Vitev FLO Vattenrenare vit
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Vitev FLO Vattenrenare vit i gruppen Köksutrustning / Vattenrenare hos ClearLife.se (5506)
Vitev FLO Vattenrenare vit

Vitev FLO Vattenrenare vit

3189 kr
Om du letar efter välgörande dricksvatten fyllt med antioxidanter, filtrering och enkel installation så är Vitev den perfekta lösningen. Vitev FLO producerar naturligt alkaliskt vatten i stilren design. Detta är mycket mer än bara rent vatten, det är en hälsoinvestering du verkligen kommer använda varje dag! Levereras komplett med krankoppling och en filterpatron. Filtret behöver bytas ut från 6 månader till 8 månader beroende på hur mycket det används.

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
5506
Info Lämna omdöme Tipsa en vän Dela

Vitev FLO - mycket mer än ett vanligt vattenfilter.


Vitev har utvecklat ett vattenfilter som inte bara reducerar de vanligaste oönskade ämnena utan även joniserar och gör vattnet mer alkaliskt. Detta gör att vattnet känns "levande", är välsmakande att dricka och gör gott för hälsan.


Det bästa dricksvattnet är glaciärvatten och vissa naturliga vattenkällor; ett alkaliskt levande vatten, naturligt mineraliserat, och därmed fyllt med antioxidanter genom sin negativa laddning. Med Vitevs filter kan du komma nära ett sådant vatten direkt från din kökskran. Drick ett välsmakande rent vatten som är joniserat och alkaliskt (ca. pH 9).


Varför alkaliskt och joniserat vatten?


På 1930-talet fick Hydrologen Claude Vincent i uppdrag av franska staten att undersöka varför vissa områden i Frankrike hade fler fall av cancer än andra. Då han inte kunde hitta några stora skilnader i diet och livsstil mellen dessa områden så var en av sakerna han studerade ingående kvaliteten på dricksvattnet i de olika distrikten. Vad han då såg var att om dricksvattnet kom från en s.k. artesisk källa direkt från jorden så var den allmänna hälsan hos befolkningen hög, medan vatten som flödade genom genom öppet landskap innan det dracks hade motsatt effekt.


Vincent mätte i huvudsak tre parametrar för att kunna avgöra ett vattens kvalitet:


1. Vattnets Ph-värde: Ju högre naturligt Ph-värde vattnet hade desto friskare människor, enligt Vincent. Ph är ett mått på vattnets laddning av vätejoner. Ett högt Ph-värde kallas även för "alkaliskt" eller "basiskt", och ett lågt för "surt".
2. Vattnets elektriska laddning: 
kan uttryckas i rH2 eller ORP och reflekterar mängden elektroner i vattnet. Vincent fann att ju fler elektroner ett vatten hade desto hälsosammare var det, samt att ett vatten som flödade genomöppet landskap eller genom vattenledningar snabbt förlorade sin negativa laddning - vilket ledde till sämre hälsa hos folket.
3. Vattnets "motstånd" (R=resistance):
Ett sätt att mäta mängden lösta mineraler i vattnet. Ju högre detta värde är desto mer mineraler är lösta i dricksvattnet och desto hälsosammare är det att dricka. ?På senare år har liknande slutsattser dragits vid studier av bl.a. Hunza-folket i norra Pakistan, där dricksvattnet anses vara en avgörande faktor för deras ovanligt långa livslängd. De dricker ett rent och mineralrikt glaciärvatten med högt ORP och högt Ph.


Claude Vincents lösning på 1930-talet var att rekommendera människor att flytta till ett område där vattnet var mer hälsosamt. Med ny teknologi och forksning finns nu möjligheten att skapa ett sådant vatten i ditt eget kök var du än bor. Vitev skapar ett rent, alkaliskt, mineralrikt och elektriskt laddat vatten direkt från din kran, helt naturligt. Det är troligtvis en av de bästa investeringarna du kan göra för dig själv och din familjs hälsa! 


De olika lagren i Vitevs filter:


Vitevs unika filtrering
består av naturliga mineraler och material som effektivt filtrerar, joniserar och balanserar vattnets Ph-värde, denna process har tagits fram för att efterlikna den naturliga process som sker med hälsosamt vatten i jordens olika naturliga "filter".

