Varukorg

MENY
Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Kakaomassa Knappar 300 gram i gruppen Raw Food & Superfood / Ekologisk RAW Kakao & Choklad hos ClearLife.se (10121)
RAW Kakaomassa Knappar 300 gram

RAW Kakaomassa Knappar 300 gram

119 kr
Kakomassa är helt enkelt råa kakaobönor som pressats samman till en massa. Det används till att göra choklad i olika former; chokladkakor, praliner, varm choklad, etc. Även god att blanda med frukt, ha i musli eller använda som exotisk krydda i matlagning och såser. RAW och ekologisk mörk, mustig choklad av Criollo bönor formad i tunna chokladrån. 300 grams påse.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10121
Info Recensioner Tipsa en vän

Råa ekologiska Kakaomassa Knappar

Green Origins kakaomassa framställes genom finmalning av råa kakaobönor (Theobroma cacao) till et jämn, flytande tillstånd som sedan kyls ner till knappformade choklad crisps. De kakaobönor som Green Origin använder för att göra dessa kakaosmörs knappar är av Criollo sort, som ofta kallas för "Queen of Cacao" på grund av sin höga kvalitet.

Varför Raw Kakao?

Rå kakao innehåller mer antioxidanter, enzymer och andra näringsämnen än vanlig, rostad kakao. Det är helt enkelt en bra källa till antioxidanter, vitaminer, mineraler, proteiner och nyttiga fetter. Kakaobönan innhåller bland annat svavel som är bra för hud, hår och ögon - samt betydande mängder magnesium, kalcium, järn, fosfor, kalium, krom och B-vitaminer. Aminosyran Tryptofan finns naturligt i kakao. Tryptofan är bla. essentiellt för produktionen av Seratonin. Seratonin ökar välmående och avslappning. Forskare har upptäckt att fenyletylamin (PEA) har en positiv effekt för att öka känslor av kärlek. Och choklad har bevisats vara en utmärkt källa till PEA, den kallas även för glädjens molekyl.

Kakaomassa knapparna kan ätas som de är (mörk, mustig chokladsmak), användas i matlagning eller så kan man göra läckra egna raw tryfflar eller praliner.

Smält på låg värme, gärna i vattenbad men på mycket låg värme. Lämna ej kastrullen utan rör konstant och se till att det ej värms upp för mycket. Här är några ideer på hur du kan använda den, var kreativ och låt fantasin flöda!

  • Gör din egen råa choklad: smält kakaomassa försiktigt och blanda med ditt favorit sötningsmedel (xylitol, yaconsirap, kokospalmsocker, kokosnektar, agave, stevia eller rå honung) samt valfri smaktillsatts som tex. vaniljpulver, nötter, torkade bär, ingefära, chili, grönt te, mynta etc. Låt stå i kylen ett par timmar innan du serverar. Du kan göra chokladsmeten mer flytande och lätthanterlig genom att tillföra lika mycket kallpressad olivolja eller hampaolja.
  • Vi lägger gärna till superfoods som AFA-alger, spirulina, reishipulver, chaga, lucuma, mesquite, gojibär, ashwaganda eller tulsi. Det gör chokladen ännu hälsosammare och är mycket bra kombination ifall man är känslig för kakao.
  • Använd i kakor, brownies eller pajer -  lägg bara till en matsked eller mer efter smak, du kan byta ut denna mot choklad i "vanliga" recept.
  • Blanda med torkad frukt, nötter och kokos för ett härligt snack. Du kan också garnera frukt/doppa frukt, nötter eller bär i denna utsökta, nyttiga choklad.
  • Blanda med mandelmjölk, havremjölk eller rismjölk och honung för en krämig mörk chokladdryck. Smaksätt gärna med ingefära, kardemumma, kanel eller apelsin.


Innehåll:
100% RAW och ekologiskt Criollo Kakaomassa i form av knappar.

Förvaring: Förvara svalt och mörkt.


Näringsinnehåll per 100 gram:

Kalorier: 644 kcal
Protein: 14,4 g.
Totalt fett: 53 g.
Kolhydrater 27,5 g.
Sodium 68 mg.


Leverantör: Green Origins, England.


Ursprungsland: Peru.



Vad är det för skillnad på kakaosmör och kakaomassa?

Kakaomassan är hela kakaobönan som malts ned till en homogen massa. Därför är den brun och har en mycket intensiv kakaosmak. Kakaosmör är endast fettet från kakaobönan; det har en vit färg och en smak som liknar den av vit choklad. Dock är kakaosmör ej gott att äta som den är utan tillagning, medans kakaomassa är gott om man uppskattar mörk choklad.

Se fler varor