Carobpulver RAW 300 gram – Clearlife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Carobpulver 300 gram i gruppen Raw Food & Superfood / Ekologisk RAW Kakao & Choklad hos ClearLife.se (10209)
RAW Carobpulver 300 gram
RAW Carobpulver 300 gram
RAW Carobpulver 300 gram
RAW Carobpulver 300 gram

RAW Carobpulver 300 gram

39 kr
Carobpulver har en mild, söt smak och används ofta som ett substitut för kakao eller chokladpulver. Det har många likheter med kakao men är perfekt för alla som är känsliga för stimulantia. Passar till smoothies, proteinshakes, efterrätter eller chokladskapelser. Carob innehåller inget koffein. 300 grams påse.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10209
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Carobpulver


Vad är carobpulver?

Carob är en baljväxt som kommer från det ständigt grönskande carobträdet (Ceratonia siliqua). Det är egentligen en buske som formas till ett träd. Det tar hela 6-8 år för ett carobträd att ge frukt. Den fortsätter sedan att ge frukt i hundra år. Ett fullvuxet carobträd får flera 100 kilo frukt per år. Carobfruktens kapslar är röd till mörkbruna och kan bli upp till 30 cm långa. Skidan är lång, något böjd och tjock. Carob hör hemma i Sydeuropa, Nordafrika och Mellanöstern. Carob odlas numera även i andra varma delar av världen som t.ex i Florida och Kalifornien.

Carob var en viktig källa för sötning innan odling av sockerrör och sockerbetor började. I tusentals år carob använts i stor utsträckning av civilisationer som ligger i Medelhavsområdet liksom de längs Adriatiska havet. Carob kallas även Johannesbröd eftersom Johannes döparen åt den under sin tid ute i det vilda (Matt 3:4), det var också en stor favorit bland de gamla egyptierna som använde det för att underhålla en god matsmältning och sötning.

Carobpulver görs genom att mala de mogna brödskidorna till ett fint pulver som är fyllt med värdefulla näringsämnen som fibrer, protein, B-vitaminer, kalcium, magnesium, kalium, järn, mangan och krom. Carob innehåller lika mycket vitamin B1 som sparris och jordgubbar, lika mycket niacin som limabönor, linser och ärtor, och mer vitamin A än aubergin, sparris och rödbeta. Den innehåller dessutom vitamin B2, kalcium, magnesium, potassium och spårmineraler.

Vad gör carobpulver till ett sådant perfekt alternativ till choklad?

Carob pulver innehåller noll koffein eller teobromin, vilket gör den till en utmärkt substitut för kakaopulver för dem som vill undvika dessa kända stimulantia. Carob är subtilt söt och inte alls bitter med en karamell-liknande smak. Och, till skillnad från kakao, kräver den inte så mycket sötningsmedel. Jämfört med kakao innehåller carob mindre kalorier och betydligt mindre fett.

Användning: Du kan använda carobpulver på exakt samma sätt som du skulle med kakaopulver i smoothies och proteindrycker eller till kakor och desserter. Carob passar mycket bra med vanilj, apelsin, lakrits, banan och mintsmak.

Innehåll: 100% rå, ekologisk Carob. Kosher och vegan. Packas i samma lokal som nötter.Leverantör:
Alive Foods, Sverige.


Ursprungsland: Spanien.

Se fler varor

RAW Kakaosmör 100% 250 gram
Detta kakaosmör är den rena gyllene oljan från Theobroma kakaobönor. Kakaosm&...
125 kr
Ekologisk Spirulina Alive Foods
Ekologisk och garanterat ren spirulina. Spirulina är kanske den mest kända superfood som...
99 kr
RAW Chia Seeds/Chiafrön 400 gram
Chia är ett litet frö som har liknande egenskaper som linfrö, men är ännu...
79 kr
Flytande Stevia utan smak
Flytande välsmakande steviaextrakt. Stevia är en växt som är betydligt sö...
79 kr