Den nedre halvan av filtret består av KDF55 och en patenterat kol av högsta kvalitet.

1. KDF 55:

KDF 55 är känt för att reducera alger och svampar, kontrollera bakterietillväxt, ta bort klor, bekämpningsmedel, flyktiga organiska föreningar, kemiska gifter, obehaglig smak och lukt, vätesulfid, tungmetaller som; bly, nickel, krom, kadmium, kalcium, aluminium, kvicksilver och andra organiska föreningar. KDF har bred spridning av effektivitet mot ett stort antal föroreningar i vatten. KDF är optimerad när den används tillsammans med ett annat filtermedie, särskilt alla former av aktivt kol. Därför kommer nästa lager av kol, se nedan.

2. CENTAUR® Spartan Kol:

Kolfilter är effektivt för att ta bort klor, kloraminer, sediment och flyktiga organiska ämnen (VOC) från vatten. Spartankol är den högsta kvaliteten av kol. Kvaliteten på kolet är det som skiljer det här filtret från andra kolbaserade filter. Kloraminer som är en ersättning för klor, är oerhört svårt att ta bort och standard aktivt kol kan inte eliminera den.

Nästa del innehåller är Vitevs unika blandning av mineraler och keramik som avger rätt pH och har joniserande egenskaper.

3. Vitev Alkaliserande mineralmix:

En patentskyddad blandning av mineraler och keramik som skapar rätt pH och joniserande egenskaper. 99,9% ren magnesium, infraröd keramik och turmalin skapar alla olika fördelar. Turmalin är energigivande, avger mängder av olika mineralspårämnen och utgör joniserande effekt. En särskild joniserande keramik som bidrar till att skapa ett antioxidantrikt och återfuktande vatten. Vitevs mix med utvalda joniserande och alkaliska medier ökar pH och antioxidantnivåerna. Slutligen rinner vattnet genom ett lager av havskorall och kalcium. Den enda korall som är certifierad som EcoSafe biotillgängligt kalcium och ger 73 extra spårämnen till vattnet.


Filter hittar du här.


Installation:


Vitev FLO är väldigt enkel att installera. Allt du behöver göra är att fästa slangen i filtret och sedan skruva fast andra ändan i kranens gängor. Det ingår olika gängor i paketet för olika kranmått. Spola igenom filtret 10-15 min första gången efter maskinen kopplats in. Sedan är det bara att börja dricka vattnet. Läs mer om installation i guiden längst ner.


Rekommenderat flöde är runt 1.5 liter minuten. Strålen ur filterkranen ska inte spruta ur kranen utan ha ett lugnt fint flöde. Tips: Det är bra att låta vattnet rinna en halv minut innan du tar ditt dricksvatten på morgonen då vattnet stått stilla i filtret och är extra kraftigt joniserat.

Levereras komplett med kopplingar och filter för att monteras med slang till din kran.


Hur ofta behöver jag byta filter?


Vitev rekommenderar filterbyte ca. var 6 månad vid en användning av 8 liter vatten per dag. Men det finns givetvis faktorer som påverkar hur ofta du bör byta - se nedan. Filter kostar 1190 kr.


Det som påverkar filterbyte är dessa:

Kvaliten på ditt kranvatten:
ju surare och mer förorenat det är desto oftare behövs ett nytt filter och vice versa. I storstäder har t.ex. kranvattnet ofta ett lägre Ph och kan innehålla läkemedelsrester och annat.
Hur mycket du använder filtret:
Bor du ensam kanske du inte kommer upp i 8 liter per dag och kan byta mer sällan - då kanske 1 gång per år räcker. I större hushåll kan det gå åt mer, och då behövs också något fler filterbyten.

Storlek: 40x15x15 cm
Vikt: ca. 2kg
Flödeshastighet: 1.5 liter/min
Byte mellan kranvatten och renat vatten: En liten spak man drar ut eller åt sidan som gör att vattnet flödar direkt ur kranen för tex. disk och handtvätt eller genom vattenrenaren för dricksvatten.
Strukturerat vatten: Ja.
Ekovänlig: Ingen elektricitet eller vattenförlust.
Filterbyte: 6-12 månader beroende på familjestorlek.


Tillverkare: Vitev, USA.

Se fler varor