Tocos - Stabiliserat Riskli
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Tocos - Stabiliserat Riskli i gruppen Raw Food & Superfood / Naturlig Smaksättning hos ClearLife.se (10195)
Tocos - Stabiliserat Riskli

Tocos - Stabiliserat Riskli

85 kr
Tocos / Tokotrienoler eller stabiliserat riskli som det heter på svenska, är den näringsrika delen av riskornet. Riskli är en bra källa speciellt för naturlig E vitamin som är en kraftfull antioxidant men även för kalium, zink, kostfiber, tiamin (B1), niacin (B3), pantotensyra (B5), pyridoxin (B6), järn och magnesium. Dessa näringsämnen är naturliga, växtbaserade vitaminer och mineraler i sin ursprungliga form. 150 gram pulver i påse.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Artnr:
10195
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Tocos - Rice Bran Solubles - Tokotrienoler - Stabiliserat Riskli

Tocos är stabiliserat riskli. Bland alla superfoods som finns idag, är några ganska välkända som spirulina och maca, medan andra är mindre kända, även om de erbjuder enastående näringstäthet. En av dessa mindre kända superfoods är stabiliserat riskli, även kallat tocos eller tokotrienoler.

Tocos är rik på tokotrienoler, vilket är benämningen på vissa E-vitaminer.
Mycket få superfoods levererar en så stor mängd vitamin E (tokotrienoler). E vitamin som är en kraftfull antioxidant, bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress/fria radikaler.
 
Riskli är även en bra källa till kalium, zink och koppar, och en mycket bra källa till kostfiber, tiamin (B1), niacin (B3), vitamin B6, pantotensyra, järn, magnesium, fosfor och mangan. Det innehåller dessutom zeaxanthin, gamma oryzanol och lutein.

Dessa näringsämnen är naturliga, växtbaserade vitaminer och mineraler i sin ursprungliga form. Växtbaserade former av vitaminer och mineraler är biologiskt överlägsna de syntetiska formerna.

För att förstå varför det är så näringsrikt, kan vi titta närmare på strukturen av riskornet. Ett riskorn har tre delar. Det finns en frövita som utgör kornets energi, vilken mestadels består av kolhydrater. Det är frövitan som ger riset energi så att det kan växa. Sedan finns risgrodden som innehåller växtembryot som groddas till en liten planta när fröet börjar växa.

Slutligen finns det riskli, vilket är riskornets näringsförråd. Kli innehåller proteiner, mineraler, vitaminer och hälsosamma vegetabiliska fetter. Alla dessa ämnen hjälper den spirande plantan att driva sitt immunförsvar, rotsystem, cirkulationssystem och andra viktiga växtmetaboliska funktioner.

Genom en banbrytande teknisk innovation som dök upp först på 1990-talet, så lyckades man stabilisera riskli, vilket gav en produkt med lång hållbarhet och bibehållna näringsämnen. Denna teknik gav upphov till en ny superfood.

Användning: Tocos är ett utmärkt komplement i nötmjölk, smoothies, elixir, krämiga drycker eller desserter. Dess goda smak liknar vaniljglass och detta gör det till en välkommen ingrediens i alla typer av söta skapelser eller varma drycker. Tillsätt 1-2 msk i valfri dryck, smoothie, på gröten eller i yoghurt. Går även att blanda i dressing.

  Innehåll: 100% Tocos / Stabiliserat Riskli / Tokotrienoler, odlat ekologiskt men ej ekologiskt certifierat. Paketeras i samma lokal som nötter.


  Tillverkare:
  Alive Foods, Sverige

  Ursprungsland: Californien, USA.

  Se fler varor

  Ekologiskt & Stenmalet Kokossmör
  Underbart stenmalet och ekologiskt kokossmör tillverkat för hand i Vänersborg. Tid ...
  95 kr
  RAW Chia Seeds/Chiafrön 1kg
  Chia är ett litet frö som har liknande egenskaper som linfrö, men är ännu...
  189 kr
  RAW/Orostat Kakaopulver 150 gram
  Kakaopulver av högsta kvalitet och smak som är rikt på antioxidanter och mineraler....
  69 kr
  RAW Ekologiskt Moringa pulver 150 gram
  Moringa är känd som en riktig superfood. Det är en utmärkt källa till veg...
  135 kr