RAW Isländsk Dulse
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Isländsk Dulse i gruppen Raw Food & Superfood / Sjögräs hos ClearLife.se (10278)
RAW Isländsk Dulse

RAW Isländsk Dulse

89 kr
Denna raw Isländska dulse växer vilt och skördas helt för hand. Den torkas med förnyelsebar geotermisk energi och blir således ett livsmedel med hög näring och ett minimalt fotavtryck. Dulse är mycket näringsrik och anses vara en av de mest utsökta algerna med sin något salta smak och sega konsistens. Det innehåller höga nivåer av protein och är rik på vitaminer och mineraler som kalcium, magnesium, jod och en hel del järn. 50 gram alger. Utgått, köp gärna Algamar dulse istället, klicka här.

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10278
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela
Raw Isländsk Dulse

Denna raw dulse är en extra fin Isländsk dulse som växer vilt och skördas helt för hand. Den torkas med förnyelsebar geotermisk energi och blir således ett livsmedel med hög näring och ett minimalt fotavtryck.

Dulse är ett sjögräs men en lila-röd färg och en lite kryddig smak.
Dulse är mycket näringsrik och anses vara en av de mest utsökta algerna med sin något salta smak och sega konsistens. Det innehåller höga nivåer av protein, till och med högre än kikärter, mandlar och sesamfrön. Dulse är rik på vitaminer, framförallt A-vitamin, B1, B2, B3, B6, B12 (inaktivt), C, E, mineraler som kalcium, magnesium, fosfor, krom, zink och spårämnen. Så som andra alger, innehåller den även mycket jod och en del järn.

Mineralerna i sjögräs förekommer i en kelaterad, kolloidal form som gör dem lätta för kroppen att använda sig av.

Användning: Dulse ska tvättas noggrant och klippas och kan sedan läggas till valfri maträtt. Dulse går att förtära såväl rå som kokt och den passar utmärkt i soppor, smörgåsar, sallader och som ingrediens i dressingar och dip. Ofta torkas den till ett pulver som kan strös över maträtter. Det är en väldigt mångsidig ingrediens, och kan även ätas stekt eller kombineras med tomat och sallad för att ge en välsmakande smörgås. Isländarna har under århundradena ätit dulse i soppor, mixat den med korn för att göra bröd och byteshandlat för att få kött, fisk och andra livsmedel.

Ingredienser: Dulse (Palmaria palmata). Märk: Kan innehålla små snäckor eller stenpartiklar därav är det viktigt att skölja den.

Ursprungsland: Island.

Näringsinnehåll per 100 gram:
Energivärde 1104 kJ/264 kcal
Protein 22 g
Fett 0 g
Kolhydrater 40 g
Jod 5 mg
Järn 33 mg


Tillverkare:
Seaweed Iceland, Island.

Se fler varor