RAW Svensk BiPollen
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

RAW Svensk BiPollen i gruppen Kroppsvård / Eksem hos ClearLife.se (11051)
RAW Svensk BiPollen
RAW Svensk BiPollen

RAW Svensk BiPollen

169 kr
100% ren bipollen från Österlen i Sverige. Bipollen är rik på protein, vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyror och spårämnen. Bipollen har en härlig blommig smak. Bra som tillskott, till sötning, som dekoration på tex bakverk eller till hudvård. 150 gram i påse.

Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
11051
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Vad är bipollen och varför är det bra?

Bipollen är en av de mest kompletta, näringsrika födor som finns i naturen. Hemligheten bakom bipollen är just att det innehåller en riktig cocktail av näringsämnen; ungefär 205 bioaktiva ämnen, 16 vitaminer, 27 mineraler, och 22 aminosyror. Dess koncentration av vitaminer är högre än i frukt och grönsaker.

Bipollen innehåller:

 • Nästan alla kända vitaminer och mineraler, med mycket B-vitamin.
 • Alla essentiella aminosyror - med 50% mer tillgängligt protein än t.ex. i en biff.
 • De flesta enzymer och co-enzymer som kroppen behöver.
 • Antioxidanter.
 • Essentiella fettsyror.
 • Essentiella sockerarter (s.k. "glykonutrienter").

   Bipollen innehåller också de flesta enzymer och koenzymer som kroppen behöver. I både Kina, Egypten, Romarriket, Europa och bland Aztekerna har bipollen prisats högt för sina hälsoegenskaper i århundraden. Pollen passar som både tillskott, till sötning och som dekoration på bakverk.


   Du kan också använda pollen itll hudvård, tex till en ansiktsmask.

   Blanda i en liten skål:

   • 2 tsk pollen
   • 1 tsk yoghurt eller havreyoghurt
   • 1/4 tsk honung 

   Tvätta ansiktet med vatten och sätt sedan på din mask med fingertopparna över hela ansiktet och halsen. Lämna plats runt ögonen. Låt verka i ca 20 minuter och skölj sedan bort.


   Dosering v
   uxna: En tsk till en msk per dag rekommenderas beroende på smak och behov. Tas med fördel på morgonen. Upptrappning rekommenderas, speciellt vid misstanke om allergi. Inta till en början en mindre dos (ca ¼ tsk) bipollen. Bättre att äta lite och sedan öka dosen. Mixa gärna pollen med din saliv i munnen innan du sväljer. Kan även mixas med lite honung eller i juice. Du kan också lägga en tesked i blöt i vatten på kvällen och sedan dricka den till frukost.

   Vissa människor som äter pollen kan till en början känna av mildare former av irritationer i mag-tarmkanalen, huvudvärk eller illamående pga. bipollenets rika näringsinnehåll och styrka. Därför rekommenderas det att man till en början intar en mindre dos (ca ¼ tsk) bipollen.


   OBS: Det händer ibland att någon är allergisk mot bipollen. Ovanliga allergiska reaktioner kan vara uppsvälldhet, hjärtklappning och svårigheter att andas. Om du aldrig har ätit bipollen förut kan du pröva att lägga ett korn under tungan och se om det ger någon reaktion. Ta sedan två korn varje dag för att sakta trappa upp till en tesked om dagen om du inte märker någon reaktion. Om du är allergisk mot bistick avråder vi från att äta pollen eller vara extra försiktig.


   Hur produceras Bipollen?


   När bina samlar nektar från blommorna för att göra honung, så samlar de också pollen genom att gnida sig mot blommans insida. Det är detta som gör att bina "befruktar" blommorna på sin resa mellan dem, och gör det möjligt för växterna att föröka sig. Honungsbin har genom evolutionen utvecklats till att bara samla in den bästa, mest näringsrika pollen de kan hitta, och lägger ned mycket tid och energi för att göra detta.

   I kupan samlas bipollenet in genom att bina passerar genom en något trång ingång, där bina skrapar av en del av det insamlade pollenet från sina ben. Bipollenet ramlar då ner i små behållare undertill. De tar inte skada av detta och får naturligtvis behålla tillräckligt med pollen själva för att sörja om de sina. Pollen torkas sedan direkt efter uppsamlingen, och värms ej upp eller behandlas på något annat sätt för att bevara alla aktiva ämnen och enzymer.


   Innehåll: 100% rå bipollen. Paketeras i samma lokal som nötter.

   Näringsvärde per 100 g: 
   Energi 1443 kJ/345 kcal
   Fett 8,6 g
   – varav mättat 2,0 g
   Kolhydrater 42,4 g
   – varav sockerarter 42 g
   Protein 25,8 g
   Fiber 12,1 g
   Betakaroten 165 mg
   Lutein-Zeaxanthin 22 μg

   Tillverkare: Mother Earth, Sverige

   Ursprungsland: Österlen, Sverige.

   Se fler varor

   RAW Ekologiska Pecanötter 125 g
   Pecannötter är en omtyckt delikatessnöt. Den gör sig utmärkt som snack, i...
   89 kr
   RAW Kakaosmör 100% 350 gram
   Detta kakaosmör är den rena gyllene oljan från Theobroma kakaobönor. Kakaosm&...
   165 kr
   RAW Ekologiska Paranötter 250 g
   Paranötter är en av de största nötterna som finns och näringsmässigt...
   99 kr
   Ekologiska Cashewnötter 500 g
   Cashewnöten är en mycket bra källa till protein, sunda fetter och mineraler som mag...
   149 kr