RAW Chia Seeds/Chiafrön 1kg
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Chia Seeds/Chiafrön 1kg i gruppen Naturliga Kosttillskott / Fitness & Träning hos ClearLife.se (10233)
RAW Chia Seeds/Chiafrön 1kg
RAW Chia Seeds/Chiafrön 1kg

RAW Chia Seeds/Chiafrön 1kg

189 kr
Chia är ett litet frö som har liknande egenskaper som linfrö, men är ännu mer näringsrikt och användbart. Ett tusenårigt livsmedel rikt på kostibrer, antioxidaner, omega-3 fettsyror, B-vitaminer, mineraler och protein. Passar bra att ha i gröt, yoghurt, såser, smoothies, i bröd eller som uppfriskande drink. Se nedan. 1 kg påse.

Spara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10233
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Aztek Superfood - Chiafrön


Chia (Salvia hispanica, L.) har använts som livsmedel sedan ca 3.500 f. Kr och det var en stapelföda i centrala Mexiko mellan 1.500 f.Kr. och 900 f.Kr. Urinvånarna och Azteka-indianerna åt chia p g a dess näringstillskott. Indianer i Nordamerika behövde bara äta en matsked chia för att orka med en 14 timmars vandring. Denna tusenåriga föda glömdes bort men har i modern tid återupptäckts som en utmärkt källa til många kraftfulla och essentiella näringsämnen

Chia i den dagliga kosten medför en rad hälsosamma effekter. Det är ett tusenårigt livsmedel med unika egenskaper p g a dess näringssammansättning, funktionella egenskaper och tillskott av kostibrer, antioxidaner, omega 3 fettsyror, vattenbindande kolloider, vitamin B, mineraler och proteiner. En viktig fördel i jämförelse med linfrön är att chiafrön kan förvaras under år utan att smak, lukt eller näringssammansättningen förändras.


4 bra anledningar till att äta Chiafrön:


1. Chiafrön är näringsrika:
Ovanpå det faktum att Chia frön har mer omega-3 än någon annan naturlig källa, är de laddade med antioxidanter, kalcium, protein, fibrer, och många andra vitaminer och mineraler.

2. Chiafrön är energigivande:
Inte nog med chiafrön ger dig en energikick, de ger också uthållighet. Perfekt innan eller efter träning.

3. Chiafrön hjälper dig att minska suget:
Eftersom chiafrön absorberar så mycket vatten och har höglösliga fibernivåer, hjälper de att frisätta naturliga, oraffinerade kolhydrater långsamt in i blodomloppet.

4. Chiafrön är lättsmält:
Den mänskliga kroppen kan lätt smälta chiafrön - de håller blodsocker under kontroll.


Vattenbindande Kolloider:


En unik egenskap hos chia är dess kapacitet att binda vatten. Chia kan absorbera upp till 12 gånger sin egen vikt av vatten vilket hjälper oss att förbättra vätskebalansen. Vätska och elektrolyter är den miljö i vilken alla kroppens celler lever och dess nivåer bör vara så konstanta som möjligt. Med chia behåller kroppen lättare vätske- och elektrolytbalansen och näringsämnen tillgodogörs effektivare. Vattenbindande kolloider, som de som finns hos Chia, är grunden för alla levande celler, de har egenskapen att transportera alla de substanser som är nödvändiga för celler.

Andvändning
:

 • Eftersom chia binder vätska är det perfekt att göra sk. chia-gel eller chia-pudding. Chia är mycket bra att använda som "förtjockningsmedel" i soppor och smoothies. Chia-gel kan också blandas i tex sylt, marmelad, yoghurt eller såser och ersätter fett och kalorier utan att påverka smaken negativt.
 • Använd som fettersättare, protein- och energitillskott och för nya smaker i bröd genom att ersätta bakfett med chia-gel. Pensla bröd och andra bageriprodukter med koncentrerad chia-gel för ökad hållbarhet.
 • Chiafrön som mixas ner till pulver i en bra mixer kan användas ungefär som linfröpulver. Strö en sked i havregryn, granola, flingor eller i yoghurt. Det fungerar också mycket bra som mjölersättning och kan användas för att göra bröd, kex och mycket mer. 

Recept neutral chia-gel: Blanda 4 msk chiafrön och 4 dl vatten eller mer vid behov. Häll vattnet i en bunke och vispa därefter långsamt i gelen. På detta sätt undviks att klumpar bildas. Vispa ett par gånger under 10 minuter och förvara sedan gelén i kylskåpet i 3-5 dagar.

Genom att blanda i mellan 50-75% chia-gel i mat eller smoothies har du ersatt kalorier och fett med en produkt som består till 90% av vatten. Samtidigt berikar du din måltid med bland annat viktiga fettsyror, kostfiber och protein.

Recept chiapudding: 2 msk chiafrön, 2 dl mandelmylk (eller annan valfri mjölk). Blanda samman och låt stå och svälla i 30 minuter. Krydda eventuellt med tex. kanel, kardemumma och söta med stevia eller honung. Rör runt och toppa med tex. jordgubbar, blåbär, banan, torkad frukt, gojibär mullbär eller kakaonibs.

Recept Iskiate / Chiafresca: 2 msk chiafrön, 5 dl vatten, färskpressad lime, lite stevia eller honung. Mixa allt i en stor skål/ glasburk och rör om ordentligt. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Sedan är dte bara att avnjuta som dryck innan eller efter träning, proemander eller på utflykten.


Recept Smoothie:


Dosering: Rekommenderat intag av chiafrö är 15 gram per dag enligt EU.


  Innehåll:
  100% Raw, ekologiska, vegan, glutenfria chiafrön. (Salvia Hispanica). Paketeras i samma lokal som nötter.  Leverantör:
  Alive Foods, Sverige.


  Ursprungsland: Paraguay.
  Spara

  Se fler varor

  Chaga 10:1 Extrakt 100 gram
  Detta chagapulver extraheras från chaga (sprängticka) som växer vilt i nordös...
  239 kr
  RAW Hampaprotein 1 kg
  Med mera än 3.5 gram protein per matsked är hampapulver en av de bästa källorn...
  395 kr
  Ekologisk Yaconsirap
  Yacon är en rot som växer i Anderna och är besläktad med solros. Sirapen som p...
  159 kr
  RAW Ekologiskt Moringa pulver 150 gram
  Moringa är känd som en riktig superfood. Det är en utmärkt källa till veg...
  135 kr