Wild Siberian Chaga Extrakt från Dragon Herbs
Varukorg

Varumärken
Trustpilot

Trustpilot

Wild Siberian Chaga Extrakt från Dragon Herbs i gruppen Naturliga Kosttillskott / Medical Medium  hos ClearLife.se (10098)
Wild Siberian Chaga Extrakt från Dragon Herbs
Wild Siberian Chaga Extrakt från Dragon Herbs
Wild Siberian Chaga Extrakt från Dragon Herbs

Wild Siberian Chaga Extrakt från Dragon Herbs

329 kr
Denna Chaga är av absolut högsta kvalité och samlas in från avlägsna subarktiska Sibiriska skogar. Dragon Herbs Chaga extraheras genom en särskild kontrollerad extraktions teknik. Både vatten och alkohol används vid extraktionen och som ett resultat kvarstår alla bioaktiva komponenter i Chagan. 100 kapslar. Räcker i 4-8 veckor beroende på dosering. En av våra favoriter.

Spara
Antal: 

Snabb leverans!

Gratis rådgivning här!    

Leveranstid:
Artnr:
10098
Info Omdöme Tipsa en vän Dela

Wild Siberian Chaga

Chaga (Sprängticka) är en mycket uppskattad trädsvamp som länge använts i traditionell sibirisk, koreansk, kinesisk, nordeuropeisk och skandinavisk örtmedicin. Den växer vilt i gamla skogar i kallare regioner i norra Asien och norra Europa. Den ultimata chagan sägs komma från subarktiska Sibiriska björkskogar, där denna produkt från Dragon Herbs har sitt ursprung.


Vad är skillnaden på chagapulver och chagaextrakt?

Jo, Chaga tillhör familjen trädsvamp. Den har en struktur som i princip är omöjlig för vår matsmältning att få ut något av i sin råa form. Extrakt pulver (som i dessa kapslar) är redan omvandlat så det är bara att blanda i och njuta av i tex en kopp varmt te eller i en smoothie. Om man köper ett pulver som ej är ett extrakt måste man brygga te på det först eller göra eget extrakt.

Dragon Herbs Chaga extraheras genom en särskild kontrollerad extraktionsteknik. Både vatten och alkohol används vid extraktionen och som ett resultat, kvarstår alla bioaktiva komponenter i Chagan. Det tog en hel del arbete för att fullända denna Chaga extraktion. Dragon Herbs tillbringade flera år att testa olika extraktionsmetoder innan de kom fram till denna produkt av högsta kvalité med optimala nivåer av aktiva komponenter.

Varmvattenextrakts Chaga antioxidanta aktivitet har jämförts med andra medicinska svampar (Agaricus blazei Mycel, Ganoderma lucidum och Phellinus linteus) av japanska forskare, och det visade sig att Chaga har den starkaste antioxidanta aktiviten bland de undersökta.

Chaga består av två visuellt urskiljbara delar: svart (huvudsakligen utanför) och orange-brun (främst inne). Den "svarta" delen är rik på melanin. Vid 20 års ålder anses den Sibiriska Chagan vara fullt mogen. Den stora majoriteten av Chaga på marknaden har inte uppnått mognad och kan vara endast 3 eller 4 år.


Om Chaga:

Chaga är en adaptogen svamp och brukar kallas för ”Kungen av svampar". En av kroppens viktigaste antioxidanter är ett enzym som kallas för SOD (superoxiddismutas). Chaga innehåller högst andel SOD av alla kända livsmedel vilket är en förklaring till dess höga ORAC-värde (antioxidantvärde).

Chaga innehåller även naturligt vitaminer, mineraler, spårämnen, polysackarider, betulinsyra, melanin, fytonutrienter, ergosterol, betaglukaner, saponiner, steroler, triterpener, aminosyrakomplex.

Dosering vuxna:
Chaga är säker att inta och kan användas dagligen i lagom mängd. En dos på 1 kapsel 1-3 gånger per dag brukar fungera för de flesta för att underhålla allmän god hälsa. Intas med lite vatten, det går även utmärkt att öppna kapslarna och göra varmt te.

Kontraindikationer:

1. Chaga kan öka blödningsrisken hos personer som tar blodförtunnande mediciner.
2. Chaga kan höja risken för hypoglykemi hos diabetiker som tar insulin.

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.


Innehåll burk:
100 stycken kapslar.

Innehåll per kapsel: 450 mg Chagaextrakt.

Ingredienser:
Pulveriserat extrakt (vatten och alkohol extraktion - 32% Chaga polysackarider vid analys) av Chaga svamp / Vild Rysk Sibirisk Sprängticka / Inonotus obliquus, i vegetabiliska kapslar*, rispulver, bambuextraktpulver och kalciumstearat. Vegan, glutenfri, utan konserveringsmedel.


Ursprungsland: Sibirien.


Leverantör: Dragon Herbs, USA.


Traditionell Funktion inom Kinesisk Medicin: Tonifierar Qi och Shen*.


*Inom traditionell kinesisk medicin (TCM) talar man om "De 3 Skatterna" som centrala begrepp för vårt välbefinnande - ett långt och lyckligt liv.


De 3 Skatterna är:
Jing - vår ursprungliga energi.
Qi - energin som cirkulerar och används i det dagliga livet.
Shen - vår själ eller "visdomssinne".

När dessa tre är starka och i harmoni sägs människan befinna sig i "hälsa bortom fara" och vara på god väg att leva ett långt, vist och lyckligt liv. Detta är grunden, enligt Taoisterna, för att kunna uttrycka vår fulla potential som människa.

Ett sätt att se på det är att likna vårt varande vid ett stearinljus;


Jing är själva stearinet - grundenergin som ger näring till de andra två.
Qi är veken - det som gör det möjligt för ljuset att brinna.
Shen är själva ljuset eller elden; det som lyser upp, sprider ljus och värme runtomkring sig samt hur starkt det brinner.


Chaga:

SparaSparaSparaSparaSpara

Se fler varor

Schizandra från Dragon Herbs
Schizandra - "kvintessensen av kinesiska tonic örter" är ett bär med mycket hö...
369 kr
Duanwood Reishi 10:1 Extrakt från Dragon Herbs
Duanwood Reishi, enligt många den mest aktiva formen av Reishi, är en omtyckt adaptogen...
459 kr
High Mountain Shilajit från Dragon Herbs
Shilajit är rikt på mineraler, speciellt humussyra och fulvosyra. På Sanskrit bet...
489 kr
Cordyceps 8:1 från Dragon Herbs
Dragon Herbs har studerat odling av Cordyceps i över tjugo år och har skapat en hö...
439 kr