oljan &aum...
99 kr
Tandrot/Natural Brush
Natural Brush kommer från bark från trädet Salvadora Persica. Den används f...
32 kr
Bikarbonat 1 kg
Bikarbonat har ett högt pH-värde (alkaliskt), neutraliserar syra och har därmed m&a...
65 kr