Köp Ekologiskt Macapulver RAW – Clearlife.se
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Macapulver 200 gram  i gruppen Naturliga Kosttillskott / Fitness & Träning hos ClearLife.se (10140)
RAW Macapulver 200 gram

RAW Macapulver 200 gram

69 kr
Maca är en mycket näringsrik och mineralrik rot från Peru, som ser ut som en liten kålrot eller en rättika. Den är också känd som Peruansk Ginseng eller Amazonas Ginseng, men är inte relaterad till ginseng botaniskt sett. Maca sägs vara stärkande och balanserande. 200 grams påse.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10140
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Maca


Detta Maca pulver odlas på hög höjd i de peruanska Anderna. Näringsämnena är koncentrerade i roten och nedre skaftet. Under en lång växtsäsong i flera månader när detta näringsinnehållet når en topp, skördas Macan. Att producera Maca pulver är en enkel process där rötterna rengörs, bryts i små bitar och torkades gradvis i det fria. Denna torkade produkt mals därefter till pulver. Macan är en guld-gul sort och är certifierad ekologisk samt rå (ej uppvärmd).

Vad är så speciellt med maca?

Maca klassas som en s.k. adaptogen ört eller växt som stärker kroppens förmåga att hantera påfrestningar och stress. Dessa växter sägs vara allmänt stärkande för kroppens homeostas (= inre balans eller jämnvikt).

Maca är en mycket näringsrik mat som innehåller stora mängder av vitaminer, mineraler, enzymer och samtliga essentiella aminosyror. Aminosyrainnehållet i macapulver ger en genomsnittlig biotillgänglig proteinhalt på ca 14 viktprocent.

Macapulver har en imponerande samling lättupptagliga mineraler; bland annat kalcium, magnesium, järn, zink och jod m. fl. De flesta människor äter idag mat som innehåller mycket mindre mineraler än de vilda livsmedel våra förfäder levde av. Macas höga mineralhalt kan hjälpa oss att fylla på dessa mineraldepåer. Maca är även rikt på vitaminerna B1, B2, C och E.

Det finns en stor samling av aktiva fytokemikalier (växt-kemikalier) i Maca, inklusive den legendariska macamid och macaenes, som varit ämne för mycket forskning särskilt bland traditionell kost för ursprungsbefolkningarna i Peru - där den använts traditionellt för att stärka fruktsamhet och styrka.

Hur använder jag maca?

Maca har en distinkt smak och är mycket mångsidig. Man kan tex. blanda det med yoghurt, lägga till i smoothies, använda som bakning ingrediens i tex kakor, i choklad eller i nötmjölk. Maca går utmärkt att tillsätta i en frukostsmoothie. Morgonen är en särskilt lämplig tidpunkt för att ta maca på grund av dess energigivande och uppfriskande effekter – och en smoothie är snabb och lätt att göra. Maca kan även blandas i te, juice eller kaffe (macoffee) och har också sin plats i desserter och i rå choklad.

Dosering vuxna: 1 tsk till 2 msk per dag. Det är bra att börja med små portioner (kanske en matsked) och gradvis öka. Maca rekommenderas ej till barn under 12 år.

Vid användning av växter som har adaptogena egenskaper, är det rekommenderat att du antar en rutin som inkluderar perioder då man inte konsumerar dom. Till exempel: Ta maca dagligen i sex veckor, för att sedan inte använda det på en vecka.

Maca shot:

  • 1 dl vatten
  • 1 tsk macapulver

Rör ut macapulvret i vatten. Drick och känn energin komma tillbaka.

Frozen Berry Shake:

  • 2 tsk macapulver
  • 1 msk acai
  • 2 tsk honung
  • 1 msk chia
  • 1 banan
  • 2.5 dl frysna bär
  • En nypa salt


Blanda allt i mixer och njut! Ger både energi, kraft och lycka! =)

Innehåll: 100% ekologisk Macarot (Lepidium Meyenii). Paketeras i samma lokal som nötter.


Leverantör: Alive Foods, Sverige.


Ursprungsland: Peru.
Denna Maca odlas i Peru, på hög höjd (över 4000m). Vegetationsperioden är åtta månader, vilket ger tid för näringsprofilen att utvecklas fullt ut. Ytterligare tre månader ges till en naturlig, utomhus torkning. De torkade rötterna rengörs och bryts i små bitar, vilka sedan mals till pulver. Pulvret packas i väntan på transport.Se fler varor

Flytande Stevia med vaniljsmak
Flytande välsmakande steviaextrakt. Stevia är en växt som är betydligt sö...
79 kr
Gelatiniserat Macapulver 200 gram
Maca är en mycket näringsrik och mineralrik rot från Peru, som ser ut som en liten ...
69 kr
RAW Ekologiskt Ashwagandha pulver 100 gram
Ashwagandha räknas som den mest framstående adaptogena örten inom Ayurveda. Den ka...
85 kr
RAW Skalade Hampafrön 1 kg
Hampafrö är ett litet men mycket närings- och smakrikt frö. Det innehåll...
395 kr