RAW Celtic Makai Pure Djuphavssalt
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Celtic Makai Pure Djuphavssalt  i gruppen Träning & Jordning / Yoga hos ClearLife.se (10617)
RAW Celtic Makai Pure Djuphavssalt

RAW Celtic Makai Pure Djuphavssalt

159 kr
Köp 2 st eller fler för 149 kr/st
Köp 3 st eller fler för 145 kr/st
Makai Deep Sea Salt är bland det renaste havssaltet i världen. Saltet tas från 600 meter under havsytan. Detta utsökta, mineralrika havssalt innehåller 2% av det rekommenderade dagliga intaget av magnesium och kalcium samt en mängd spårämnen som saknas på havsvattnets yta. Det innehåller mindre natrium än vanligt bordssalt och har ett PH-värde på 10. 227 gram grovkornigt salt i påse.

Spara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10617
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Rent Celtic Makai Deep Sea Salt


Makai Deep Sea Salt är bland det renaste havssaltet i världen.
Saltet tas från 600 meter under havsytan. Saltet tas från områden med djupa undervattenströmmar som rör sig mycket långsamt och det når väldigt sällan ytan.

På vägen kommer det i kontakt med olika mineraliska och vulkaniska bergarter vilket gör att det mättas med mineraler. Det djupa havsvattnet ligger långt under det turbulenta blandlagret hos havet. På detta djup är vattnet mycket svalare och mycket mera mättat med mineraler. Det är opåverkat av människan och våra föroreningar.

  • Makai-saltets smak saknar motstycke. Det har en mjuk och delikat smak med inslag av sötma.
  • Makai Deep Sea Salt innehåller mindre natrium än bordssalt, spårmineraler och bara en fjärdedels tesked ger 2% av dagligt behov av både magnesium och kalcium. Makai innehåller 0,4 gram natrium per portion (1/4 tsk) jämfört med 0,6 gram i bordssalt.
  • Tack vare dess höga nivåer av kalcium, magnesium och kalium, är Makai salt fantastiskt som elektrolytsalt.
  • Tack vare dess höga pH på 10 och koncentration av mineraler kan saltet hjälpa kroppen att bli mer basisk.

Så hur omvandlas vattnet till saltkristaller?

På ett djup av 670 meter under havsytan krävs en lång pipeline på över 2000 meter och 1 meters diameter för att få upp vattnet på land. Därefter forslas havsvattnet till inneslutna salthus och får torka naturligt med hjälp av solvärme. Skördemetoden är helt fri från mekanisk och kemisk blekning. Kristallerna hos Makai saltet handskördas, inspekteras och rengörs för hand, med pincetter, till exakt standard.

Långsam avdunstning med hjälp av den starka solen, ger idealiska förhållanden för de karakteristiska, rena vita Makaikristallerna att formas. De öses försiktigt in i träformar där kvarvarande fukt dräneras från saltet. Saltet paketeras sedan för hand.

Automatisering är för komplicerat och riskabelt eftersom salt fräter på nästan alla metaller. Det skulle äventyra kvalitén, så förpackning för hand är enda alternativet. Genom att hålla sig till principen om handgjord kvalitet, försäkrar företaget även sysselsättning för dess personal.

Användning: Makai är ett grovkornigt salt och passar i matlagning med även på sötsaker och i desserter. Passar även bra som salt till näskanna. 1 portion är 1/4 tsk och innehåller 0,4 gram natrium.

Innehåll: 100% Makai havssalt (INCI: Sea Salt). Inga tillsatser. 227 gram i påse.

Distributör: Selina Naturally, USA.

Ursprungsland:
USA.


Spara

Se fler varor

RAW Celtiskt Havssalt i kvarn
Keltiskt salt (light grey celtic seasalt) är ett storkornigt, obehandlat, oraffinerat havssal...
119 kr
RAW Celtiskt Havssalt
Keltiskt salt (light grey celtic seasalt) är ett storkornigt, obehandlat, oraffinerat havssal...
95 kr
RAW Celtiskt Havssalt med sjögräs
Ekologiskt, obehandlat, oraffinerat, soltorkat, handskördat småkornigt havssalt i en per...
149 kr